Zweedse serie Bäckström: tsunami als dekmantel?

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

De Zweedse serie Bäckström komt eraan en deze keer brengt het misdaadplot je niet alleen naar Zweden, maar ook naar Thailand. Met bekende gezichten uit Springvloed en Black Lake en naar de bestsellers van Leif G.W. Persson. Deze serie is te streamen op lumiereseries.com en je kunt hem nu ook bestellen op dvd.

Het verhaal van Bäckström

Centraal in deze serie staat politie-inspecteur Evert Bäckström, die wordt gespeeld door Kjell Bergqvist (die je waarschijnlijk wel kent uit de serie Springvloed). Hij is bepaald geen toonbeeld van een rechtschapen burger, laat staan politie-inspecteur. Hij is lui, corrupt en cynisch en schept er voortdurend over op dat hij 99% van al zijn zaken oplost. Hij is een doorn in het oog van de jonge commissaris Annika Carlsson en de nieuwe officier van justitie, Hanna Hwass. Maar hij doet het wel goed op tv…

Dan meldt het tienjarige jongetje Edvin zich bij hem met een menselijke schedel. Hij heeft de schedel gevonden op het onbewoonde eiland Ofärdsön en heeft zelf al geconcludeerd dat het de schedel van een volwassene moet zijn. Ook prijken er kogelgaten in – de kogels kon hij helaas niet vinden, vertelt Edvin erbij.

Zweedse serie Bäckström
Foto met dank aan Lumiere

Link met Thailand

Dan wordt het nog vreemder. Uit een DNA-analyse blijkt dat de schedel van Jaidee Kunchai is, maar die is in 2004 omgekomen bij de tsunami in Thailand. Bäckström ruikt onraad – en een reisje naar Thailand in de business class. Hij gaat op onderzoek uit en komt niet alleen in contact met de rouwende partner van het slachtoffer, maar ook met de Russische maffia.

Personage van Leif G.W. Persson

Evert Bäckström is een personage van misdaadauteur Leif G.W. Persson, dat voorkomt in de volgende boeken:

Andere series die gebaseerd zijn op boeken van Persson zijn Death of a Pilgrim, The Fourth Man, The Dying Detective en The Truth Will Out. In de eerste twee series is Evert Bäckström ook te zien, gespeeld door Claes Malmberg (rechts op de foto).

Foto met dank aan Lumiere

Waar en wanneer is Bäckström te zien?

En nu heeft Bäckström dus zijn eigen serie. De Zweedse serie Bäckström bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten en is nu te streamen op lumiereseries.com en verkrijgbaar op dvd. Kijk hier of deze serie te zien is op Netflix of andere streaming-platforms.

Bekijk hier alvast de trailer:

Er is ook een Amerikaanse versie van Bäckström: Everett Backstrom. Grappig om te vergelijken – ik denk dat ik toch liever de Zweedse versie zie.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Printmijnstad.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *