Scandinavische evenementen in het voorjaar: Midsommar Markt en Scandinaviëmarkt Schokland

Hoera, het is weer voorjaar en dus is het tijd voor jaarlijkse Scandinavische evenementen zoals Scandinavië Markt Schokland en de Midsommar Markt. Mis ze niet! (Let op: controleer altijd nog even op de eigen website van het evenement of er tijden of onderdelen zijn veranderd.) Mis ik nog iets? Laat het dan zeker even weten.

7 en 8 mei 2022: Scandinavië Markt Schokland in Museum Schokland

De Scandinavië Markt Schokland wordt dit jaar op zaterdag 7 en zondag 8 mei gehouden en staat deze keer in het teken van de Vikingen. Er is zelfs een compleet Vikingkampement op het museumterrein! Daarnaast zijn er ruim 70 stands, lezingen over Scandinavië, muziek en speciale kinderactiviteiten.

Alleen de locatie van deze markt is al een bezoekje waard: Scandinavië Markt Schokland vindt plaats op het buitenterrein van Museum Schokland, op het voormalige eiland Schokland, dat op de UNESCO-werelderfgoed staat. Oké, qua parkeren en bereikbaarheid met het openbaar vervoer misschien niet helemaal ideaal, maar dan sta je echt op een unieke plek in Nederland, waarover je meer kunt lezen op de website van Museum Schokland (Middelbuurt 3, Ens – Noordoostpolder).

Scandinavië Markt Schokland
Foto: Germen Koster met dank aan Scandinavië Markt Schokland

25/26 juni 2022: Midsommar Markt op Landgoed Nienoord in Leek

Op 25 en 26 juni 2022 wordt voor de derde keer de Midsommar Markt georganiseerd, ter viering van de langste dag van het jaar. Vooral in Zweden en Finland is Midsommar (samen met kerst) het grootste feest van het jaar en nu kun je dit Scandinavische zomerfeest meevieren in Nederland.

Tijdens de Midsommar Markt zijn allerlei Scandinavische producten verkrijgbaar, die variëren van lifestyle en Scandinavische lekkernijen tot ambachten en reizen. Alle deelnemers van de Midsommar Markt zijn standhouders met échte Scandinavische waren en ambachten.

Maar de Midsommar Markt is meer dan een markt. Er zijn ook verschillende activiteiten voor jong en oud, zoals het maken van een bloemenkrans. En een Midsommar-viering is natuurlijk pas compleet met het opzetten van de meiboom onder begeleiding van muziek en dans.

De Midsommar Markt is geopend op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 van 11.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in Museum Nienoord (Nienoord 1, 9351 AC Leek)
Voor € 5,00 (kinderen t/m 12 jaar gratis) heb je toegang tot de markt, het museum en de borg.

Kijk voor actuele info zeker even op de website van de Midsommar Markt en volg het evenement op Facebook of Instagram.

Midsommar Markt Slochteren
Foto met dank aan de Midsommar Markt

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

3 reacties

  1. Helaas , helaas ben ik te laat voor een Zweedse / Noorse /Deense kerstmarkt. kan ik ook een mailing krijgen?voor 2020???
    bij voorbaat mijn dank.
    zijn er kosten aan verbonden dan hoor ik dit wel?

    ben woonachtig in Hoofddorp. mijn mailadres :halma@quicknet.nl

    met dan en vriendelijke groet Louise Halma

  2. In het zuiden van het land zijn er helaas niet zulke markten. Waarschijnlijk is er in het noorden van het land meet belangstelling voor. Jammer maar waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.