De opvallende verzorgingsproducten van FOREO Sweden

De producten van Foreo zijn populair in de huidverzorgingswereld en veel skincarefans kennen ze wel. Maar dat Foreo Zweeds is, en wie er eigenlijk achter Foreo zit, dat weten minder mensen. In slechts zeven jaar tijd is FOREO dan ook uitgegroeid van twee werknemers op het Zweedse hoofdkantoor naar meer dan 3.000 medewerkers over de hele wereld. Maar de basis lag toch echt in Stockholm. Hoogste tijd om dit beautymerk een plekje te geven op Scandinavisch Leven dus.

De Zweed achter Foreo

De oprichter van dit Zweedse merk is Filip Sedic en hij staat nog steeds aan het roer. De productlijnen LUNA™, ISSA™, UFO™ en andere producten van Foreo (waarover hieronder meer) zijn allemaal door hem bedacht.

Sedic is een in Bosnië geboren Zweed. Hij richtte Foreo op in 2013 en heeft een hands-on leiderschapsstijl. In zijn hele leven heeft hij al patent aangevraagd op meer dan 200 uitvindingen in allerlei categorieën. Zo hield hij zich bijvoorbeeld bezig met telecommunicatie en was hij werkzaam bij het Zweedse bedrijf Ericsson. Maar vanaf 2013 richtte hij zich op persoonlijke verzorging. Hoe kwam dat zo?

Gezichtsreiniging met LUNA™

Filip’s vrouw Ivana heeft altijd al een passie gehad voor skincare. In 2012 kocht ze een (op dat moment erg populaire) borstel om haar gezicht mee te reinigen, maar haar huid ging er juist op achteruit.

Filip besloot het product eens goed te bekijken en had er wel een aantal dingen op aan te merken. Zo ging het product te ruw om met de huid. Toen het stel samen op zoek ging naar een alternatief dat milder voor de huid was, konden ze dat helaas niet vinden. Ze sloegen de handen ineen met vooraanstaande dermatologen en schoonheidsspecialisten en zo werd de LUNA™ geboren. Die zorgt er met behulp van zogenaamde T-Sonic™-pulsaties in slechts twee minuten per dag voor dat je huid diep (maar wel zacht) wordt gereinigd.

Deze ’transdermale-sonische’ technologie zorgt voor wel 8.000 pulsaties per minuut, die door een siliconen borstel over de huid worden geleid. Zo worden vuil, olie en make-upresten verwijderd uit de poriën en kunnen huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen. Extra voordeel voor mannen is een gladder scheerresultaat en minder scheerirritatie na gebruik van LUNA™.

Foreo Sweden
Foto: FOREO via Simply PR

Verder beschikt LUNA™ over een speciale stand om zichtbare tekenen van veroudering te verminderen. Je kunt kiezen uit 8 snelheden en 3 modellen voor verschillende huidtypes. LUNA™ is waterbestendig en dus ook onder de douche of in bad te gebruiken. Eén keer laden is genoeg voor minimaal 300 keer gebruiken. De siliconen opzetborstels zijn milder voor de huid en hygiënischer dan nylon borstels. Ze hoeven bovendien niet vervangen te worden.

UFO™ voor gezichtsbehandelingen

Daarnaast is er de UFO™ waarmee je jezelf thuis in anderhalve minuut een professionele gezichtsbehandeling kunt geven. Dat gebeurt met behulp van LED-lichttechnologie, cryotherapie, thermotherapie en een zachte gezichtsmassage met dezelfde T-Sonic™-pulsaties.

IRIS™ voor je ogen

Speciaal voor de ogen is er de IRIS™. Hiermee masseer je de gevoelige huid rondom de ogen om zichtbare tekenen van veroudering te verminderen. IRIS™ combineert de T-Sonic™-pulsatietechnologie met de techniek die gebruikt wordt bij Aziatische lymfatische oogmassages.

Tanden poetsen met ISSA™

In 2014 ging FOREO zich vanuit dezelfde gedachte ook bezighouden met verzorging voor je gebit. Ze maakten een ultra-hygiënische en snel drogende siliconen borstel met flexibele borstelkop die je tanden grondig schoonmaakt, zonder ruw te zijn en je gebit te beschadigen: de ISSA.

Ook deze borstel heeft 8 snelheden en gaat heel lang mee na één keer opladen, zodat je hem makkelijk mee op reis kunt nemen (zonder ook een laadstation mee te moeten slepen). De opzetborstels hoeven maar één keer per jaar vervangen te worden en bij de speciale kinderversie kunnen ouders de poetsroutine van hun kinderen controleren.

Zweedse innovatie-traditie

Dankzij de combinatie van een vernieuwende aanpak en een wereldwijd succes zou je kunnen zeggen dat FOREO zich inmiddels mag scharen in de indrukwekkende reeks innovatieve Zweedse bedrijven zoals IKEA en Spotify. Wat dat betreft is het ook eigenlijk niet verbazingwekkend dat FOREO uitgerekend uit Zweden komt, ook al kun je dat aan de uitstraling van het bedrijf niet direct afzien. De Zweedse roots en innovatieve aanpak hebben mij in ieder geval nieuwsgierig gemaakt.

Je vindt de producten van FOREO hier.

Heb jij ervaring met de producten van FOREO?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.