voetverzorging van Maria Akerberg

Klaar voor slippers met voetverzorging van MARIA ÅKERBERG

Hoera, het is eindelijk weer voor sandalen en slippers! De afgelopen dagen was ik heerlijk veel in de tuin, een beetje aan het tuinieren, een beetje aan het werken en zelfs een beetje aan het niksen. Daar ben ik normaal niet zo goed in, maar nu nam ik echt even de tijd om van het zonnetje te genieten. En wat heerlijk om geen sokken en dichte schoenen meer aan te hoeven! Maar toen viel me wel op dat mijn voeten wel wat extra liefde kunnen gebruiken… Mijn hielen zijn er nu nog redelijk goed aan toe, maar ze worden in de zomer vaak droog en krijgen soms zelfs pijnlijke kloofjes. En helaas heb ik ook nog een kalknagel waar ik maar niet vanaf kom. Gelukkig had ik wat lekkere voetverzorging van MARIA ÅKERBERG in huis, en dus plande ik (toen de zon zaterdag eenmaal achter de schutting was verdwenen) een heuse voetenverwenavond in. Kunnen jouw voeten dat ook wel gebruiken? Dan vind je hieronder fijne producten waarmee ze weer fijn zacht aanvoelen en helemaal gezien mogen worden.

Begin met een voetbad

Een lekker voetbad is dé manier om ervoor te zorgen dat je voeten schoon en klaar zijn voor verdere verwennerij. Bovendien is het voetbad zelf ook al een verwenmomentje, want met een fijne temperatuur en geur kan een voetbad heerlijk ontspannend zijn. Zeker als je echt vermoeide of pijnlijke voeten hebt. Ook bij zwemmerseczeem, kalknagels of zweetvoeten kan een voetenbad een goed idee zijn (en helaas kan ik bij alle drie een vinkje zetten).

voetverzorging van Maria Akerberg

Deze keer gebruikte ik FOOT BATH, onderdeel van de voetverzorging van MARIA ÅKERBERG. Daar zitten geranium en jeneverbes in, en die hebben een reinigende, bacteriedodende en verzachtende werking. Ze bevorderen ook de genezing van bestaande wondjes. Verder zie ik bij de ingrediënten grove den en rozemarijn staan en het geheel ruikt erg lekker. Meteen toen ik mijn voeten erin liet zakken, nam ik me voor dit deze zomer regelmatig te blijven doen. Hopelijk blijven mijn hielen dan lekker zacht en kan ik pijnlijke kloofjes voorkomen. Bovendien is geraniumolie effectief bij zwemmerseczeem, waar ik af en toe ook last van heb.

Een volgende keer (misschien vanavond wel…) ga ik het melkbad AROMA BATH RELAXING van MARIA ÅKERBERG proberen. Hierin zitten etherische oliën van sinaasappel, rozemarijn, lavendel en pomeransboom. Sinaasappelolie en lavendelolie zorgen voor rust in het lichaam, rozemarijn helpt de spieren te ontspannen en petitgrain (uit de bladeren van de pomeransboom) zorgt voor geestelijke ontspanning. AROMA BATH RELAXING is niet alleen voor de voeten bedoeld; je kunt het ook gebruiken als je in bad gaat. Voor een voetenbadje neem je gewoon wat minder.

Wat me ook lekker lijkt, is AROMA BATH ORANGE & HONEY van MARIA ÅKERBERG. Dit melkbad werkt ontspannend en verwarmend en gaat een droge huid tegen. Ook hierin zit milde en kalmerende sinaasappelolie. De honing in dit melkbad is antiseptisch en heeft een verzachtende werking. Baadde Cleopatra niet in melk met honing?

Peelen en scrubben

Na het voetenbad kun je als je wilt ook nog even lekker scrubben of zelfs peelen. Voor scrubben wrijf je over je huid met iets waarin kleine korreltjes zitten. Hiermee verwijder je dode huidcellen. Bij peelen scrub je ook, maar bevat datgene wat je gebruikt behalve kleine korreltjes ook zuren die het bovenste laagje van je huid los weken, waardoor nog meer dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor wordt de huid glad en zacht. Vergeet vooral je nagelriemen niet mee te nemen en maak van het scrubben gebruik om je voeten meteen een lekkere massage te geven. Let op: masseer wel vanaf de tenen richting de knie. Dat stimuleert de bloedsomloop.

voetproducten van Maria Akerberg

Zelf gebruikte ik hiervoor SALT SCRUB ENERGY van MARIA ÅKERBERG. Dit is een romig aanvoelende combinatie van zeezout en etherische oliën van rozemarijn, lavendel, citroengras en jeneverbes. Wat ruikt dat lekker fris! Deze scrub is niet alleen voor je voeten maar voor je hele lichaam. Mijn voeten werden er heerlijk zacht van. Mijn dochter, die naast me zat, koos voor de CREAM SCRUB SWEET BREEZE – die rook ook heel erg lekker.

Voor mijn volgende voetverzorgingssessie ga ik de AHA & JOJOBA PEELING van MARIA ÅKERBERG eens gebruiken. Ik probeerde deze al eens voor mijn gezichtsverzorging. De kleine jojobakorrels in deze melkzuurpeeling hebben de perfecte vorm en grootte om dode huidcellen te verwijderen zonder de huid te irriteren. De combinatie met natuurlijk melkzuur uit suikerbieten voorkomt mee-eters en acné. Door het melkzuur wordt opeenhoping van melanine in de huid voorkomen en worden pigmentvlekken opgelicht.

Andere producten die je zou kunnen gebruiken zijn bijvoorbeeld de BODY SCRUB met abrikozenpitjes, jojoba-olie, grapefruit, kaneel en rozemarijn. Of probeer de SALT SCRUB WHITE CHOCOLATE, een bodyscrub met de geur van witte chocola. Het zeezout in deze scrub reinigt, exfolieert en remineraliseert de huid. Cacaoboter en vanille-extract zorgen voor antioxidanten die rustgevend zijn en een goed gevoel geven.

Verzorg met een masker

Na een scrub of peeling is een masker ideaal – en dat geldt net zo goed voor je voeten.

Hiervoor kun je bijvoorbeeld FACE MASK MOIST van MARIA ÅKERBERG gebruiken. Dit gezichtsmasker is rijk aan vitamine C en hydrateert dankzij verschillende vochtvasthoudende kruidenzouten en koud geperste jojobaolie sterk. In dit masker zitten etherische oliën van neroli en mandarijn. Neroli-olie wordt verkregen uit de bloesem van de pomeransboom en ik ben er (sinds ik het ken) gek op. Deze olie verzacht en kalmeert de huid, stimuleert celvernieuwing en voorkomt gesprongen bloedvaatjes. Mandarijnolie is een milde, versterkende en kalmerende olie.

Zelf gebruikte ik deze keer de CALMING GEL van MARIA ÅKERBERG. Dit is een verzachtende gel die heerlijk aanvoelt op warme en/of gezwollen voeten. De pepermuntolie zorgt voor een verkoelende en samentrekkende werking. Zonnebloemolie, koolzaadolie en jojobaolie verzachten de huid.

Of kies voor ALOE VERA BARBADENSIS – zo’n beetje het wondermiddel bij allerlei kwaaltjes in de wereld van natuurlijke verzorgingsproducten. Ik heb het gisteren nog op mijn armen gesmeerd omdat ik krassen had opgelopen bij het snoeien van een doornstruik, maar voor je voeten is deze gel ook prima geschikt. Hij werkt net als de CALMING GEL verkoelend en hydraterend.

Smeren maar!

Na je voetenmasker smeer je je voeten als ’toetje’ nog in met iets lekkers. Ook hierbij kun je je voeten natuurlijk weer lekker masseren.

Ik gebruikte hiervoor de FOOT CREAM van de voetverzorging van MARIA ÅKERBERG. Deze is erg hydraterend en voedend. Bovendien bevat hij tea tree olie – ook al zo’n natuurlijk wondermiddeltje. Eucalyptus en pepermunt zorgen voor een lekker frisse geur, een verkoelend effect en verlichting bij gevoelige spieren en wondjes. Als het me nou lukt om mezelf deze verwennerij regelmatig te gunnen, kan ik met deze crème ook eeltvorming en kloven voorkomen. Je kunt zelfs extra veel van deze crème opsmeren, katoenen sokken eroverheen aandoen en dit de hele nacht laten inwerken. Dat ga ik zeker eens proberen – eens voelen hoe poezelig zacht mijn voeten dan zijn.

Andere mogelijkheden om te gebruiken zijn de BODY & MASSAGE OIL CYPRESS (met onder andere cipresolie voor een versterkende en samentrekkende werking op de bloedvaatjes en citroenolie voor versterking van de bloedvaatjes en stimulering van de bloedcirculatie) of SHEA BALM, een intensieve en effectieve verzachtende zalf met sheaboter en calendula. Dit is een goede keuze als je een droge en gevoelige huid hebt – en om eeltvorming tegen te gaan. Ook deze kun je weer de hele nacht laten intrekken

producten van Maria Akerberg voor je voeten

Sluit af met een deo

Als je dit allemaal gedaan hebt, zijn je voeten ongetwijfeld heerlijk fris. En dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk zo houden! Daarvoor kun je een speciale voetdeodorant gebruiken door deze op je voeten of in je schoenen te spuiten.

Zweetvoeten zijn mij helaas niet vreemd en ik gebruik nu de FOOT DEO SPRAY van MARIA ÅKERBERG. Deze verfrissende en verzorgende voetdeo met geranium en jeneverbes is ook nog eens antibacterieel. Je gaat er zwemmerseczeem mee tegen en wondjes genezen sneller. Natuurlijk bevat deze deo van MARIA ÅKERBERG geen aluminiumchloride of alcohol.

Liever geurloos? Dan kun je de SALT DEO van MARIA ÅKERBERG gebruiken. Dit is een natuurlijke zoutdeodorant met natuurzuivere aluin. Vroeger werd aluin veel na het scheren gebruikt vanwege het bloedstollende en desinfecterende effect. Ook zonder alcohol of aluminiumchloride is deze deodorant heel effectief.

Superzacht

Na deze eerste sessie stond ik er stomverbaasd van hoe zacht mijn voeten meteen al waren. En het was nog gezellig ook, want ik had dit verwenmomentje dus samen met mijn dochter gedaan. Dit is zeker voor herhaling vatbaar – kun je nagaan hoe zacht mijn voeten dan gaan worden!

Pak problemen gericht aan

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je bovenstaande producten niet alleen gebruiken voor een verwenmomentje, maar ook als je ergens last van hebt, bijvoorbeeld van (irritant) warme voeten of droge plekken. Maar ik vond ook nog de volgende oliën waarmee (met een paar druppels op de juiste plek) je heel specifiek bepaalde probleemgebieden kunt aanpakken.

Zo trok de SPECIALS FOR FEET van MARIA ÅKERBERG mijn aandacht, omdat deze wordt aangeraden tegen hardnekkige eeltplekken en kalknagels. Die ga ik dus mooi eens proberen op die kalknagel van mij waar ik maar niet vanaf kom. De citroenolie in deze mix versterkt nagelriemen en broze nagels en de tea tree-olie heeft een antibacteriële en schimmelremmende werking. Verder zit er nog olijfolie in met vitamine E, een beschermende antioxidant.

De MYRRH NAIL & CUTICLE OIL is een versterkende en verzorgende nagel- en nagelriemolie met ontstekingsremmende mirre-olie en citroenolie tegen broze nagels en ingescheurde nagelriemen. Verder zit er nog olijfolie met vitamine E en hydraterende jojoba-olie in.

Ook de PRICKLY PEAR OIL van MARIA ÅKERBERG is erg geschikt voor nagels en nagelriemen. Deze olie uit de zaadjes van de cactusvijg is rijk aan polyfenolen, sterolen, vitamine E, vitamine K, zink, antioxidanten en linolzuur voor een kalmerend, herstellend en regenererend effect op de huid. Esentiële vetzuren helpen bij het verminderen van grove poriën en het beschermen van de huid.

Extra handig vind ik de ALL DAY BALM. Dit is een biologische balsem tegen kloven, droge plekjes en een gebarste huid. De koolzaadolie en jojoba-olie in de balsem verzachten de huid, olijfolie bevat weldadige vitamine E, bijenwas heeft een beschermende en verzachtende werking en geraniumolie een antibacteriële en samentrekkende werking. Je kunt deze balsem gebruiken voor je hielen en nagelriemen, maar ook bij droge lippen en handen. Het is maar net waar jij het meeste last hebt van een droge huid. Wat ik extra handig vind aan deze ALL DAY BALM, is dat hij een handige stickvorm heeft, waardoor je hem makkelijk kunt meenemen en onderweg snel even kunt aanbrengen zonder risico op knoeien. Deze ga ik denk ik maar eens meenemen als ik binnenkort weer een paar keer op reis ga.

Persoonlijk advies over voetverzorging van MARIA ÅKERBERG

Net zoals toen ik begon (ja echt, ik had het tot voor kort altijd verwaarloosd) met mijn gezichtsverzorging ben ik ook voor mijn voetverzorging geadviseerd door Maria van LaCasaMia zijn. Zij weet zo ontzettend veel over de producten van MARIA ÅKERBERG en de ingrediënten die erin zitten! Ze geeft je graag uitgebreid advies en je kunt de producten ook bij haar bestellen. Hier vind je alle producten voor voetverzorging bij elkaar op haar website. Geniet ervan!

Dank je wel Maria dat je me hebt laten kennismaken met deze voetverzorgingsproducten!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.