regisseur van de Finse serie Peacemaker

Peacemaker: Finse vredesonderhandelaar in Turks-Koerdisch conflict

Dit najaar komt de Finse serie Peacemaker uit op dvd en op lumiereseries.com. Het is een groots opgezet politiek drama over vredesonderhandelingen, internationale wapenhandel en onderlinge relaties tussen wereldmachten. Centraal staat het werk van vredesonderhandelaars zoals de Finse Ann-Mari Sundell. Zij werkt dag in, dag uit onder extreme omstandigheden, in crisissituaties die door kapitalisme, oorlogen en machtsverhoudingen op scherp zijn komen te staan. Niemand durft daar zijn of haar handen aan branden, maar voor haar zijn deze omstandigheden een manier van leven geworden.

Het verhaal van Peacemaker

Hoofdpersonage in deze serie is de Finse Ann-Mari. Ze werkt in Turkije aan een oplossing voor het escalerende conflict tussen de Koerden en Turken. Van een Koerdische spiritueel leider in ballingschap hoort Ann-Mari dat Turkije en Saudi-Arabië dwars door Koerdisch grondgebied een oliepijpleiding naar Europa aanleggen. De Koerden maken aanspraak op een deel van de opbrengsten, maar de Turken weigeren. Tijdens hun ontmoeting doodt een onbekende man de Koerdische spiritueel leider. Ann-Mari weet ternauwernood te ontsnappen.

Daarnaast is Ann-Mari erachter gekomen dat een Fins staatsbedrijf betrokken is bij wapenhandel. Om het nog erger te maken, zijn die wapens nooit aangekomen in Saudi-Arabië. De Finse minister van Buitenlandse Zaken, Lauri Miettinen, probeert uit alle macht te voorkomen dat Ann-Mari meer nadelige informatie openbaar maakt. Ann-Mari ontdekt zelfs dat haar lijfwacht Tom Virta voor Miettinen werkt en haar in de gaten houdt. Dan bezet een groep jihadisten het Alhambra in Granada met behulp van wapens van het Finse staatsbedrijf. Ann-Mari beseft steeds meer dat ze deel uitmaakt van een grotere samenzwering. Ze moet uitvogelen welke rol ze hier zelf precies in speelt, voordat het te laat is.

Bekende acteurs in Peacemaker

In de serie Peacemaker zie je als fan van series uit het noorden meerdere bekende acteurs terug. Natuurlijk uit Finse series, zoals Irina Björklund (uit Sorjonen) en Mikko Nousiainen (uit Karppi). Maar er zitten ook acteurs uit Zweedse series in, zoals Louise Peterhoff (uit Blue Eyes, The Bridge en The Truth Will Out en uit de film Midsommar) en Kardo Razzazi (uit Alex, Heder, Springvloed, Arne Dahl, Inspector Winter en Beck). In de serie wordt niet alleen Fins gesproken, maar ook veel Engels en daarnaast Turks en Spaans.

regisseur van de Finse serie Peacemaker
Regisseur Aj Annila – Foto: Hannele Majaniemi via Lumière

Bekijk Peacemaker hier

De serie Peacemaker bestaat uit 10 afleveringen van 52 minuten en is nu uit op dvd en te streamen op lumiereseries.com.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Bekijk hier alvast de trailer:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.