Scandinavische evenementen in november 2020: Noordelijk Filmfestival aangepast

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Net als in oktober zijn er normaal gesproken ook allerlei leuke Scandinavische evenementen in november: bijvoorbeeld het Noordelijk Filmfestival. Maar dit jaar is het allemaal anders dan anders Hieronder lees je er meer over.

Let op: sommige evenementen worden in eerste instantie wel aangekondigd, maar later alsnog afgelast. Kijk dus altijd nog even op de website van het evenement zelf voor actuele informatie.

5 november 2020: Online inspiratieavond Zweeds Lapland

Op donderdag 5 november om 19.30 organiseert Voigt Travel een online inspiratieavond Zweeds Lapland. Je hoort dan alles over het noorderlicht zien, huskysafari’s, sneeuwscootertochten, slapen in een ijshotel en nog veel meer avonturen die je kunt beleven in Zweeds Lapland. Natuurlijk hoor je ook hoe je coronaproof kunt reizen. De presentatie is live en duurt ongeveer 1 uur

Aanmelden kan hier.

Scandinavian Wintersports: geen bijeenkomsten gepland

Op dit moment staan er geen evenementen van Scandinavian Wintersports gepland. Als ze nog wel worden gepland, vind je ze als eerste op de website van Scandinavian Wintersports.

Noordelijk Film Festival

Het Noordelijk Film Festival, waar elk jaar veel Noord-Europese films worden vertoond, is na het verbod op evenementen en de sluiting van de horeca aangepast tot het Noordelijk Film Programma. Er kunnen wel films worden vertoond in goed geventileerde bioscopen met maximaal 30 personen op 1,5 meter afstand. Daarom stelt de organisatie een speciaal geselecteerd filmprogramma beschikbaar aan de bioscopen die zouden deelnemen aan het festival. Dat zijn op dit moment:

  • Slieker Film en Pathé Cinema in Leeuwarden
  • De Bios en De Lawei in Drachten
  • CineSneek
  • De Bios in Heerenveen
  • De Koornbeurs in Franeker

Filmbezoekers wordt verzocht op om alleen met eigen vervoer naar een bioscoop of filmtheater te gaan in hun nabije omgeving.

De films die geselecteerd waren voor het Noorderkroon programma zijn tussen maandag 9 en donderdag 12 november te zien in Slieker Film. In samenwerking met Schoolkade wordt een mooie nieuwe kinderfilm uit Noorwegen met lesmateriaal vertoond op de scholen in plaats van in een filmzaal.

Noordelijk Filmfestival

Scandinaviëmarkt in Baarn gaat niet door

Ook deze Scandinaviëmarkt (voorheen de Noorse truiendag) gaat helaas niet door. Kijk op de website van deze Scandinaviëmarkt om te kijken of er nog iets verandert.

Ken je nog meer Scandinavië-evenementen in november die hier eigenlijk niet mogen ontbreken? Laat het dan even weten – alvast bedankt!

En de Scandinavische kerstmarkten dan?

November is natuurlijk ook de maand waarin de Scandinavische kerstmarkten weer op gang komen. Hier vind je een overzicht van Scandinavische kerstmarkten.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *