oriflame wonderpotje lippenbalsem

De wonderpotjes van het Zweedse merk Oriflame (Tender Care)

Laatst kreeg ik van een van jullie een mooie tip naar aanleiding van wat ik in winters Lapland gebruikte tegen droge handen. De wonderpotjes van Oriflame waren ook zeker een aanrader, zo luidde die tip. Nou had ik wel eens van het merk Oriflame gehoord en meende ik me al te herinneren dat het Zweeds was, maar de producten kende ik helemaal niet. Hoogste tijd om me er eens in te verdiepen.

Wat is er Zweeds aan Oriflame?

Op de website van Oriflame zie je wel meteen Sweden bij de naam staan, maar verder ligt de Zweedse achtergrond er niet zo dik bovenop. Op de Nederlandse website is te lezen dat Oriflame in 1967 is opgericht “door twee broers en een vriend”, maar ik moest even op de Zweedse website kijken om erachter te komen dat dit Jonas en Robert af Jochnick en hun vriend Bengt Hellsten waren. Het aanbod van Oriflame bestaat uit ongeveer 1000 schoonheidsproducten, die in Zweden zijn ontwikkeld op basis van Zweedse wetenschappelijke kennis en met als grote inspiratie de natuur. Een deel van de productie vindt nog steeds plaats in Zweden, maar Oriflame is nu een internationaal bedrijf dat in 60 landen producten verkoopt via zelfstandige adviseuses.

De producten

Het aanbod van Oriflame is heel breed: er zijn bijvoorbeeld producten voor de verzorging van je huid en haren, make-up en parfum en zelfs accessoires zoals tassen en sieraden. Er zijn ook productlijnen speciaal voor mannen en kinderen. Het noordelijke tintje komt wat duidelijker naar voren bij merken als Swedish Spa en North for men.

De wonderpotjes van Oriflame

Terug naar de wonderpotjes van Oriflame die mij door een van jullie werden aangeraden. Dat blijken schattige kleine potjes te zijn in verschillende geuren en kleuren. Je kunt ze makkelijk meenemen en overal gebruiken om je lippen, maar ook andere droge plekjes op je huid (zoals neusvleugels, nagelriemen en ellebogen) te verzorgen. De Tender Care Protecting Balm (zoals de inhoud officieel heet) heeft een basis van natuurlijke bijenwas en Vitamine E, die zo goed werkt dat hij al sinds het bedenken ervan in 1980 ongewijzigd is gebleven. Ik kom de volgende varianten tegen:

 • Naturel
 • Pomegranate (granaatappel)
 • Cinnamon (kaneel)
 • Cherry (kers)
 • Rose (rozen)
 • Bilberry (blauwe bosbes)
 • Cloudberry (kruipbraam)
 • Black currant (zwarte bes)
 • Cranberry
 • Cocos
 • Almond (amandel)
 • Caramel (karamel)
 • Honing

Sommige geuren zijn denk ik tijdelijk verkrijgbaar (geweest), want die kom ik tegen in reviews maar niet op de website. Hier vind je het huidige aanbod van Oriflame. Er is ook een cadeauverpakking met vier verschillende wonderpotjes erin.

oriflame wonderpotje

Als je de reviews leest, gebruiken mensen Tender Care echt voor van alles: eczeem, schaafwonden, schrammen, insectenbeten, puistjes en zelfs bij dieren. Zelf ben ik  maar eens begonnen met mijn droge lippen en nagelriemen en mijn door een flinke verkoudheid schraal geworden neus. En ik moet zeggen: ik vind de balsem echt fijn. Hij is heel zacht, je hebt er maar weinig van nodig (smeert heel goed uit) en blijft niet lang plakkerig. Na de naturel-variant die ik van Oriflame mocht proberen, heb ik dan ook meteen zelf nog wat potjes met een geurtje bijbesteld.

Ik heb inmiddels ook een vergelijkbare crème gevonden, maar dan in een tube: All You Need Is Me van True Organic of Sweden.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.