Scandinavische delicatessen kopen in Nederland – hier kan het

Written by Sandra van Bijsterveld

Eerder al schreef ik over Scandinavische producten die je in Nederlandse supermarkten kunt vinden. Maar wat nou als je iets wilt kopen dat niet gewoon in de supermarkten ligt? Voor die Scandinavische delicatessen kun je terecht bij onderstaande adresjes. Ken je er nog één die er niet bij staat? Deel je tip dan in een reactie – alvast bedankt!

Finse boodschappen in het Finse Huis

Eerder schreef ik al over de boodschappen die wij tijdens onze vakanties in Finland graag in de supermarkten halen. Maar wat nou als je in Nederland bent en zin hebt in Fins lekkers? Dan kun je terecht bij het Finse Huis in Rotterdam. Daar is ook een Finse winkel met onder andere drop, chocola, koekjes, worstjes en roggebrood. Hier zie je een greep uit hun assortiment.

Deense snoepjes bij De Snoepwerkplaats

Misschien heb je wel gelezen over ons bezoek aan een kleine snoepfabriek op Møn. Die Deense snoepjes (bolcher) worden nu ook in Deventer gemaakt. Eigenaar Fleur werd enthousiast tijdens een vakantie in Denemarken, ging op les bij de Deense snoepdeskundige Allan Sommer (die haar ook leerde hoe je van die figuurtjes in de snoepjes maakt) en maakt ze nu zelf. Bij De Snoepwerkplaats kun je haar Deense snoepjes bestellen.

Bekijk haar creaties hier op Instagram

harde deense snoepjes die bolcher heten

Scandinavische delicatessen bij Butik Nord

Butik Nord verkoopt Scandinavische delicatessen zoals allerlei dropvarianten uit Finland en IJsland, maar ook pannen, fornuizen, keukentextiel en keramiek.

Deense kruiden en chocola bij De Witte Eland

De Witte Eland verkoopt biologische kruiden van Mill & Mortar en exclusieve Deense chocolade. Er staat ook een heerlijk recept voor Deense pepernoten op de website en je kunt er een proteïnereep met insecten bestellen. Allemaal zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Puur natuur dus!

Julekaffe en Oslo blend bij Nordkapp Coffee

Wil je een passende koffie serveren bij al dit Scandinavische lekkers? Kijk dan eens bij Nordkapp Coffee. Daar hebben ze onder andere Julekaffe (kerstkoffie) in een sfeervolle verpakking, en deze Oslo blend. Je kunt de koffies van Nordkapp Coffee ook proeven bij Knøss in Alphen a/d Rijn.

Zweedse honingmosterd van Swendies

Bij Swendies kun je terecht voor (h)eerlijke, ambachtelijke streekproducten uit Zweden – en dan met name Zweedse honingmosterd. Die is er in de smaken origineel, extra sterk, whisky, cognac en sherry en smaakt bijvoorbeeld prima bij kaas, worst en de Zweedse julskinka (kerstham).

Noorse zalm van zalmrokerij Sognefjord

De Noorse zalm van zalmrokerij Sognefjord wordt ambachtelijk gerookt en is online verkrijgbaar, maar ook in de winkel in Winssen (op zaterdagen van 10.00-14.00 uur).

Swedish Food Market van IKEA

En zoals je natuurlijk al weet kun je voor Zweedse levensmiddelen ook terecht bij de Swedish Food Market van IKEA.

Liever niet zelf koken?

Wil je niet zelf koken maar Scandinavische gerechten voor je laten klaarmaken? Dan kun je in Nederland terecht bij deze Scandinavische cafés en restaurants en bij deze Scandinavische cateringbedrijven.

1 thought on “Scandinavische delicatessen kopen in Nederland – hier kan het

  1. Susan van Veen says:

    Hoi Sandra, Ik heb zelf goede contacten met een Noorse geitenboederij en kan aan brunost komen. Ik heb nu nog een voorraad ter beschikking. Ik weet niet of hier überhaupt vraag naar is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *