Weer Malmö en Kopenhagen in de Zweeds-Deense serie The Lawyer

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

In juni 2018 verschijnt er weer een nieuwe spannende serie op dvd: de Zweeds-Deense serie The Lawyer (Advokaten). De thriller bestaat uit tien afleveringen van drie kwartier en komt van dezelfde makers als Snabba Cash, The Bridge en Sebastian Bergman/Den Fordomde (Jens Lapidus, Hans Rosenfeldt en Michael Hjorth).

serie The Lawyer Advokaten
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

Malmö en Kopenhagen

De serie The Lawyer speelt in Malmö en Kopenhagen en daarmee lijkt het alsof The Bridge een soort reïncarnatie krijgt. Maar de hoofdpersonen werken in dit geval niet bij de politie. We volgen de jonge, veelbelovende en integere advocaat Frank Nordling (Alexander Karim), wiens wereld  instort als hij ontdekt wat er werkelijk achter de dood van zijn adoptie-ouders zat. Als kind was hij er samen met zijn zusje Sara Khalil (Malin Buska) getuige van hoe zijn ouders omkwamen als gevolg van een autobom. Om het allemaal nog traumatischer te maken, werden Sara en Frank daarna in twee verschillende weeshuizen geplaatst. Daarnaast houdt Frank er tinnitus en nachtmerries aan over.

serie The Lawyer Advokaten
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

Rechtzaal centraal

Nu blijkt het moord te zijn geweest. Topcrimineel Thomas Waldman heeft ze uit de weg geruimd. Frank wil wraak en infiltreert: hij wordt Waldmans advocaat en vertrouwensman. Daarbij raakt hij wel steeds meer betrokken bij illegale activiteiten en de onderwereld.

Niet het politiebureau, maar de rechtzaal staat centraal in deze serie. Dat is waar Frank op zijn sterkst is. Zijn zus Sara is wel een politieagent, maar wel een met een rafelrandje. Het verlies van de voogdij over haar zoon is haar niet in de koude kleren gaan zitten en om het verdriet te verdringen is ze verslaafd geraakt. Ze is vastbesloten om de moordenaar van haar adoptie-ouders te vinden.

Ondanks het gitzwarte verhaal schijnt de serie een stuk kleurrijker gefilmd te zijn dan de vaak toch vrij grauwe gemiddelde Nordic Noir. Zoals altijd zien we weer bekende gezichten voorbij komen uit onder andere Follow the money, Rita en The Killing.

serie The Lawyer Advokaten
Afbeelding met dank aan The Publicity Company

Op tv, dvd/Blu-ray en online

De Zweeds-Deense serie The Lawyer is uitgezonden op Canvas en is vanaf 12 juni verkrijgbaar op dvd en Blu-ray. Ook kun je de serie streamen op lumiereseries.com. Bekijk nu alvast de trailer:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *