Lekker griezelen met de Zweedse serie Black Lake (Svartsjön)

Written by Sandra van Bijsterveld

Dat wordt flink griezelen met de Zweedse serie Black Lake (Svartsjön) zo te zien. In seizoen 1 (nu ook te streamen bij Lumière) komen we terecht in een skiresort in Noord-Zweden, vlak bij de Noorse grens. Daar gebeuren rare dingen…

Het verhaal van Black Lake 1

Hoofdrolspeler is de rijke zakenman Johan Ceder (gespeeld door Filip Berg), die zijn broer en zes vrienden meeneemt naar het skigebied. Hij denkt erover om een hotel te kopen dat 20 jaar geleden is gebouwd, maar nooit in gebruik is genomen omdat er vlak voor de opening een gezin werd gewurgd. Na al die tijd ziet Johan het hotel als een potentiële goudmijn.

Zijn Deense vriendin Hanne (Sarah-Sofie Boussnina) denkt daar anders over. Zij heeft het gevoel dat er een overleden kind rondspookt in het hotel. En ze is niet de enige die Johan van zijn plannen af wil brengen. Beheerder Erkki probeert Johan en zijn vrienden weg te jagen, samen de twee Noorse broers Jostein en Dag, die samen een sneeuwscooterbedrijf in de buurt hebben. Waarom toch? Daar zullen we in de rest van de afleveringen wel achter komen.

Zweedse serie Black Lake
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

Seizoen 1 van de Zweedse serie Black Lake bestaat uit 8 afleveringen van 45 minuten en is vanaf 3 december 2019 verkrijgbaar op dvd en te streamen op lumiereseries.com. Bekijk hier alvast de trailer:

Black Lake 2: losstaande prequel

Tegelijkertijd met Black Lake seizoen 1 is ook meteen seizoen 2 uitgekomen. Dit is een prequel van wat we in seizoen 1 hebben gezien. Deze reeks bestaat ook uit 8 afleveringen van 45 minuten en is een op zichzelf staand verhaal. Ook seizoen 2 is te streamen bij Lumière.

In Black Lake 2 komt een groep passagiers aan op Kallskär, een eiland met een donkere geschiedenis. In de 19e eeuw woonden er namelijk cholerapatiënten, later oorlogsvluchtelingen uit de Baltische staten en uiteindelijk criminelen. Maar nu helpt coach Uno Leijon er verslaafden, criminelen en andere cliënten om hun leven weer op de rit te krijgen. Ze moeten zich dan wel twee weken lang compleet aan hem onderwerpen, want zijn motto is: ‘afbreken en weer opbouwen’.

Uno’s cliënten Johan (die we kennen uit seizoen 1), Minnie, Vincent, Oscar, Isabell en Amina, die allemaal om heel verschillende redenen op het eiland zijn, hebben het zwaar. Ook komen ze in aanraking met het dramatische verleden van het eiland en dobbert er opeens een lijk voor de kust – of is dat maar een hallucinatie van een van de deelnemers?

Kijk hier of deze serie te zien is op Netflix of andere streaming-platforms.

Deze trailer geeft je alvast een indruk van dit seizoen.

2 thoughts on “Lekker griezelen met de Zweedse serie Black Lake (Svartsjön)

  1. ans meijlink says:

    volgens mij zou het 2e seizoen beter als 1e kunnen zijn, aan het eind vraagt Johan wat ze volgende keer gaan doen, en minnie zegt skieen.

    want zijn broer is in het 2e seisoen in leven en in het 1e wordt hij vermoord

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *