zweedse kookworkshop

Scandinavische kookworkshops: leer het zelf maken!

Wat kun je dingen die je niet strikt nodig hebt soms soms toch missen! Bijvoorbeeld een semla eten als het voorjaar er weer aankomt, de smaak van échte Zweedse gehaktballetjes of die kaneel- en kardemombroodjes die we vaak halen als we in Zweden op vakantie zijn. Eerder deelde ik al een overzichtje met Scandinavische kookboeken waarmee je dat gemis (deels) kunt oplossen. Als je nog beter wilt worden in het bereiden van gerechten uit de Scandinavische keuken, kun je ook een Scandinavische kookworkshop volgen. Ik deed dat al eens en het is echt heel leuk om te doen. Deze Scandinavische kookworkshops helpen je op weg naar de smaak van het noorden.

Northern Delight

De Scandinavische kookworkshop die ik ooit volgde, was er een van Northern Delight. Hij duurde de hele middag en hier vind je een verslag. Op de website van Northern Delight vind je trouwens ook recepten waar je nu meteen al mee aan de slag kunt. Northern Delight verzorgt ook Scandinavische catering – je kent ze vast wel van Scandinavië-XL.

Goed nieuws: je kunt de Zweedse kookworkshops van Northern Delight nu ook thuis online volgen!

Qvist Outdoor Cooking

Bij Qvist Outdoor Cooking kun je niet alleen spullen kopen om buiten mee te koken – je kunt er ook interessante workshops volgen. Qvist heeft hiervoor een eigen buitenlocatie: SkogsStuga – The WildKitchen. Hier krijg je helemaal in Scandinavische sferen de kneepjes van het koken op houtvuur onder de knie. Kijk hier in de agenda wanneer de volgende workshop gepland staat en download als voorproefje gratis dit kookboek voor buitenkoken.

Buitenchef

Bianca Siebum verzorgt met haar bedrijf Buitenchef een Zweedse kookworkshop, die gegeven kan worden in een kåta. Deze Sami-tent staat op een prachtige locatie in Zwolle en je komt er meteen in Scandinavische sferen. De Buitenchef kookt op open vuur en gebruikt daarbij bijvoorbeeld de Dutch Oven of een vuurschaal. Natuurlijk eet je de Zweedse gerechten die je hebt gekookt (zoals gerookte vis, stoofgerechten en vleesspiesen) ook samen op. Hiervoor staan sfeervolle tafels rondom het vuur.

Kookles van de VNF

Ook via de Vereniging Nederland Finland kun je kooklessen volgen. Er worden dan klassieke Finse gerechten (zoals Finse vissoep/Kalakeitto) gemaakt met ingrediënten die gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar zijn. De lessen vinden plaats in Den Haag en de voertalen zijn Nederlands, Fins en zo nodig Engels.

Ik ben benieuwd of er meer Scandinavische verenigingen in Nederland zijn die dit doen!

Norvolk

Carla, die je misschien nog kent van Carla’s Conditorie in Utrecht of van Carla’s Smaak in Scheveningen, runt inmiddels op Scheveningen Norvolk, waar je ook terechtkunt voor kookworkshops.

Ken jij nog meer Scandinavische kookworkshops?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.