Scandinavië-evenementen in september en oktober: infodagen, filmweekends en Scandinavië-XL

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Net als alles dit jaar zijn ook september en oktober anders dan andere jaren. Normaal gesproken kunnen we tijdens verschillende evenementen kijken naar Scandinavische mode en meubels, proeven van de Scandinavische keuken en alvast vooruitblikken op mogelijke reizen naar het Hoge Noorden. Scandinavië-XL, informatiedagen van diverse reisorganisaties en filmweekends brengen in deze tijd van het jaar het Noorden naar Nederland. Wat gaat er dit jaar door en wat niet?

Let op: sommige evenementen worden in eerste instantie wel aangekondigd, maar later alsnog afgelast. Kijk dus altijd nog even op de website van het evenement zelf voor actuele informatie.

8 september 2020: online presentatie Fins Lapland van Buro Scanbrit

Buro Scanbrit organiseert op dinsdag 8 september 2020 van 19.30-20.30 uur een online presentatie over Fins Lapland. Twee reisspecialisten vertellen dan uit eigen ervaring alles over de activiteiten die je in Fins Lapland kunt ondernemen, zoals huskysafari’s, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelen, overnachten in een ijshotel en natuurlijk op zoek gaan naar het noorderlicht. Ook worden verschillende bestemmingen in Fins Lapland belicht, zodat je goed kunt kiezen welke bij jou past. Aanmelden kan hier.

17 september 2020: Presentatie Fins Lapland en IJsland van Buro Scanbrit in Dordrecht

Op donderdag 17 september houdt Buro Scanbrit van 20.00 – 22.00 uur een presentatie over Fins Lapland en IJsland in de Travel Store in Dordrecht. Travel Agents Irene Dekker en Christa Blom – Bontekoe vertellen uit eigen ervaring over Fins Lapland en IJsland. Bij de presentatie wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Er kunnen maximaal 15 personen aanwezig zijn en er wordt 1,5 meter afstand gehouden. Ook is er desinfecterende handgel aanwezig. Aanmelden kan hier.

28 september – 1 oktober: online Voigt Travel WinterEvent 2020

Voigt Travel organiseert van maandag 28 september tot en met donderdag 1 oktober een online Winterwonderland Week. Vier avonden achter elkaar kun je presentaties bijwonen, waarin de reisspecialisten van Voigt Travel aan de hand van veel foto’s en video’s laten zien waarom een wintervakantie naar Lapland, Noord-Noorwegen of Noord-IJsland zo bijzonder is.

Dit zijn de online presentaties:

Maandag 28 september:
19.45 – 20.15 uur Lapland
20.30 – 21.00 uur Noord-Noorwegen

Dinsdag 29 september
19.45 – 20.15 uur IJsland
20.30 – 21.00 uur Noorderlicht

Woensdag 30 september
19.45 – 20.15 uur Lapland
20.30 – 21.00 uur Noord-Noorwegen

Donderdag 1 oktober
19.45 – 20.15 uur IJsland
20.30 – 21.00 uur Noorderlicht

Aanmelden kan hier.

rendier in Noors Lapland

Scandinavische films op Cinekid

Ook dit jaar vindt rondom de herfstvakantie het Cinekid Festival plaats. Dit jaar kunnen meer kinderen dan ooit van de films genieten, want het evenement vindt deels online en deels op verschillende locaties in het hele land plaats. Meestal draaien er ook wel Scandinavische films op Cinekid. Op 23 september wordt het programma voor 2020 bekendgemaakt.

Scandinavië-XL is afgelast

Dit jaar geen Scandinavië-XL bij Expo Hoevelaken. We zullen een jaartje moeten wachten tot we weer samen kunnen genieten van het beste van het Noorden (in dit geval Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, IJsland en de Baltische staten).

Mats Olsson op Scandinavië-XL 2015
Op de foto met misdaadschrijver Mats Olsson tijdens Scandinavië XL

Het Spannende Noorden op Vlieland

Het Spannende Noorden is een reeks filmweekenden en -midweken op Vlieland. Je kunt een arrangement boeken met accommodatie op Vlieland en toegang tot de Scandinavische thrillers en drama’s die worden vertoond door Podium Vlieland. Rederij Doeksen geeft 30% korting op de overtocht. De weekenden beginnen op:

 • vrijdag 2 oktober 2020
 • woensdag 7 oktober 2020
 • vrijdag 9 oktober 2020
 • woensdag 14 oktober 2020
 • vrijdag 16 oktober 2020
 • woensdag 21 oktober 2020
 • vrijdag 23 oktober 2020
 • woensdag 28 oktober 2020
 • vrijdag 30 oktober 2020
 • woensdag 4 november 2020
 • vrijdag 6 november 2020

Ik ga gauw in mijn agenda kijken bij welke Scandinavië-evenementen ik aanwezig kan zijn – online of niet. Ben ik nog een evenement vergeten? Laat het dan alsjeblieft even weten in een reactie. Alvast bedankt!

Let op: noteer ook alvast deze Scandinavië-evenementen in november.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

8 thoughts on “Scandinavië-evenementen in september en oktober: infodagen, filmweekends en Scandinavië-XL

 1. Hans says:

  Volgens mij is er deze keer geen schrijver aanwezig :-(.

 2. Yvonne Koop says:

  Raar, oude tip bij nieuw verhaal???

  • Ik werk deze blogpost elk jaar bij met de actuele gegevens, vandaar dat het verhaal in dit geval nieuwer is dan de tip. Misschien zou ik bij het bijwerken de reacties moeten weghalen, maar dat vind ik dan weer zo onvriendelijk tegenover degene die de moeite heeft genomen om te reageren. Ik zal er nog eens over nadenken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *