Haring op z’n Zweeds: zo maak je het
Hoera, het nieuwe Zweedse kookboek is nu echt uit! Het boek Het lekkerste uit Zweden ligt nu in de winkels en het ziet er echt heel mooi uit. Deze week mag ik nog één laatste recept uit dit boek delen:…
Hoera, het nieuwe Zweedse kookboek is nu echt uit! Het boek Het lekkerste uit Zweden ligt nu in de winkels en het ziet er echt heel mooi uit. Deze week mag ik nog één laatste recept uit dit boek delen:…
Heb je in Zweden wel eens zo’n lekker stukje Västerbottensostpaj gegeten? Deze Zweedse kaastaart smaakt eigenlijk altijd, maar wordt in Zweden vooral gegeten tijdens kräftskiva oftewel de rivierkreeftenfeestjes tegen het einde van de zomer. Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk de…
Vorige week vertelde ik jullie al over het nieuwe Zweedse kookboek dat deze maand uitkomt. Ik deelde toen ook een van de recepten uit dit nieuwe kookboek, namelijk dat van Zweedse kaneelbroodjes. Deze week deel ik een andere Zweedse klassieker…
Op 16 januari 2024 verschijnt er een nieuw Zweeds kookboek: Het lekkerste uit Zweden. Met 60 recepten is dit kookboek dé culinaire bucketlist als je de Zweedse keuken wilt leren kennen of (als je die al goed kent) in huis…
De Scandinavische keuken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Duurzaamheid, seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten, eenvoud en klassiekers in een nieuw jasje zijn elementen die in deze Noordse manier van koken steeds terugkomen. Maar op die manier koken kan natuurlijk ook…
Heb je wel eens van The Green Kitchen gehoord? Oorspronkelijk was dit de foodblog Green Kitchen Stories, maar inmiddels is er ook al een hele reeks kookboeken van uitgekomen. De makers wonen in Zweden en hoewel ze niet specifiek over…
Eind vorig jaar kocht ik het boek Gelukseten – Het verband tussen goed eten en een goed humeur van de Zweedse chef-kok Niklas Ekstedt en de Zweedse onderzoeksjournalist Henrik Ennart (oorspronkelijke titel: Happy food : om hur mat och lycka…
Toen ik het boek De keukentafel van het Noorden onder ogen kreeg, wilde ik meteen de keuken in duiken. Het viel nog niet mee om een paar recepten te kiezen om mee te beginnen – er staat zo veel lekkers…