midsommar markt

Scandinavische evenementen in het voorjaar: Scandinavilla en Scandinaviëmarkt Schokland

Hoera, het is weer voorjaar en dus is het tijd voor jaarlijkse Scandinavische evenementen zoals Scandinavië Markt Schokland en de Midsommar Markt. Mis ze niet! (Let op: controleer altijd nog even op de eigen website van het evenement of er tijden of onderdelen zijn veranderd.) Mis ik nog iets? Laat het dan zeker even weten.

4 maart 2023: Zweedse fika bij Oetdoor

Met onder andere koffie en thee uit de pot van het vuur, kaneelbroodjes, chocladbollar en tunnbrod met zalm. Deze fika is van 14.00-16.00 uur op 4 maart 2023 en kost 15 euro per persoon. Aanmelden via de website van Oetdoor.

4 & 5 maart 2023: Scandinavilla

Een weekend vol met Scandinavische films, muziek, workshops en hapjes – in Alphen a/d Rijn. Lees hier alles over Scandinavilla.

25 maart 2023: Voigt Travel SummerEvent

Tijdens het Voigt Travel SummerEvent op zaterdag 25 maart 2023 kun je alvast kennismaken met de bestemming waar je komende zomer misschien wel naartoe gaat. De reisspecialisten van Voigt Travel vertellen alles over zomers Finland, Zweden, Noorwegen en IJsland. Maar er komen ook partners uit deze landen om te vertellen over hun bestemming. En je kunt presentaties bijwonen over bijvoorbeeld Het Hoge Noorden, Fjord Noorwegen, IJsland en de Faeröereilanden, Zuid-Finland

Dit jaar vindt het SummerEvent plaats in Dutch Biz in Amersfoort. Er zijn twee tijdsloten: 10.00 – 14.00 uur en van 14.00 – 18.00 uur. Dit evenement is gratis, maar meld je wel van tevoren aan – dat kan hier.

6 en 7 mei 2023: Scandinavië Markt Schokland

De Scandinavië Markt Schokland wordt dit jaar op zaterdag 6 en zondag 7 mei gehouden en zoals altijd zijn er veel stands, lezingen over Scandinavië, muziek en speciale kinderactiviteiten.

Alleen de locatie van deze markt is al een bezoekje waard: Scandinavië Markt Schokland vindt plaats op het buitenterrein van Museum Schokland, op het voormalige eiland Schokland, dat op de UNESCO-werelderfgoed staat. Oké, qua parkeren en bereikbaarheid met het openbaar vervoer misschien niet helemaal ideaal, maar dan sta je echt op een unieke plek in Nederland, waarover je meer kunt lezen op de website van Museum Schokland (Middelbuurt 3, Ens – Noordoostpolder).

Scandinavië Markt Schokland
Foto: Germen Koster met dank aan Scandinavië Markt Schokland

Weet jij nog Scandinavische evenementen in Nederland in het voorjaar? Laat het me weten, dan voeg ik ze toe!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

3 reacties

  1. Helaas , helaas ben ik te laat voor een Zweedse / Noorse /Deense kerstmarkt. kan ik ook een mailing krijgen?voor 2020???
    bij voorbaat mijn dank.
    zijn er kosten aan verbonden dan hoor ik dit wel?

    ben woonachtig in Hoofddorp. mijn mailadres :halma@quicknet.nl

    met dan en vriendelijke groet Louise Halma

  2. In het zuiden van het land zijn er helaas niet zulke markten. Waarschijnlijk is er in het noorden van het land meet belangstelling voor. Jammer maar waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.