the dying detective

Zweedse serie The Dying Detective (Den döende detektiven)

De Zweedse detective The Dying Detective (Den döende detektiven) is gebaseerd op een boek van Leif G.W. Persson. Rolf Lassgård vertolkt de hoofdrol.

Het verhaal van The Dying Detective

In de miniserie The Dying Detective komen we een oude bekende tegen: rechercheur Lars Martin Johansson uit Death of a Pilgrim en The Fourth Man. Hij is inmiddels met pensioen en een beroertje zet zijn leven volledig op zijn kop. Gezonde voeding en veel rust moeten ervoor zorgen dat hij nog niet de pijp uit gaat. Maar zoals we wel vaker zien in misdaadseries kan hij het niet laten om zich toch met politiewerk bezig te blijven houden.

Hij bijt zich vast in de onopgeloste aanranding van en moord op een meisje, dertig jaar geleden. Het is nota bene zijn arts die hem over deze zaak vertelt – misschien niet zo verstandig. Vanuit zijn bed en rolstoel en bijgestaan door zijn voormalige partner bij de politie Jeanette Eriksson (gespeeld door Helena af Sandeberg) rust hij niet tot hij de zaak tot op de bodem heeft onderzocht.

the dying detective
Foto: Peter Cederling/Sveriges Television via Lumiere

De boeken van Leif G.W. Persson

Den döende detektiven is een van de bekendste boeken van misdaadauteur Leif Persson. Eerder werden al de series Death of a Pilgrim en The Fourth Man op basis van zijn boeken gemaakt. Persson schreef de volgende boeken over inspecteur Lars Martin Johansson:

Ook de Zweedse serie The truth will out is gebaseerd op werk van Persson, maar zover ik weet niet op een specifiek boek.

The Dying Detective zelf zien

The Dying Detective is nu uit op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

5 reacties

 1. Geachte dame, heer,

  wij vonden de afloop van de serie “The Dying Detective” een beetje raar.
  nus verwachten wij een laatste deel maar die stat nergens vermeld.
  Het laatste beel van de uitzending van 21 december was, dat het “Knechtje”bij de vader van het meisje naar binnen gaat in zijn hotel.
  is dit echt het einde? of volgt er nog meer? deze afloop is een beetje onbevredigend
  wordt deze zaak nu wel of niet opgelost en sterft de inspecteur nu wel of niet?

  hoop van u enig antwoord te mogen omtvangen, voorts willen wij u danken voor de mooiserie’s die u uitzend.
  Met vriendelijke groet,
  Fam. H. de Graaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.