Nordic Days Scandinavie beurs

Kom jij ook naar Nordic Days? (met kortingscode!)

Als je net als ik gek bent op Scandinavië, ben je de afgelopen jaren misschien wel eens op het evenement Scandinavië-XL geweest. Wij in ieder geval wel. Vorig jaar was Scandinavië-XL voor het laatst, maar dat hoeft geen slecht nieuws te zijn! Het evenement gaat namelijk door in een nieuw jasje én onder een nieuwe naam: Nordic Days. Ook is er een nieuwe locatie gevonden: het Inspyrium in Cuijk. De nieuwe Scandinavië-beurs vindt plaats op 28 en 29 oktober 2023 en hieronder lees je er meer over – zie ik je daar?

Let op: met de kortingscode SCANDILEVEN10 krijg je 10% korting op je tickets voor Nordic Days. De winnaars van de winactie hebben inmiddels bericht ontvangen.

De nieuwe gezichten achter Nordic Days

Maar eerst iets over de nieuwe gezichten achter Nordic Days. Het zal je niet verbazen dat dat echte Scandinaviëfans zijn.:

 • Zo is eventmanager Nelleke al jarenlang verliefd op alles wat te maken heeft met Scandinavië – met name Zweden en Denemarken. Af en toe droomt ze ervan hoe het zou zijn om daar te gaan wonen.
 • Outdoor-specialist Astrid wordt vooral gelukkig van (wild)kamperen. Ze is net zo gek van Zweden als van de Noorse bergen en fjorden en gaat er ook in de winter lekker op uit.
 • Esther leidt met 10 jaar ervaring op het gebied van grote evenementen en beurzen Nordic Days in goede banen en zit vol ideeën voor creatieve concepten en styling.
Nordic Days Scandinavie beurs
Afbeelding met dank aan Nordic Days

Het Inspyrium

De nieuwe locatie voor Nordic Days is dus het Inspyrium in Cuijk, vlak bij Nijmegen. Het is een locatie die een industriële sfeer combineert met een duurzaam karakter. Wat je daarvan moet verwachten? Nou, onder andere heel veel bomen. Het schijnt dat deze locatie je een echt buitengevoel geeft, wat natuurlijk heel toepasselijk is voor een Scandinavië-evenement. Het maakt me echt nieuwsgierig en ik kom het graag ervaren eind oktober!

Het programma van Nordic Days

Nordic Days vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2023. (Voor onze regio, Noord, is dat het laatste weekend van de herfstvakantie.) Twee dagen lang kun je je onderdompelen in Nordic sferen, met informatie over vakanties naar het Hoge Noorden, Scandinavisch interieurdesign, van alles op het gebied van outdoor (van regenjas tot daktent) en natuurlijk ook Scandinavisch eten en drinken. Je kunt zelfs een broodje bakken boven een kampvuur! Hier vind je het volledige en actuele overzicht van alle standhouders op deze Scandinavië-beurs. Je kunt onder andere proeven van het lekkers van Fikat en kennismaken met reisorganisaties Travel and More (Tamara gaf ons meerdere keren tips voor een vakantie in Denemarken) en Nordic (waarmee ik de prachtige Lofoten in Noorwegen verkende).

Daarnaast zijn er ook nog workshops en lezingen.

Superleuk: op zondag is schrijver Samuel Bjørk aanwezig op de beurs, zodat je zijn spannende boeken kunt laten signeren!

Kaartjes voor Nordic Days

Je kunt nu al je tickets bestellen op de website van Nordic Days. Let op: met de kortingscode SCANDILEVEN10 krijg je 10% korting op je kaartje.

(De winnaars van de winactie hebben inmiddels bericht ontvangen.)

En voor een beetje voor- en vast ook napret is het ook leuk om Nordic Days op social media te volgen. Hier vind je ze op Instagram en hier op Facebook.

Zie ik jou misschien ook op Nordic Days?

Met dank aan Nordic Days voor het ter beschikking stellen voor de tickets en de kortingscode.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

45 reacties

  • Ik zou graag met manlief gaan, omdat ik graag op vakantie wil naar Scandinavië, in de zomer maar ook een Husky safari in Finland en misschien trekt de beurs hem over de streep.

   • Na een prachtige vakantie dit jaar in Noorwegen, wil ik samen met Ingrid nogmaals naar het mooie Scandinavië. Zweden en IJsland staan nog op ons lijstje

 1. Scandinavië betekent voor mij thuiskomen! Het is of ik terugkom in mijn jeugd, en kijk er ieder moment naar uit om naar toe te gaan.

 2. Wij, mijn nicht & man en mijn man & ik, hebben sinds 2018 een klushuis in zuid Zweden en zijn helemaal verliefd op Zweden. De rust, natuur en de mensen. Wij gaan natuurlijk ook graag naar de Nordic Days en zijn heel benieuwd wat ze er van gemaakt hebben met de nieuwe beurs. Wij hopen daarom natuurlijk ook de vrijkaarten te winnen🍀🤞

 3. Ik zou met mijn Zweedse kookclub gaan!
  Ik heb vier jaar voor werk in Zweden gewoond. Heb daar goeie vriendinnen gemaakt, we zijn allemaal terug in NL en hebben allemaal heimwee. Daarom hebben we een kookclub opgericht. Een keer in de zoveel tijd koken en eten we samen en mijmeren over mooi Zweden!

 4. Ik zou met mijn lief willen gaan. Afgelopen zomer hebben wij Noorwegen ontdekt en op slag verliefd geworden op dat land. Wat een heimwee heb ik. Dus wat Noordse inspiratie helpt vast een beetje.

 5. The Nordic Days zou ik graag beleven samen met mijn vriendin Margaret. Heerlijk een dagje naar Noord Europa zonder daarvoor heel lang onderweg te zijn 😉

 6. Ik ga graag met m’n man, we hebben Scandinavië 5 jaar geleden pas ontdek, maar we houden ervan. Van hygge in huis, en van dwalen langs fjorden. Herfstvakantie in Stockholm en Kopenhagen. Genieten dus!

 7. Wij hebben nog nooit van deze beurs gehoord.
  Mijn man is er van overtuigd vroeger een Viking te zijn geweest. Hij gaat er elk mogelijk moment naartoe.
  En als gezin elke zomervakantie. We plannen een wintervakantie, dus alle info is zeker welkom!

 8. Jaa heel graag met mijn zus, ook Scandinavië-lover! De Scandinavië-markt op Schokland hebben we al bezocht, maar Nordic Days staat ook hoog op de wish list!
  Gr Karin

 9. Vanuit Århus, waar we nu een lang weekend zijn, laat ik weten dat ik graag met mijn man Jan zou gaan. Rond kerst beleven we graag weer de Scandinavische sfeer rond traditie, familie en hygge ipv de schreeuwende kerstgekte met te veel glitter en te veel eten.

 10. Degene met wie ik zou willen gaan is mijn Zweedse vriend. Dan komt hij een tijdje bij mij logeren en kan hij misschien meer vertellen over wat we op de beurs zien en inspiratie opdoen over wat wij zullen gaan doen, zodra ik naar hem toe ga.

 11. Goedemorgen! Wat een ontzettend leuke actie weer!!! Ik word op 29 oktober 60 jaar. Dus dit zou een heel leuk cadeau zijn🥰 Als ik win ga ik met mijn man Marius samen. Want wij zijn beiden gek op Scandinavië 🤞🏻🤞🏻

 12. Net een maand – voor de eerste keer- naar Noorwegen geweest. Wat een fantastisch land! Ben alle indrukken nog aan het verwerken. We zijn nu met pensioen en willen nog veel meer sscandinavische avonturen beleven. Samen met mijn man. Zwager en schoonzus zou ik heel graag naar de “ Nordic Days” willen.

 13. Wat leuk geschreven Sandra! We zien jullie graag allemaal terug op Nordic Days op 28 + 29 oktober in het Inspyrium in Cuijk om te genieten van een dagje Scandinavië in eigen land!

  Groet,
  Esther – Nordic Days

 14. Jeg vill gjerne gå på Nordic Days med mannen min og forhåpentligvis kunne reise igjen neste år til for eksempel København eller/og Norge. Graag zou ik met mijn echtgenoot naar Nordic Days willen gaan om eens gezellig de sfeer te kunnen proeven van Scandinavë. Wie weet!

 15. met mijn dochter en zusjes, allemaal Scandinavie-fans (zowel IJsland, Noorwegen, Zweden als Denemarken).
  Wat een feest zou dat zijn!
  Leuke actie weer!

 16. Wat wil ik graag met mijn man naar Nordic Days. Hij houdt van Noorwegen en ik van Zweden. Onze zoons hebben Scandinavische namen gekregen: alle boeken van Dahl staan bij Roald en de andere ‘dondersteen’ heet Thorsten. Onze droom is om rond te reizen in de Noordse landen. Na mijn infarct moeten we daar nog een vorm voor zien te vinden. Een voorproefje bij Nordic Days kan een start zijn.
  Liefs

  • Ik zou heel graag met mijn man Erik gaan. Wij zijn echte Scandinavië lovers vanaf het begin van ons huwelijk 37 jaar geleden.)
   We krijgen er nooit genoeg van en komen op de beurs ons weer graag even in Scandinavische sferen onderdompelen.

   • Omdat onze lieve vriend, die eigenlijk nog een reis naar de Noordkaap had gepland, in de vakantie al is overleden, zijn wij na 1 week teruggegaan naar huis. Hopelijk maken we nog wat mooie momenten op Nordic Days en zijn we in gedachten bij hem, Scandinavië fan!

 17. Ik zou zo graag mijn vriendje meenemen. Hij is nog nooit naar Scandinavië geweest en hij weet wel hoe hard ik van Scandinavië houd, dus het zou fantastisch zijn om deze ervaring samen te delen.

 18. Omdat onze kinderen beide komend jaar eindexamen doen, willen we als gezin de middelbare school periode afsluiten met een mooie reis. New York leek ons fantastisch, maar toen ik de optie ‘winter in het noorden’ noemde gingen alle handen de lucht in. Nu dus tijd om plannen te maken en daarvoor zouden we graag naar Nordic Days komen om ons te oriënteren op de mogelijkheden.

 19. Ik zou heel graag met goede vriendin, Sheilagh, gaan. Wij willen een rondreis maken door Noorwegen en hopen op de beurs veel inspiratie op te doen.

 20. Graag zouden mijn man en ik gaan. Wij waren al echte Scandinavië XL fans en zijn erg benieuwd hoe dit nieuwe event is. Verder zijn wij nog steeds regelmatig in Scandinavië te vinden zowel zomers als ’s winters. Leuk om ideeën op te doen.

 21. Samen met mijn vrouw Sylvia , hoewel we al vaak naar Denemarken en ook een paar keer Zweden een weekje Finland geweest heeft Noorwegen vorig jaar ons hart veroverd. Deze zomer een mooie rondreis daar gemaakt . Nordic days geeft ons de mogelijkheid dat gevoel te herleven

 22. Op de foto’s ziet Noorwegen er prachtig uit, maar we zijn ook erg nieuwsgierig naar alle verhalen achter de foto’s.
  Voor het plannen van onze droomreis, wil ik met mijn man naar de Nordic Days. We hopen hier veel inspiratie op te doen.
  Heb jij voor ons ook een tip voor een goed reisbureau?

 23. Ik ga graag met mijn vriend naar de Nordic Days, omdat hij ook met veel plezier taallessen volgt. Graag maak ik hem weer positief en actief in zijn hoofd nu de langere dagen ook in Nederland er aan gaan komen.

 24. Met mijn twee zussen. Vorig jaar jaar zijn we naar aanleiding van jouw nieuwsbrief naar de Scandinavische kerstmarkten in Rotterdam geweest. Dit jaar lijkt dit ons een zeer gezellig uitje. Wel verlang ik bij dit soort dingen erg naar mijn dochter die al 5 jaar in Stockholm woont. Toen ze nog in Nederland woonde, was zij meestal mijn gezelschapspartner.

 25. Ik zou mijn man meenemen; sinds onze Noorwegen cruise in 2019 zijn we verknocht aan Scnadinavie (met name Noorwegen. Inmiddels ook al in Denemarken en Zweden geweest. Elke cent die we sparen gaat apart, voor een volgende trip naar het hoge noorden.

 26. Scandinavië XL is ons -als groot Zweden liefhebbers- wel bekend. Was leuk maar ik miste toch wat onderwerpen en die lijken bij Nordic Days wèl aanwezig te zijn. Daarom ben ik heel erg nieuwsgierig naar dit nieuwe evenement. En ik zou dit Scandinavische uitje graag willen beleven met mijn vriend Frans en met Petra Vette. En ook met Krista Bekkenkamp. Allemaal Scandinavië liefhebbers. Dus dat zit wel goed met de sfeer.
  En nu 🤞

 27. Al 30 jaar komen we in alle jaargetijden in de Noordse landen. Sinds een jaar hebben we onze eigen familiewoning in Småland. Natuurlijk kim ik graag met mijn vrouw naar deze beurs om verder inspiratie op te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.