Scandinavische en niet-Scandinavische gezichten in de serie Rig 45

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

We worden maar verwend met al die Scandinavische series op tv. De ene is nog niet afgelopen of de andere gaat alweer van start. En dan heb ik het nog niet eens over alles wat er op Netflix te vinden is… Je zou er bijna keuzestress van krijgen! Toch wilde ik niet achterwege laten dat er komend weekend weer een nieuwe serie van start gaat op Canvas: de internationale en deels Scandinavische serie Rig 45.

Het verhaal van Rig 45

Andrea (gespeeld door Catherine Walker), die als veiligheidsinspecteur werkt voor de oliemaatschappij Benthos Oil, wordt twee dagen voor Kerstmis naar boorplatform Rig 45 gestuurd om een dodelijk ongeluk te onderzoeken. De bemanning houdt de lippen stijf op elkaar en Andrea vermoedt dat er meer aan de hand is.

Vervolgens wordt het olieplatform door een orkaan afgesloten van de rest van de wereld. Terwijl het weer voor zware uitdagingen zorgt en er geen enkele communicatie met het vasteland mogelijk is, valt er een tweede slachtoffer. Het besef dringt door dat het niet om ongelukken gaat, maar om moord. Het kan niet anders of de moordenaar is ook nog op het platform – een verontrustende gedachte.

MTG Studios

Rig 45 komt uit de koker van MTG Studios, waarvan eerder series als ALEX, Occupied en Hassel afkomstig waren. Ook Conspiracy of Silence, The Lawyer en Stella Blómkvist zijn van MTG. Dat schept hoge verwachtingen. Toch zijn de recensies niet eenduidig positief en krijgt de serie een 5.8 op IMDb

Bekende gezichten in de serie Rig 45 zijn bijvoorbeeld Jakob Oftebro (Below the surface, De noodkreet in de fles), Björn Bengtsson (Thicker than water), Lisa Henni (uit Fallet), David Dencik (Follow the money, The day will come) en Søren Malling (The Killing, Borgen). Het verhaal is mede geschreven door Alexander Kantsjö, een van de bedenkers van Jordskott.

Bekijk Rig 45 zelf

De 6 afleveringen van Rig 45 verschenen vanaf 8 juni 2018 op Viaplay en worden vanaf 29 september 2018 uitgezonden op Canvas. Hier kun je nakijken of deze serie te zien is op Netflix of andere streaming-platforms.

Hieronder vind je alvast de trailer. De trailer is volledig Engels gesproken, ik weet niet zeker of dat in de rest van de serie ook zo is. Ga jij kijken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *