Scandinavië-evenementen in september en oktober: zet ze in je agenda

De zomervakantie is voor veel mensen voorbij. Maar dat betekent ook: kunnen uitkijken naar de vele Scandinavië-evenementen die er altijd zijn in september en oktober. Ik zag al van allerlei leuks voorbijkomen, van een filmfestival tot informatiedagen van diverse reisorganisaties en van een loppismarkt tot het bekende Scandinavië-XL. Heb jij deze data al in je agenda staan?

Let op: kijk altijd nog even op de website van het evenement zelf voor de meest actuele informatie.

10 september 2022: Loppis Vintage Markt bij Oetdoor

Ken je Oetdoor al? Dat is een stukje Scandinavië in de Achterhoek, waar je kunt kamperen, een stuga kunt huren, op een vuurtje kunt koken en van wellness kunt genieten. Op zaterdag 10 september vindt bij Oetdoor een Zweedse vintagemarkt plaats. Je vindt er dan cadeau-artikelen, er worden workshops gegeven en natuurlijk is er ook een heerlijke fika.

 • De loppismarkt vindt plaats op zaterdag 10 september van 11:00-17:00
 • Adres: Hogebrugweg 6, 7273 PB Haarlo
 • Entree is gratis en je hoeft je niet aan te melden

17 & 18 september 2022: Voigt Travel WinterEvent

Voigt Travel organiseert op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 weer het WinterEvent. Tijdens dit evenement vertellen de reisspecialisten van Voigt Travel alles over hun mooie winterreizen naar Lapland, Noord-Noorwegen enf Noord-IJsland. Er komen ook partners uit Fins Lapland, Noorwegen en IJsland om te vertellen over hun mooie regio. En je kunt presentaties en workshops bijwonen. Het programma vind je hier.

 • Het Voigt Travel WInterEvent vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022
 • Adres: De Landgoederij, Camminghalaan 30, 3981 GH Bunnik
 • Aanmelden is gratis en doe je hier
rendier in Noors Lapland

14, 15 en 20 september 2022: Info-avonden van Buro Scanbrit

Buro Scanbrit geeft in september een aantal online en offline presentaties over vakanties in Noord-Europa:

 • 14 september 2022 – Informatieavond Fins Lapland i.s.m. Enjoy Traveling in Brasserie 13, Dorpsstraat 17 in Heeten. Buro Scanbrit geeft deze avond een presentatie over Fins Lapland (winter). Deelname gratis, je moet je wel aanmelden. Hier vind je meer informatie
 • 15 september 2022 – Reistips voor Fins Lapland samen met Columbus Travel (webinar). Hier vind je meer informatie.
 • 20 september 2022 – Online presentatie wintervakanties Fins Lapland 2022-2023. Hier vind je meer informatie.
 • 20 september 2022 – Inspiratieavond i.s.m. TravelXperts in Den Ham. Buro Scanbrit geeft deze avond presentaties over IJsland en Fins Lapland (winter). Deelname is gratis, je moet je wel aanmelden. Hier vind je meer informatie

15-30 oktober 2022: Scandinavische films op Cinekid

Ook dit jaar vindt rondom de herfstvakantie het Cinekid Festival plaats – van 15 tot 30 oktober 2022 om precies te zijn. Meestal draaien er ook wel Scandinavische kinderfilms op Cinekid. Alle informatie over dit evenement vind je op de website van Cinekid.

29-30 oktober 2022: Scandinavië-XL

Scandinavië-XL staat in 2022 gepland voor 29 en 30 oktober. Dan kun je bij Expo Hoevelaken weer genieten van het beste van het Noorden (in dit geval Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, IJsland en de Baltische staten). Schrijf je bijvoorbeeld in voor de workshop, loop langs de vele stands van deelnemers en bezoek de lezingen die jou het meest interesseren.

 • Scandinavië-XL vindt plaats op 29 en 30 oktober 2022 van 10.00-17.00 uur
 • Adres: Expo Hoevelaken, Koninginneweg 1, 3871 JZ Hoevelaken
 • Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen, een dagkaart voor volwassenen kost € 8,50 en een tweedagenkaart € 12,50

Let op: vanaf 2023 gaat Scandinavië-XL verder onder de naam Nordic Days.

30 september t/m 13 november 2022: Het Spannende Noorden op Vlieland

Het Spannende Noorden is een reeks filmweekenden en -midweken op Vlieland. Je kunt een arrangement boeken met accommodatie op Vlieland en toegang tot de Scandinavische thrillers en drama’s die worden vertoond door Podium Vlieland. Er zijn 7 weekenden en 5 midweken beschikbaar. Rederij Doeksen geeft 30% korting op de overtocht. Alle informatie vind je op de website van Podium Vlieland.

Ik ga gauw in mijn agenda kijken bij welke Scandinavië-evenementen ik aanwezig kan zijn. Ben ik nog een evenement vergeten? Laat het dan alsjeblieft even weten in een reactie. Alvast bedankt!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

6 reacties

 1. Ik werk deze blogpost elk jaar bij met de actuele gegevens, vandaar dat het verhaal in dit geval nieuwer is dan de tip. Misschien zou ik bij het bijwerken de reacties moeten weghalen, maar dat vind ik dan weer zo onvriendelijk tegenover degene die de moeite heeft genomen om te reageren. Ik zal er nog eens over nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.