serie Sisters 1968

Volop girlpower in de Zweedse miniserie Sisters 1968

Nu eens geen misdaad, maar een interessant tijdsbeeld. Vanaf 21 augustus kun je bij lumiereseries.com kijken naar Sisters 1968, een Zweedse miniserie over hoe in de roerige jaren zestig steeds meer meiden en vrouwen hun eigen weg durfden te gaan en hun eigen ding gingen doen. Mijn eerste indruk doet me een beetje denken aan de serie Mad Men, die ik echt geweldig vond. Ik ben benieuwd of het daar ook echt een beetje bij in de buurt komt!

serie Sisters 1968
Afbeelding met dank aan Lumière

Het verhaal van Sisters 1968

De serie speelt zich af in 1968. De pas afgestudeerde en politiek geëngageerde journaliste Karin droomt op dat moment van een topbaan bij een van de grote Stockholmse kranten. Maar helaas: voorlopig zal ze het moeten doen met een vakantiebaantje bij een plaatselijke krant. Net als haar kunstzinnige, non-comformistische vriendin Lottie huurt ze een kamer bij Georg, de uitgever van het krantje.

Al gauw hebben de twee de aandacht getrokken van de inwoners van het slaperige plaatsje. Tot nu toe was daar weinig doorgedrongen van de maatschappelijke protesten in Parijs of vrouwen in andere landen die hun beha’s verbrandden. Maar nu kunnen ze met eigen ogen zien hoe vrouwen zich een nieuwe rol toe-eigenen in de maatschappij.

Acteurs in de serie

In de serie kun je de volgende acteurs terugzien:

Het belooft dus weer een feest van herkenning te worden, maar ik heb zo’n vermoeden dat we de acteurs in Sisters 1968 van een hele andere kant te zien krijgen.

Kijk Sisters 1968 zelf

Sisters 1968 bestaat uit drie afleveringen van een uur en is nu te bestellen op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.