Scandinavische kerstpakketten voor jezelf en/of een ander

Ben je op zoek naar een Scandinavisch kerstpakket om dit jaar aan iemand cadeau te doen? Of wil je misschien jezelf een Scandinavisch kerstpakket cadeau doen? Dat laatste, daar wil ik zelf een gewoonte van gaan maken. Ik ben zzp’er en krijg dus nooit een kerstpakket. Maar vorig jaar bestelde ik een kerstpakket voor mezelf bij Northern Delight en toen het bezorgd werd, voelde het nog net zo goed als een cadeau als wanneer ik het van een ander had gekregen. Zo leuk! En dus ging ik dit jaar weer op zoek naar leuke Scandinavische kerstpakketten. Zit er iets bij dat jou aanspreekt?

Cadeaupakketten van Mill & Mortar

Het is niet echt bedoeld als kerstpakket (want het hele jaar door verkrijgbaar), maar ik heb mezelf dit jaar getrakteerd op een mooie doos met kruiden van Mill & Mortar uit Denemarken. Zij hebben niet alleen kruiden voor bij het bereiden van eten, maar ook om bijvoorbeeld in je koffie of warme chocolade te te doen – dat is de set die ik mezelf cadeau heb gedaan. Verder zijn er pakketten met kruiden voor in gin en is er een pakket met eetbare glitters om mee te shinen tijdens het kerstdiner.

Julgodis van Fikat

Ken je Fikat uit Utrecht al? Hier kun je heerlijke Zweedse koekjes, bakmixen en ander lekkers bestellen – en ze gaan ook nog eens heel duurzaam te werk. Voor de kerstperiode heeft Fikat speciale Julgodis:

  • Chokladbollar (chocoladebollen met haver en witte chocola)
  • Brända Hasselnötter (gekarameliseerde hazelnoten met kaneel)
  • Jordnötsfudge (met pindakaas en witte chocola)
  • Vit Chokladtryffel med Hallon
kerstpakket julgoduis fikat
Foto met dank aan Fikat

De deal box met van elke soort julgodis één pot lijkt me echt geweldig als kerstpakket. Je kunt trouwens ook een andere combinatie in de deal box laten doen. Als je de doos met julgodis als kerstpakket naar iemand wilt laten opsturen, kun je er ook een kaartje met je eigen kerstwens bij laten doen.

Scandinavische kerstpakketten bij Nordstil

Nordstil heeft ook dit jaar weer leuke Scandinavische kerstpakketten. Zo’n ‘verwenpakket Hygge’ bevat het volgende:

  • 1 draagnetje van Ørskov Copenhagen
  • 2 kaarsen van het Deense merk Kunstindustrien
  • 1 kandelaar van het Zweedse merk Affari of Sweden
  • 1 reep handgemaakte pure Zweedse chocolade van Rawchokladfabriken
  • 1 handgemaakte Deense zeep van het merk BADA

Het wordt allemaal feestelijk voor je verpakt.

Deens kerstpakket bij De Snoepfabriek

Vorig jaar schreef ik over het Deense kerstpakket van De Snoepfabriek, met daarin typisch Deense bolcher. Hier lees je er meer over. Zouden deze dit jaar ook weer verkrijgbaar zijn? De kerstballen met Deense snoepjes kun je in ieder geval bestellen bij Nordstil.

Deens snoep
Foto: de Snoepwerkplaats

Geschenkpakketten De Witte Eland

Scandinavische delicatessenzaak De Witte Eland heeft meerdere mooie geschenkverpakkingen die echt een feestje zijn om te krijgen of te geven. Hier lees je bijvoorbeeld meer over de set met vloeibare kruiden uit Denemarken.

Zweeds kerstpakket bij Northern Delight

Bij Northern Delight kon je ook dit jaar t/m 1 november 2021 een Zweeds kerstpakket bestellen. Die datum is inmiddels verstreken, maar je kunt bij Ingrid nog wel een compleet Zweeds kerstbuffet bestellen!

Ben jij nog andere Scandinavische kerstpakketten tegengekomen? Laat het me weten, dan voeg ik ze hier toe!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.