Scandinavische verzorgingsproducten bij Normal

Scandinavische verzorgingsproducten & meer bij de Deense keten Normal

Ik had wel eens gehoord van de Deense keten Normal in Nederland, maar helaas zit hij niet aan ‘mijn’ kant van het land. Een dagje Scandinavisch shoppen in Utrecht met mijn oudste dochter was de perfecte gelegenheid om eindelijk eens een bezoekje te brengen aan deze Deense winkel. Het werd meteen een lang bezoekje, want ik vond heel veel Scandinavische verzorgingsproducten (en ook nog wat lekkers).

Over Normal

Normale producten, abnormale prijzen staat op de website van Normal. Je kunt er dan ook in de eerste plaats terecht voor aantrekkelijk geprijsde producten van bekende merken zoals Nivea, Garnier en Gilette. Maar wat voor liefhebbers van Scandinavië extra leuk is: ze hebben ook veel Scandinavische verzorgingsproducten – ook tegen fijne prijzen natuurlijk. Dat heeft er alles mee te maken dat Normal uit Denemarken afkomstig is. De eerste winkel werd in 2013 geopend in Silkeborg. Inmiddels heeft Normal meer dan 220 winkels in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Nederland en Frankrijk.

Scandinavische verzorgingsproducten bij Normal

Deze Scandinavische producten vond ik

Ik liep tijdens mijn eerste bezoek heel langzaam door de winkel en pakte veel producten om te kijken of ze wel of niet Scandinavisch waren. Want hoewel lage prijzen altijd leuk zijn, vind ik het toch vooral leuk om dingen te vinden die uit Scandinavië komen. Het is soms wel even goed opletten als je per se Scandinavische verzorgingsproducten wilt. Sommige lijken op het eerste gezicht Scandinavisch maar zijn dat niet. Bij andere kun je het niet meteen aan de naam of de stijl van de verpakking zien. Neem dus vooral de tijd voor je bezoek aan Normal en geloof me – hoe langer je kijkt, hoe meer je vindt. Deze merken vond ik zelf:

Handzeep Stockholm

Hoewel hij Stockholm heet, staat op het etiket dat hier een Deens bedrijf achter zit. Er is ook een variant Oslo en een variant Copenhagen. De handzeep is veganistisch en heeft als geur ‘Green trees’. Deze heb ik vooral meegenomen omdat het zo leuk staat op de wastafel of het aanrecht (als je gek bent op Zweden in ieder geval).

Body oil van Björn Axén

Björn Axén was een excentrieke Zweedse topkapper. Hij opende in 1963 een kapsalon in Stockholm en bracht de glamour uit Parijs naar Zweden. Bovendien vond het heel belangrijk om klanten in de watten te leggen. Björn ging zelfs leden van het koninklijk huis kappen. In 1993 overleed hij. Nu is Björn Axén een toonaangevend merk op het gebied van haarverzorgingsproducten, maar ik heb – ik heb het nog een keer goed nagekeken – toch echt een olie voor de huid te pakken. From Sweden with care staat erop. Hij is biologisch en zit in een klimaatneutrale verpakking.

Glowing Body Oil van Ivy Aïda

En omdat ik veel liever olie gebruik dan bodylotion, nam ik nog een olie mee. Deze is van het Deense merk Ivy Aïa. Dat heeft als motto less is more en let er scherp op dat hun producten geen allergische reactie veroorzaken. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, vindt Ivy Aïa, en hoe minder stoffen je gebruikt, hoe minder risico dat er iets bij zit waar jouw huid niet goed tegen kan. De producten bevatten geen parfum, parabenen of kleurstoffen, zijn 100% veganistisch en duurzaam verpakt.

Massageolie van #Hello Love

Niet alle olie moet snel intrekken – daar komt deze massageolie van #Hello Love om de hoek kijken. Dit Deense merk maakt allergie- en milieuvriendelijke producten voor intiem en/of erotisch gebruik. Er is ook #Hello Sunshine voor bescherming tegen de zon.

Hair wax van HuMan

HuMan is een Deens merk voor verzorgingsproducten voor mannen. Ze maken producten voor huid & haar, inclusief speciale baardproducten. Allemaal zijn ze veganistisch of biologisch en vrij van parabenen. De mannen bij mij thuis willen wel eens wat wax in hun haar doen, dus ik ben benieuwd hoe deze bevalt.

Pure & Care (PUCA)

Pure & Care (PUCA) komt uit Denemarken en maakt ‘Innovative skincare adapted for Nordic skin‘. Ze hebben heel veel verschillende producten en ik heb er enkele van meegenomen:

  • een serum met hyaleronzuur
  • een eucalyptus-badbom
  • een ontspannende massageolie met lavendel

Meer dan verzorgingsproducten

Een groot deel van de winkel staat dus vol met verzorgingsproducten. Maar Normal heeft ook andere spullen. Op het laatste stukje voor de kassa is een afdeling met huishoudelijke artikelen, en een stuk met snoep en andere levensmiddelen. Daar kocht ik een kaars ‘Northern Light’ (met de geur van IJslands mos) en een potje Deense dropballetjes met cacao eromheen van Nordthy. En zo stond ik met een brede glimlach bij de kassa.

Ik ga dus zeker nog eens terug naar Normal, want ik heb vast niet alles uit Scandinavië gezien, laat staan gekocht. Maar eerst ga ik deze buit eens proeven en proberen.

Heb jij al eens gewinkeld bij de Deense winkelketen Normal?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.