Zweedse serie The Truth Will Out naar een idee van Leif GW Persson

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Er komt weer een nieuwe Zweedse serie aan: The Truth Will Out (Det som göms i snö). Het is een psychologische thriller gebaseerd op een idee van schrijver en criminoloog Leif GW Persson en het ware verhaal van Thomas Quick, die ten onrechte werd veroordeeld als seriemoordenaar. De hoofdrollen worden onder andere gespeeld door Robert Gustafsson (bekend uit De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween), Ia Langhammer (uit Greyzone), Louise Peterhoff (uit The Bridge) en Christopher Wagelin (uit Hassel).

Het verhaal van The Truth Will Out

Het begint allemaal als rechercheur Peter Wendel na een lang ziekteverlof weer aan het werk gaat. Hij hoopt met een echt topteam te gaan werken aan zogenaamde ‘cold cases’. Maar dan ontvangt de politie een bericht van een onbekende moordenaar, die beweert dat de beruchtste seriemoordenaar van Zweden onschuldig in de gevangenis zit.

serie The Truth Will Out
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

En zo gaat Wendel aan de slag met een  team dat allesbehalve het topteam is dat Wendel zich had gewenst. Het zijn politiemensen (en dat zelfs niet allemaal) met wie andere afdelingen niet meer willen werken en die vooral bezig zijn met bijvoorbeeld dating-apps of makelaardij.

Daarnaast wordt Wendel ook nog eens tegengewerkt door degenen die de moordenaar eerder hebben veroordeeld. Om het extra ingewikkeld te maken, werkt de ex-vrouw van Wendel voor een van die mensen. Ook het leven van Wendels tienerdochter Vera wordt al snel beïnvloed door de zaak. Iedereen vraagt zich intussen af of Peter Wendel geestelijk wel gezond genoeg is om deze zaak aan te kunnen.

De manier waarop dit alles in beeld wordt gebracht, zorgt ervoor dat er vanaf de eerste beelden flink wat spanning in de lucht hangt – en vragen over wat er nu precies allemaal omgaat in het hoofd van Peter Wendel.

serie The Truth Will Out
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

De boeken van Leif GW Persson

Leif GW Persson, die het idee voor de serie bedacht, is een bekend criminoloog en misdaadschrijver. Je kunt hem bijvoorbeeld kennen van deze twee reeksen:

Boeken over Evert Bäckström:

Boeken over Lars Martin Johansson:

Op deze boeken zijn de series Death of a Pilgrim, The Fourth Man en The Dying Detective gebaseerd.

Bekijk de serie The Truth Will Out zelf

De Zweedse serie The Truth Will Out komt begin 2019 uit op dvd en bestaat uit acht afleveringen van 45 minuten. Je kunt ze ook bekijken op lumiereseries.com. Hier kun je nakijken of deze serie te zien is op Netflix of andere streaming-platforms.

Na het zien van de eerste aflevering lijkt me dit echt een serie om naar uit te kijken! Hier kun je alvast de trailer zien:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *