de noorman deventer lunch

Scandinavische catering in Nederland – deze toppers regelen het voor je

Als je een echte fan bent van Scandinavië en je hebt iets te vieren, dan kan het leuk zijn om daarbij Scandinavische hapjes te laten serveren. Maar waar vind je zulke Scandinavische catering? Ik ken een paar bedrijven die de lekkerste hapjes uit Scandinavië voor je op tafel kunnen toveren. Je vindt ze hieronder. En als jij nog meer tips voor me hebt, hoor ik het graag!

Northern Delight

Ooit volgde ik een kookworkshop bij Northern Delight en sindsdien volg ik Ingrid trouw op social media. Op die manier zie ik de lekkerste creaties voorbijkomen als ze ergens op locatie de catering heeft verzorgd. Dat doet ze voor kleine en grotere gezelschappen, waarbij ze bijvoorbeeld een Zweedse koffietafel kan verzorgen, maar ook Scandinavische borrelhapjes, een lunchbuffet of een vegetarisch viergangendiner. Ook leuk: op haar website deelt ze recepten die je zelf thuis kunt maken.

Tip: volg Ingrid ook op Facebook – daar komen foto’s voorbij waarvan het water je in de mond loopt.

Zweedse-kookworkshop-soep
Foto genomen tijdens mijn kookworkshop bij Northern Delight

De Noorman

De Noorman ken ik van de lunchroom die Tove en Jurgen in Deventer hadden. Wat jammer dat die er niet meer is! Maar voor zover ik begrijp, doen ze nog wel catering. Voor een vergaderlunch, feestje of verjaardag in Deventer kun je De Noorman Scandinavische hapjes laten bezorgen.

Lunch bij De Noorman in Deventer
Foto genomen in de lunchroom van De Noorman, die nu gesloten is

Je kunt de hapjes van De Noorman ook bekijken op Instagram

Malins delicatessen

Op Facebook kwam ik verder nog Malins Delicatessen tegen – met foto’s van smörgåstårta en zomerse Zweedse taarten met aardbeien. Maar je kunt bij Malin Wingeskog bijvoorbeeld ook terecht voor een glutenvrije amandeltaart. Ze is gevestigd in Denekamp.

Deense taarten bij Danish & Delicious

De Deense Lisbeth Borg (die nu in Harderwijk woont) is gek op bakken en laat zich graag inspireren door baktradities uit Denemarken. Ze maakt heerlijke Scandinavische taarten en gebak – van één taart tot een complete Deense koffietafel.

Je kunt de Deense taarten ook bekijken op Facebook.

Zweedse taarten bij Gunillas Cake Place

In Nootdorp in Zuid-Holland zit Gunillas Cake Place. Gunilla maakt schitterende Zweedse prinsessentaarten, zowel de traditionele groene als andere creatieve varianten.

Norvolk

Voor een lekkere smörgåstårtaof een lading Zweedse kaneel- of kardemombroodjes kun je ook terecht bij Norvolk in Den Haag (Scheveningen).

Zelf voor Scandinavische hapjes zorgen?

Laat je op weg helpen door:

Ken jij nog een extra adresje voor Scandinavische catering? Dan zou ik het heel fijn vinden als je die tip met ons zou willen delen in een reactie – alvast bedankt!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.