green kitchen

The Green Kitchen: blog en kookboeken uit Zweden

Heb je wel eens van The Green Kitchen gehoord? Oorspronkelijk was dit de foodblog Green Kitchen Stories, maar inmiddels is er ook al een hele reeks kookboeken van uitgekomen. De makers wonen in Zweden en hoewel ze niet specifiek over de Zweedse keuken schrijven (waardoor ze misschien niet helemaal onder de Scandinavische kookboeken vallen), krijg je van hun recepten soms ook wel een beetje een Scandinavisch gevoel.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze video die ze maakten over een Zweeds kerstontbijt.

De gezichten achter The Green Kitchen

De personen achter The Green Kitchen zijn de Deense Luise Vindahl en de Zweed David Frenkiel. Toen ze begonnen met Green Kitchen Stories waren ze nog met zijn tweeën. Inmiddels hebben ze drie kinderen: Elsa, Isac en Noah. Luise was al voordat ze David kende erg bezig met gezond eten. David was toen al vegetariër (maar leefde verder niet zo heel gezond). Samen hebben Luise en David een mooie mix ontwikkeld van gezond & vegetarisch eten – ook met kinderen.

Boeken van The Green Kitchen

The Green Kitchen is inmiddels dus al flink gegroeid en je kunt dan ook meerdere boeken van Luise en David in huis halen. Elk boek focust op een andere manier van koken. Momenteel zijn deze boeken beschikbaar:

  • The Green Kitchen: een sfeervol boek met meer dan 100 vegetarische recepten voor gerechten uit de hele wereld. Daarnaast staan er tips voor een goedgevulde voorraadkast in, plus informatie over gezonde voeding voor het hele gezin. Extra leuk voor liefhebbers van Zweden is dat David en Luise vertellen over hun leven in Zweden: hun moestuin, de reizen die ze maken en natuurlijk hun keuken met de gezellige grote eettafel.
  • The Green Kitchen at home: meer dan 100 vegetarische recepten die makkelijk genoeg zijn om dagelijks voor je gezin te maken – van snelle doordeweekse maaltijden tot wat uitgebreidere diners voor in het weekend. Handig zijn de basisgerechten voor bijvoorbeeld tomatensaus, beslag voor rijstflensjes en luie linzen. De foto’s en styling zijn weer prachtige en de persoonlijke verhalen van Luise en David maken er net iets meer van dan gewoon een kookboek.
  • Little Green Kitchen: dit kookboek bevat recepten die je voor én samen met je kinderen kunt maken: doordeweekse maaltijden, feestgerechten, lunchtrommelfavorieten, tussendoortjes en snoep & koek.
  • The Green Kitchen travels: vegetarische recepten die zijn geïnspireerd op de smaken en gerechten die Luise en David op hun vele reizen zijn tegengekomen.
  • The Green Kitchen smoothies: de favoriete smoothierecepten van Luise en David, zoals de uitslaapsmoothie, een warme smoothie en een sinaasappel-sesamsmoothie. Behalve gewone smoothies staan er ook smoothies in met verschillende lagen en als extraatje bij je smoothie staan zijn er recepten voor tussendoortjes, ontbijtjes, desserts en notenpasta’s.

Zelf heb ik The green kitchen en The green kitchen smoothies in de kast staan. Welke boek zou jij wel willen hebben?

green kitchen

Meer lekker eten en drinken uit Scandinavië

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.