serie black lake

Nu ook 3e seizoen van de Zweedse serie Black Lake (Svartsjön)

De Zweedse serie Black Lake (Svartsjön) is echt iets voor jou als je van griezelen houdt. In seizoen 1 komen we terecht in een skiresort in Noord-Zweden, vlak bij de Noorse grens. Daar gebeuren rare dingen… En het goede nieuws is: er zijn nu ook een seizoen 2 én 3!

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Het verhaal van Black Lake 1

Hoofdrolspeler is de rijke zakenman Johan Ceder (gespeeld door Filip Berg), die zijn broer en zes vrienden meeneemt naar het skigebied. Hij denkt erover om een hotel te kopen dat 20 jaar geleden is gebouwd, maar nooit in gebruik is genomen omdat er vlak voor de opening een gezin werd gewurgd. Na al die tijd ziet Johan het hotel als een potentiële goudmijn.

Zijn Deense vriendin Hanne (Sarah-Sofie Boussnina) denkt daar anders over. Zij heeft het gevoel dat er een overleden kind rondspookt in het hotel. En ze is niet de enige die Johan van zijn plannen af wil brengen. Beheerder Erkki probeert Johan en zijn vrienden weg te jagen, samen de twee Noorse broers Jostein en Dag, die samen een sneeuwscooterbedrijf in de buurt hebben. Waarom toch? Daar zullen we in de rest van de afleveringen wel achter komen.

Zweedse serie Black Lake
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

Seizoen 1 van de Zweedse serie Black Lake bestaat uit 8 afleveringen van 45 minuten en is verkrijgbaar op dvd.

Bekijk hier alvast de trailer:

Black Lake 2: losstaande prequel

Tegelijkertijd met Black Lake seizoen 1 is ook meteen seizoen 2 uitgekomen. Dit is een prequel van wat we in seizoen 1 hebben gezien. Deze reeks bestaat ook uit 8 afleveringen van 45 minuten en is een op zichzelf staand verhaal.

In Black Lake 2 komt een groep passagiers aan op Kallskär, een eiland met een donkere geschiedenis. In de 19e eeuw woonden er namelijk cholerapatiënten, later oorlogsvluchtelingen uit de Baltische staten en uiteindelijk criminelen. Maar nu helpt coach Uno Leijon er verslaafden, criminelen en andere cliënten om hun leven weer op de rit te krijgen. Ze moeten zich dan wel twee weken lang compleet aan hem onderwerpen, want zijn motto is: ‘afbreken en weer opbouwen’.

Uno’s cliënten Johan (die we kennen uit seizoen 1), Minnie, Vincent, Oscar, Isabell en Amina, die allemaal om heel verschillende redenen op het eiland zijn, hebben het zwaar. Ook komen ze in aanraking met het dramatische verleden van het eiland en dobbert er opeens een lijk voor de kust – of is dat maar een hallucinatie van een van de deelnemers?

Deze trailer geeft je alvast een indruk van dit seizoen.

Black Lake 3: Dystopia

In het derde seizoen van deze griezelserie bereidt een groep vrienden zich in een verlaten fabriek diep in de bossen voor op het grootste LARP-evenement van Scandinavië. Wanneer ze ondanks de waarschuwingen van de conciërge de oude elektriciteit van de fabriek weer opstart, blijkt dat er bovennatuurlijke krachten in het gebouw aanwezig zijn…

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

3 reacties

  1. volgens mij zou het 2e seizoen beter als 1e kunnen zijn, aan het eind vraagt Johan wat ze volgende keer gaan doen, en minnie zegt skieen.

    want zijn broer is in het 2e seisoen in leven en in het 1e wordt hij vermoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.