backstrom zweedse serie

Nieuw: seizoen 2 van de Zweedse serie Bäckström

Het eerste seizoen van de Zweedse serie Bäckström bracht ons met het misdaadplot niet alleen naar Zweden, maar ook naar Thailand. Met bekende gezichten uit Springvloed en Black Lake en naar de bestsellers van Leif G.W. Persson. Nu is er naast seizoen 1 ook een seizoen 2. Hierin komt Evert Bäckström behoorlijk in de knel – dat wordt spannend!

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Seizoen 1 van Bäckström

In seizoen 1 van Bäckström maakten we kennis met politie-inspecteur Evert Bäckström, gespeeld door Kjell Bergqvist (die je waarschijnlijk wel kent uit de serie Springvloed). Hij is bepaald geen toonbeeld van een rechtschapen burger, laat staan politie-inspecteur. Hij is lui, corrupt en cynisch en schept er voortdurend over op dat hij 99% van al zijn zaken oplost. Hij is een doorn in het oog van de jonge commissaris Annika Carlsson en de nieuwe officier van justitie, Hanna Hwass. Maar hij doet het wel goed op tv…

Dan meldt het tienjarige jongetje Edvin zich bij hem met een menselijke schedel. Hij heeft de schedel gevonden op het onbewoonde eiland Ofärdsön en heeft zelf al geconcludeerd dat het de schedel van een volwassene moet zijn. Ook prijken er kogelgaten in – de kogels kon hij helaas niet vinden, vertelt Edvin erbij.

Zweedse serie Bäckström
Foto met dank aan Lumiere

Dan wordt het nog vreemder. Uit een DNA-analyse blijkt dat de schedel van Jaidee Kunchai is, maar die is in 2004 omgekomen bij de tsunami in Thailand. Bäckström ruikt onraad – en een reisje naar Thailand in de business class. Hij gaat op onderzoek uit en komt niet alleen in contact met de rouwende partner van het slachtoffer, maar ook met de Russische maffia.

Seizoen 1 van de Zweedse serie Bäckström bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten en is nu verkrijgbaar op dvd.

Bekijk hier alvast de trailer:

Bäckström seizoen 2

Hoe het Thaise verhaal afliep, heb je in seizoen 1 kunnen zien. En nu gaat het verhaal van Evert Bäckström dus verder. In het tweede seizoen wordt de arrogante meesterdetective zelf in het nauw gedreven wanneer zijn aartsrivaal, advocaat Tomas Eriksson, op mysterieuze wijze wordt vermoord. Het blijkt het lastig voor Evert om emoties niet in de weg te laten staan van het onderzoek.

En het blijft niet bij één moord. Hoe dieper Bäckström en zijn collega Ankan Carlsson in de zaak duiken, hoe meer slachtoffers er volgen. Het motief voor de moorden wijst in de richting van een waardevolle muziekdoos uit Rusland, waarop een vergulde Pinokkio staat afgebeeld. Er lijkt wel een vloek te rusten op dit antieke kunstwerkje: wie te dicht bij het voorwerp in de buurt komt, riskeert zijn eigen leven.

Terwijl Ankan de moord met eerlijk politiewerk probeert op te lossen, maakt hebzucht zich meester van Bäckström. Met behulp van zijn vriend en kunstkenner G. Gurra probeert hij de zaak op te lossen en de muziekdoos voor zichzelf op te eisen. Het duurt niet lang voordat Bäckström dingen begint te verbergen voor zijn collega’s bij de politie en Ankan gaat twijfelen aan zijn leiderschapskwaliteiten en eerlijkheid. Ondertussen brengt Bäckströms obsessie met de muziekdoos ook zijn eigen leven in gevaar. Zullen Ankan en Bäckström de strijdbijl kunnen begraven en de zaak oplossen, voor het te laat is?

Het tweede seizoen van Bäckström bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten en is verkrijgbaar op dvd.

Seizoen 3 komt eraan!

Binnenkort verschijnt ook het derde seizoen van Backström op dvd.

Personage van Leif G.W. Persson

Evert Bäckström is een personage van misdaadauteur en professor in de criminologie Leif G.W. Persson, dat voorkomt in de volgende boeken:

Andere series die gebaseerd zijn op boeken van Persson zijn Death of a Pilgrim, The Fourth Man, The Dying Detective en The Truth Will Out. In de eerste twee series is Evert Bäckström ook te zien, gespeeld door Claes Malmberg (rechts op de foto).

Foto met dank aan Lumiere

Er is ook een Amerikaanse versie van Bäckström: Everett Backstrom. Grappig om te vergelijken – ik denk dat ik toch liever de Zweedse versie zie.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.