the lawyer advokaten

Zweeds-Deense serie The Lawyer: nu ook seizoen 2

Seizoen 2 van de Zweeds-Deense serie The Lawyer (Advokaten) is er! Hoe zat het ook alweer met deze spannende serie, die afkomstig is van de makers van Snabba Cash, The Bridge en Sebastian Bergman/Den Fordomde (Jens Lapidus, Hans Rosenfeldt en Michael Hjorth)?

serie The Lawyer Advokaten
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

Malmö en Kopenhagen

Het eerste seizoen van de serie The Lawyer speelt in Malmö en Kopenhagen en daarmee lijkt het alsof The Bridge een soort reïncarnatie krijgt. Maar de hoofdpersonen werken in dit geval niet bij de politie. We volgen de jonge, veelbelovende en integere advocaat Frank Nordling (Alexander Karim uit Thin Ice), wiens wereld  instort als hij ontdekt wat er werkelijk achter de dood van zijn adoptie-ouders zat. Als kind was hij er samen met zijn zusje Sara Khalil (Malin Buska uit Snabba Cash III) getuige van hoe zijn ouders omkwamen als gevolg van een autobom. Om het allemaal nog traumatischer te maken, werden Sara en Frank daarna in twee verschillende weeshuizen geplaatst. Daarnaast houdt Frank er tinnitus en nachtmerries aan over.

serie The Lawyer Advokaten
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

Rechtzaal centraal

Nu blijkt het moord te zijn geweest. Topcrimineel Thomas Waldman (Thomas Bo Larsen uit Follow the Money) heeft ze uit de weg geruimd. Frank wil wraak en infiltreert: hij wordt Waldmans advocaat en vertrouwensman. Daarbij raakt hij wel steeds meer betrokken bij illegale activiteiten en de onderwereld.

serie The Lawyer Advokaten
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

Niet het politiebureau, maar de rechtzaal staat centraal in deze serie. Dat is waar Frank op zijn sterkst is. Zijn zus Sara is wel een politieagent, maar wel een met een rafelrandje. Het verlies van de voogdij over haar zoon is haar niet in de koude kleren gaan zitten en om het verdriet te verdringen is ze verslaafd geraakt. Ze is vastbesloten om de moordenaar van haar adoptie-ouders te vinden.

Ondanks het gitzwarte verhaal schijnt de serie een stuk kleurrijker gefilmd te zijn dan de vaak toch vrij grauwe gemiddelde Nordic Noir. Zoals altijd zien we weer bekende gezichten voorbij komen uit onder andere Follow the money, Rita en The Killing.

Hier vind je de trailer:

Seizoen 2 van The Lawyer bij NPO

En dan is er dus nu seizoen 2 van The Lawyer. Hierin heeft advocaat Frank Nordling de straf uitgezeten. Hij was veroordeeld voor zijn connectie met crimineel Thomas Waldman, die verantwoordelijk was voor de dood van Franks ouders. Nordling is inmiddels vader geworden en wil niets liever dan zich wijden aan zijn vrouw en hun dochtertje Laura. Maar zijn vrouw is bang dat Laura gevaar loopt. Dan doet Franks zus Sara een belangrijke ontdekking over de dood van Waldmans dochter Therese. Het onvoorstelbare gebeurt: Frank gaat samen met zijn aartsvijand Waldman op zoek naar de moordenaar van Therese.

Hier kun je alvast de trailer bekijken:

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

3 reacties

 1. Ik vraag me af, wordt in deze serie een mix van Zweeds & Deens gesproken? Het lijkt of iedereen iedereen verstaat, maar wat ik begrepen heb zijn het vergelijkbare maar toch verschillende talen, misschien vergelijkbaar met Nederlands & Vlaams. Hoe werkt dat in de praktijk?

  • Verhaaltechnisch is dat begrijpelijk, het is geen mix, beide talen worden gesproken. Vind ik geen enkel bezwaar, hoewel ik Deens ronduit lelijk vind met die keelklanken. Zweeds is beter te pruimen, maar Noors is juist prachtig en steekt er ver bovenuit…zo mooi om te spreken en te lezen. Smaken verschillen.
   De vergelijking met Vlaams, Nederlands is ook niet waar, want ooit waren beide landen een land.
   De officiële spelling van Vlaams en Nederlands is overigens wel dezelfde. Is maar goed ook, om verwarring te voorkomen.
   Sommige vormen van Vlaams zijn niet te verstaan voor Nederlanders, maar dat vind ik soms ook van streken in Nederland, Limburg, Twente met hun Neder-Saksisch. Het blijft boeiend dat er zoveel talen en dialecten zijn, vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.