Scandinavische verzorgingsproducten: mijn favorieten

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Ik hou persoonlijk niet van make-up. Wat ik wel fijn vind, zijn verzorgingsproducten waarmee ik me schoon en fris voel, en die mijn huid op een prettige manier beschermen tegen zonneschijn of gure wind. Een lekker, maar zeker niet te nadrukkelijk geurtje is een plus. En het is natuurlijk helemaal leuk als ze uit Scandinavië komen en me elke dag een beetje vakantiegevoel geven. Snap je wat ik bedoel? Dan heb je misschien ook iets aan dit lijstje van mijn favoriete Scandinavische verzorgingsproducten, dat ik steeds verder zal aanvullen als ik weer zo’n fijn product heb gevonden.

True Organic of Sweden

True Organic of Sweden heeft producten met bijna alleen maar natuurlijke ingrediënten – en vaak ook nog biologisch. Zelf probeerde ik de All You Need Is Me-crème – daarover lees je meer in deze blogpost over True Organic of Sweden. Maar ze hebben bijvoorbeeld ook een gezichtsmasker met zeewier en een deodorant met aluin.

True Organic of Sweden

Barnängen

Barnängen is een gevestigd merk uit Stockholm dat veel ingrediënten uit de Zweedse natuur gebruikt. Mijn favoriete product is de Midsummer Glow Body Oil, maar ook de douchegels uit de Nordic Rituals-lijn zijn heerlijk. Hier lees je meer over mijn ervaringen met Barnängen.

Barnangen uit Zweden

Urtekram

De verzorgingsproducten van Urtekram komen uit Denemarken. Een natuurlijke samenstelling en steeds meer natuurlijke verpakkingen zijn voor mij belangrijke redenen om er fan van te zijn. En die geuren… Tot nu toe probeerde ik de douchegel en deodorant Nordic Berries en de shampoo Nordic Birch. Maar lavendel, rozemarijn en kokos zijn ook geuren die ik zeker nog eens wil uitproberen. Hier vind je mijn review van Urtekram.

Oriflame

Toen ik een blogpost schreef over hoe je je kunt wapenen tegen de winterse kou in het noorden van Scandinavië, raadden meerdere lezers mij de wonderpotjes van het Zweedse merk Oriflame aan. Die schenen wonderen te doen bij bijvoorbeeld schrale lippen en droge handen. Ik probeerde eens een potje en heb er inmiddels een stuk of 6 in verschillende geuren/kleuren. Ik zorg dat ik ze overal bij de hand heb: er ligt een potje in een la in de woonkamer, in mijn toilettas, in mijn rugzak… Want het klopt: ze zijn heel fijn. Hier lees je meer over Oriflame.

scandinavische verzorgingsproducten

Heb jij nog Scandinavische verzorgingsproducten die je echt een aanrader vindt? Dan zou ik het heel fijn vinden als je die tip in een reactie met mij en alle andere Scandinavië-fans wilt delen. Alvast bedankt!

Tips die ik tot nu toe kreeg, zijn:

Zodra ik er zelf ervaring mee heb, zal ik erover schrijven.

Om te bewaren op Pinterest:

scandinavische verzorgingsproducten

1 thought on “Scandinavische verzorgingsproducten: mijn favorieten

  1. Bert Heikens says:

    L:Bruket is een fantastisch merk voor Zweedse verzorgingsproducten. Een aanrader

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *