Barnangen uit Zweden

De verzorgingsproducten van Barnängen uit Zweden

Op zoek naar Scandinavische verzorgingsproducten stuitte ik nog niet zo lang geleden op het Zweedse merk Barnängen. Ik besloot de proef op de som te nemen en bestelde drie producten om uit te proberen. Ik werd niet teleurgesteld: toch nog een beetje Midzomer-gevoel hier in huis!

Over Barnängen uit Zweden

Barnängen is al tientallen jaren een heel bekend merk in Zweden. Je komt het vanzelf hier en daar tegen – zo stond er laatst toen ik het boek De moord op mijn vader aan het lezen was een fles van Barnängen in de badkamer van degene wier moord moest worden opgelost. Het merk werd al in 1876 in Stockholm opgericht door Johan Wilhelm Holmström. Het begon toen allemaal met de zeep van Barnängen, die zo in de smaak viel dat het bedrijf in 1876 hofleverancier werd.

Balans en natuur

De producten van Barnängen steunen op een paar peilers. Een daarvan is balans: een evenwicht tussen traditie en vooruitgang, kalmeren, maar ook verfrissen, of stimuleren maar ook ontspannen. Barnängen zoekt het punt op waarop van allebei precies genoeg vertegenwoordigd is. Lagom, zoals de Zweden zeggen: niet te veel en niet te weinig.

Een andere belangrijke peiler is de natuur. Niet voor niets betekent de naam Barnängen: het bloemenveld van de kinderen. Traditionele Scandinavische ingrediënten uit de natuur vormen de basis van de producten. Daardoor doen ze denken aan het Zweedse landschap: lichte zomerdagen, zee en bossen waar allerlei planten en kruiden groeien. In de producten van Barnängen vind je bijvoorbeeld kruipbramen uit Lapland, haver, berkenextract, zeezout en vlierbloesem terug. Deze natuurlijke ingrediënten worden (opnieuw in een goede balans) gecombineerd met effectieve wetenschappelijke formules.

Barnangen uit Zweden

Nordic Rituals en Nordic Care

De producten die ik heb gekocht om kennis te maken met Barnängen, horen bij de Nordic Rituals-lijn. Het zijn een bad- en douchegel Sauna Relax, een bad- en douchegel Berry Boost en een Midsommar Glow body oil. Ze staan voor drie Zweedse tradities: Midzomer vieren, bessen plukken en naar de sauna gaan. De Glacier Breeze, die ik (nog) niet heb, is gebaseerd op het gevoel van een isvaksbad: na de sauna afkoelen in een wak. De producten bevatten een hydraterend serum van Barnängen met zonnebloem- en veenbessenolie en een extract van kamille en allantoïne.

Daarnaast is er de Nordic Care-lijn in witte verpakkingen. Deze omvat douchecrèmes en bodylotions met de cold cream die is gebaseerd op de zeep waarmee Barnängen beroemd is geworden.

Mijn ervaring met Barnängen

Welke verzorgingsproducten je fijn vindt, is natuurlijk heel persoonlijk. Maar ik ben erg blij met mijn producten. De Sauna Relax-douchegel ruikt heerlijk fris en de Berry Boost lekker zoet. Maar het gekst ben ik nog wel op de Midsummer Glow Body Oil. Die voelt heel lekker aan op mijn huid en trekt snel in. Je wordt er helemaal niet plakkerig van en hij ruikt erg lekker. Ik zou best willen dat ze deze body oil ook in andere geuren hadden, maar dat is volgens mij (nog) niet zo. Ik houd het in de gaten!

Ook proberen? Ik kocht mijn producten van Barnängen bij De Online Drogist. Ook bij bol.com zijn producten van Barnängen verkrijgbaar.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.