Scandinavische kookworkshops: leer het zelf maken!

Written by Sandra van Bijsterveld

Wat kun je dingen die je niet strikt nodig hebt soms soms toch missen! Bijvoorbeeld een semla eten als het voorjaar er weer aankomt, de smaak van échte Zweedse gehaktballetjes of die kaneel- en kardemombroodjes die we vaak halen als we in Zweden op vakantie zijn. Eerder deelde ik al een overzichtje met Scandinavische kookboeken waarmee je dat gemis (deels) kunt oplossen. Als je nog beter wilt worden in het bereiden van gerechten uit de Scandinavische keuken, kun je ook een Scandinavische kookworkshop volgen. Ik deed dat al eens en het is echt heel leuk om te doen. Deze Scandinavische kookworkshops helpen je op weg naar de smaak van het noorden.

Northern Delight

De Scandinavische kookworkshop die ik ooit volgde, was er een van Northern Delight. Hij duurde de hele middag en hier vind je een verslag. Op de website van Northern Delight vind je trouwens ook recepten waar je nu meteen al mee aan de slag kunt. Northern Delight verzorgt ook Scandinavische catering – je kent ze vast wel van Scandinavië-XL.

Qvist Outdoor Cooking

Bij Qvist Outdoor Cooking kun je niet alleen spullen kopen om buiten mee te koken – je kunt er ook interessante workshops volgen. Qvist heeft hiervoor een eigen buitenlocatie: SkogsStuga – The WildKitchen. Hier krijg je helemaal in Scandinavische sferen de kneepjes van het koken op houtvuur onder de knie. Kijk hier in de agenda wanneer de volgende workshop gepland staat en download als voorproefje gratis dit kookboek voor buitenkoken.

Kookles van de VNF

Ook via de Vereniging Nederland Finland kun je kooklessen volgen. Er worden dan klassieke Finse gerechten (zoals Finse vissoep/Kalakeitto) gemaakt met ingrediënten die gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar zijn. De lessen vinden plaats in Den Haag en de voertalen zijn Nederlands, Fins en zo nodig Engels.

Ik ben benieuwd of er meer Scandinavische verenigingen in Nederland zijn die dit doen!

Ken jij nog meer Scandinavische kookworkshops?