alex zweedse serie

Seizoen 2 van de Zweedse serie Alex is er!

Heb jij de Zweedse serie Alex al gezien? Het eerste seizoen van deze zwarte crimi bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten en het lijkt er nogal hard aan toe te gaan… En nu is er ook seizoen 2!

Crimineel verleden

Hoofdrolspeler Alex Lento (gespeeld door Dragomir “Gago” Mrsic) heeft een crimineel verleden en houdt zich, nu hij bij de politie werkt, nog niet altijd aan de regels. Wat dat betreft doet hij me behoorlijk denken aan Hassel. Alex is niet vies van wat extra geld om zijn vrouw en zoon tevreden te houden en klust dus nog wel eens wat bij in het criminele circuit.

Zweedse serie Alex
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

Als hij bij een schietpartij per ongeluk zijn partner en beste vriend Martin neerschiet, besluit hij zijn leven te beteren. Maar zijn oude wereldje (in de persoon van BG) is het hier niet mee eens en blijft aan hem trekken. Hij dreigt bekend te maken dat Alex Martin heeft neergeschoten.

Zweedse serie Alex
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

Nieuwe partner

Om het allemaal nog erger te maken, krijgt Alex van zijn hoofdcommissaris Ragnhild een nieuwe partner toegewezen: Frida Kanto (Rakel Wärmländer). Zij is een oude liefde, maar ook iemand die erom bekendstaat dat ze elke misstap meteen meldt bij Interne Zaken. Zij moet er maar eens voor gaan zorgen dat hij zich aan de regels houdt.

Zweedse serie Alex
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

De spanning loopt op en bereikt een climax als Alex’ zoon Simon wordt ontvoerd. Het gevolg van deze oplopende spanning is dat Alex compleet ontspoort in een explosie van geweld en drugsgebruik.

Combinatie criminaliteit en gezin 

In de loop van de serie komen we erachter of Alex nog op het rechte pad komt, of Ragnhild en Frida zijn vrienden of vijanden zijn en of hij BG ooit uit zijn leven kan verbannen. Net als bij Hassel is het ook de vraag of hij zijn leven als (al dan niet schimmige) politie-agent kan combineren met het zorgen voor zijn gezin.

Acteur met een crimineel verleden

Interessant zijn de parallellen tussen de serie en het echte leven van de in Servië geboren hoofdrolspeler Dragomir Mrsic. Deze bekende Zweed was een enorme fan van Bruce Lee en zelf Scandinavisch kampioen taekwondo. Na een roofoverval belandde hij in de gevangenis, waar hij zich verdiepte in het boeddhisme. Toen hij zijn straf had uitgezeten, begon hij een sportschool en coachte hij de Zweedse Olympische ploeg. In 2010 brak hij door als acteur. Zijn zoon in de serie Alex, Simon, wordt gespeeld door een van zijn twee echte zoons: Maximilian.

Hier kun je de trailer van Alex seizoen 1 bekijken:

Seizoen 2 van de serie Alex

Heb je seizoen 1 van de serie Alex gezien en was je enthousiast? Dan heb ik goed nieuws voor je, want het tweede seizoen komt eraan. Dat bestaat uit zes afleveringen van 52 minuten en is te bestellen op DVD en te streamen op lumiereseries.com.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

In dit vervolg belandt Alex in een zwaar beveiligde gevangenis, waar het leven zeker voor een ex-agent geen pretje is. Zal hij zich dan toch maar aansluiten bij een bende? Of wordt hij toch undercover informant voor zijn voormalige partner Frida in ruil voor strafvermindering? Er wordt al van twee kanten aan hem getrokken en dan dreigt zijn zoon Simon ook nog eens op het verkeerde pad te raken. Hoe moet dat aflopen? Deze trailer geeft alvast een voorproefje.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.