gezichtsverzorging van Maria Akerberg

Gezichtsverzorging van MARIA ÅKERBERG: mijn favorieten

In mijn vorige blogpost over het Zweedse verzorgingsmerk MARIA ÅKERBERG vertelde ik al dat ik als kind een extreem gevoelige huid had. Die reageerde toen ik nog kind was op van alles, van wat ik at en wat ik droeg tot wat ik op mijn huid smeerde. Er hoefde maar iets verkeerd te vallen, en ik zag onder de rode eczeemplekken. Eén ding dat mijn jeugd met die erge eczeem als gevolg heeft gehad, is dat ik altijd heel terughoudend ben gebleven met het gebruik van verzorgingsproducten. Maar dat is de afgelopen weken veranderd. Voor het eerst heb ik een fijne ‘skin routine’ – en niet omdat ik het gevoel heb dat het moet, maar omdat ik het fijn vind! hieronder vertel ik welke producten van MARIA ÅKERBERG ik hiervoor gebruik.

Eerdere pogingen

Omdat ik als kind zulke heftige reacties had op allerlei stoffen waarmee mijn huid in aanraking kwam, was ik er helemaal aan gewend geraakt om dan maar geen enkele verzorgingsproducten te gebruiken en me alleen met water te wassen. Maar eens in de zoveel tijd raadde iemand mij aan om toch echt iets te gaan gebruiken om mijn gezicht mee te reinigen en verzorgen. Mijn hele volwassen leven deed ik af en toe een poging: ik las wat mijn huid dan nodig zou hebben, kocht wat producten en nam me voor om die voortaan ook echt dagelijks te gaan gebruiken. Maar ook al kreeg ik er geen eczeem meer van, ik vond bijna alle verzorgingsproducten die ik probeerde te sterk en/of chemisch ruiken, ik kreeg er prikkende ogen van of vond ze veel te nadrukkelijk aanwezig op mijn huid. Het gevolg: na tijdje doorbijten haakte ik af en ging ik weer over op alleen een plens water over mijn gezicht. De producten stonden dan nog een tijdje te verstoffen in de kast, waarna ik ze vervolgens maar weggooide.

Gezichtsverzorging van MARIA ÅKERBERG

Ik ben dus eigenlijk nog steeds een absolute beginner op het gebied van gezichtsverzorging, ook al ben ik ruimschoots aanbeland in de categorie ‘rijpere huid’. Gelukkig vond ik in de informatie over MARIA ÅKERBERG wel al een soort stappenplan dat me op weg hielp. MARIA ÅKERBERG gebruikt voor de diepe verzorging van de drie lagen van de huid een combinatie van gespecialiseerde producten, die er samen voor zorgen dat elke actieve stof goed kan doordringen in de betreffende huidlaag om die te verzorgen. De ingrediënten van de verschillende producten versterken elkaar daarbij voor een optimaal effect.

Het stappenplan dat ik vond, is als volgt:

 • reiniging
 • gezichtswater
 • serum
 • olie
 • oogcrème
 • dagcrème
 • (extra bij droge huid, bijvoorbeeld door koud en droog weer) balsem
 • huidverzorgende make-up
gezichtsverzorging van Maria Akerberg

Mijn favorieten

Een beetje eigenwijs ben ik wel en het was ook wel een hele stap om meteen deze hele reeks producten te gaan gebruiken, vond ik. Daarom ben ik begonnen met het volgende.

Reinigen

 • Ik reinig mijn gezicht met Cleansing Clay. Er zit witte klei, wonderolie en etherische pepermuntolie in. Dat laatste maakt hem heerlijk fris (maar ook weer niet zo fris dat het prikt in je ogen). De mineraalrijke witte klei heeft een kalmerende werking en versterkt het bindweefsel. De vette wonderolie wordt niet snel opgenomen door de huid en reinigt de huid voordat je hem weer afspoelt.
 • Hierna spray ik een beetje Neroli Freshener op. Dit is een hydraterend gezichtswater met de geur van sinaasappelbloesem. Neroli wordt gemaakt van de bloemen van de Pomeransboom. De poriën wordend door dit gezichtswater licht samengetrokken. Het bevat de probiotica (goede melkzuurbacteriën) Lactobacillus casei en Lactobacillus acidophilus die de huid beschermen tegen slechte bacteriën en hem fris en stralend houden. Je kunt deze Freshener ook gebruiken voor oogcompressen, of als een hydraterende en verfrissende spray tussendoor.

Serum

Daarna pak ik een beetje serum. ’s Morgens gebruik ik hiervoor Serum More en ’s avonds neem ik Serum C.

 • Serum More is een gladmakend en verstevigend serum voor de rijpere huid. Het bevat melkzuurbacteriën (probiotica) en retinol. De natuurlijke ingrediënten uit bieten, appels en druiven werken hydraterend en een extract van de bast van de Perzische zijdeboom zorgt voor een liftend effect en gladmakende eigenschappen. Bakuchiol (Retinol) uit de plant Babchi (Psoralea Corylifolia) stimuleert de aanmaak van collageen in de huid en helpt zichtbare tekenen van veroudering te verminderen. Het verhoogt ook het vochtgehalte van de huid en heeft een gladmakend effect, wat helpt om fijne lijntjes minder gemarkeerd te maken.
 • Serum C is een nachtserum dat hydraterende en ontstekingsremmend werkt. Het bestaat voor 10% uit concentraat van zure sinaasappel van de pomeransboom. Dit hoge gehalte aan vitamine C geeft de huid glans en heeft een licht exfoliërende werking. Het serum werkt ontstekingsremmend gaat de veroudering van de huid tegen. Bij langdurig en regelmatig gebruik worden pigmentvlekken lichter. Behalve vitamine C bevat Serum C ook nog de vitamines A (voor de aanmaak van collageen), B1, B2, B6 (reguleert de vetproductie), H, PP en aminozuren, AHA (fruitzuren) en polyfenolen (antioxidanten die de cellen beschermen, de microcirculatie van de huid verbeteren en een ontstekingsremmende werking hebben).

Lotion of crème

Tot slot doe ik wat lotion of crème op mijn gezicht. ’s Morgens neem ik hiervoor Face Lotion More en ’s avonds gebruik ik Night Cream More.

 • Face Lotion More is een vochtvasthoudende crème voor de rijpere, gevoelige huid. Extract van rode klaver en etherische oliën van roos, patchoeli en bergamot herstellen de elasticiteit en de vochtbalans van de huid. Borageolie verbetert de zuurstofopname en veerkracht van de cellen, hondsroosolie helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen en de licht exotisch geurende patchoeliolie stimuleert de celdeling in de huid. Bergamotolie heeft een balancerende en reinigende werking. En rozenolie helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen en versterkt de vochtvasthoudende werking.
 • Night Cream More is een voedende nachtcrème voor de rijpere huid. De crème bevat naast koolzaadolie ook duindoornolie, dat rijk aan antioxidanten, vetzuren en vitamine C. Hierdoor is deze crème vooral goed voor het ’s nachts versterken van de beschermende laag van de huid. De sinaasappelolie in de crème werkt kalmerend op de huid en rozenolie verhoogt het vochtvasthoudend vermogen en werkt ook kalmerend. De muntolie in de crème werkt verfrissend en verkoelend en versterkt de werking van de sinaasappel- en rozenolie.

Extra’s

Nu ik deze routine eenmaal heb opgebouwd, kan ik binnenkort misschien weer eens een stapje verder gaan. De peeling met papaja en lavendel en het gezichtsmasker met duindoornolie heb ik bijvoorbeeld nog niet gebruikt. Daar ga ik binnenkort maar eens heerlijk de tijd voor nemen.

Het resultaat

En hoe zit het dan met de resultaten?

Nou het eerste resultaat is dat ik nu zo’n vier weken verder ben en nog steeds elke dag mijn huid verzorg. In het verleden was ik allang afgehaakt met mijn zoveelste poging om een gezichtsverzorgingsroutine op te bouwen. Maar voor het eerst voelt het niet als iet dat ik zou ‘moeten’ doen, maar als iets dat ik fijn vind om te doen. Bovendien heb ik later op de dag helemaal geen last van de producten: geen prikkende ogen, nadrukkelijk aanwezige geur of het gevoel dat er een verstikkend laagje over mijn huid ligt, ook niet als ik ga wandelen en daarbij ga transpireren. Mijn huid blijft gewoon natuurlijk voelen. Ik ben dan ook zeker van plan om ermee door te gaan – ik vind het nu echt fijn om te doen.

En mijn huid? Tja, dat vind ik moeilijk te zeggen over mezelf. Ik had met het gebruik van deze producten ook niet een bepaald doel voor ogen, zoals minder rimpels. Ik ben sowieso niet iemand die lang in de spiegel kijkt. Maar als ik dat nu doe, heb ik wel het gevoel dat mijn voorhoofd wat gladder is, en dat de wallen onder mijn ogen wat minder zijn (en dan heb ik nog niet eens een aparte oogcrème gebruikt). Ik zou zelfs zeggen dat er weer een beetje een blosje op mijn bleke wangen is gekomen en dat mijn gezicht wat meer straalt. Al zal daarbij ook een rol spelen dat de zon zich de laatste tijd. Maar ik heb echt wel het gevoel dat mijn nieuwe routine mijn huid goed doet.

Nieuwsgierig naar meer

Al met al ben ik dus nog steeds erg enthousiast. Ik begin me zelfs af te vragen of ik toch eens iets van make-up zal gaan proberen – iets wat ik ook nooit heb gedaan omdat alles wat ik probeerde me snel ging irriteren. Maar ik ben, nu de zon zich weer wat vaker laat zien, ook erg benieuwd naar de zonnebescherming van MARIA ÅKERBERG. Want hoewel ik de afgelopen jaren wel al was overgestapt op biologische shampoo en deodorant, was het me nog niet gelukt om een fijne, natuurlijke zonnebrandcrème te vinden. Wie weet gaat dat nu ook lukken! Ik hou je op de hoogte.

Oh ja en ik ben dus nog maar net begonnen met het toepassen van de producten van Maria Åkerberg, maar als je advies wilt van een échte expert, dan moet je bij Maria van LaCasaMia zijn. Die geeft je graag uitgebreid advies over de verzorging van je huid en behandelingen met producten van MARIA ÅKERBERG.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.