Estrid scheermesjes

Estrid: het scheermesjesabonnement uit Zweden

Heb jij wel eens van Estrid gehoord? Ik tot voor kort niet. Het blijkt een scheermesjesabonnement te zijn uit Zweden. Daarmee zit je nooit meer zonder scheermesjes. Bovendien zijn deze Zweedse scheermesjes vegan (dus diervriendelijk) én vriendelijk geprijsd. De moeite van het proberen waard dus – en dat deed ik dan ook.

Your body, your control

Wat me op het eerste gezicht erg aansprak aan Estrid, was dat er niet één bepaald schoonheidsideaal wordt gepromoot. Ja, Estrid verkoopt scheermesjes en die gebruik je om je te scheren natuurlijk. Maar het eerste dat ik zag staan toen ik naar de website van Estrid ging, was: “Smooth, shaggy or whatever”. Ook op het verpakkingsmateriaal komt dit duidelijk naar voren. Volgens Amanda Westerbom, mede-oprichter van Estrid, moet iedereen zelf bepalen of hij/zij zich wel of niet wil scheren. Maar als je ervoor kiest om je te scheren, moet dat wel op een fijne, effectieve en betaalbare manier kunnen.

Estrid scheermesjes
Mijn starterspakket van Estrid

Scandinavisch design van staal

Het tweede dat opvalt, is de oogstrelende vormgeving van de scheermesjes (en de verpakking). Het stalen handvat van de scheermesjes en de bijpassende houder met zuignap om hem mee aan de muur te hangen zijn verkrijgbaar in de kleuren blush, cloud, space, peach en lemonade.

Het handvat heeft een minimalistisch Scandinavisch design dat is geïnspireerd door vloeiende lijnen in de natuur. Het ergonomische ontwerp ligt fijn in de hand en biedt een goede grip. De 5 mesjes die zorgen voor een glad scheerresultaat. Ze worden omgeven door hydraterende strips met cacaoboter, aloe vera en sheaboter – geen dierlijke producten dus. De prijs van dit scheersysteem ligt (volgens Estrid zelf, ik heb geen vergelijkend warenonderzoek gedaan) rond de helft van wat concurrenten hiervoor vragen.

Geen ‘pink tax’

Dat heeft er onder andere mee te maken dat producten die ‘speciaal voor vrouwen’ zijn gemaakt bijna altijd geniepig duurder zijn. Nu kun je je sowieso bij veel speciale ‘vrouwenproducten’ (zoals pennen) afvragen of zo’n variant wel echt nodig is. Maar dat de zogenaamde vrouwenvariant dan ook nog eens standaard duurder is, is natuurlijk helemaal raar. Toch is het een bekend verschijnsel, dat ook wel de ‘pink tax’ wordt genoemd.

Estrid vindt dat je als vrouw scheermesjes moet kunnen kopen die ook echt zijn bedoeld om je lichaam te scheren in plaats van baardharen op een kaak. Maar dan wel voor dezelfde prijs als die van ‘mannenscheermesjes’ en dus zonder de ‘pink tax’ die vaak wel wordt toegepast op scheermesjes voor vrouwen!

(Estrid zet zich trouwens ook nog op andere manieren in voor gendergelijkheid. Voor elke aankoop wordt een deel van het aankoopbedrag geschonken aan Kvinna till Kvinna, Medica Mondiale of de Fawcett Society – allemaal goede doelen die zich inzetten voor vrouwen en gendergelijkheid.)

Hoe werkt een scheermesjesabonnement?

Estrid verkoopt geen losse scheermesjes, maar biedt een scheermesjesabonnement. Hoe werkt dat dan precies?

  • Eerst kies je een kleur voor de het handvat waarop je de scheermesjes kunt plaatsen en de houder die je met een zuignap op de muur van je badkamer kunt bevestigen. In de starter kit van Estrid zitten behalve zo’n handvat en houder voor aan de muur ook twee scheermesjes.
  • Dan geef je aan hoe vaak je nieuwe mesjes thuisbezorgd wilt krijgen. Zo kom je er nooit meer achter dat je zonder mesjes zit op het moment dat je je wilt gaan scheren. Je betaalt geen bezorgkosten en Estrid compenseert de CO2-uitstoot van de verzending.
  • Je kunt je abonnement elk moment aanpassen (vaker of minder vaak nieuwe mesjes), pauzeren of opzeggen. Het biedt dus erg veel flexibiliteit.
Estrid scheermesjes

Extra verzorgingsproducten van Estrid

Op de website van Estrid zijn ook drie producten van Estrid Body Care te bestellen als aanvulling op je abonnement:

  • Bodylotion met aloe-, shea- & koolzaadolie
  • Scheerschuim met aloe-, shea- & koolzaadolie
  • Body Oil Wash met zonnebloem-, bergframbozen- & amandelolie

Alle drie zijn ze vegan en worden ze gemaakt in Zweden. Ik ben benieuwd of er in de toekomst nog meer Zweedse verzorgingsproducten van Estrid bij komen!

Ik kreeg de scheermesjes van Estrid om ze te proberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.