Finse serie The Activists

Finse serie The Activists: historisch drama in drievoud

Hou je van Finse series zoals Karppi, Sorjonen of Tellus? Of kijk je graag naar historische dramaseries zoals The Restaurant en State of Happiness? In beide gevallen kan de nieuwe Finse serie The Activists (Aktivistit) iets voor je zijn. Deze gaat namelijk over de Finse onafhankelijkheidsstrijd.

Drie verhalen in één

De miniserie The Activists bestaat eigenlijk uit drie verhalen: een gangsterfilm, een spionagethriller en een liefdesverhaal. Alle drie spelen ze zich af in 1905 en alle drie zijn ze gebaseerd op bestaande gebeurtenissen en personen. En er is nog een gemene deler: alle personages krijgen te maken met de moord op Nikolai Bobrikov, de wrede Russische generaal die in 1905 gouverneur-generaal van Finland was.

De moord vloeit voort uit het opbloeiende verlangen van de Finnen om na jaren van onderdrukking een eigen, onafhankelijke staat te vormen. De Finse cultuur bloeit op en jonge activisten in Helsinki zijn bereid om hun leven te geven voor hun vaderland. Maar er zal nog heel wat overwonnen moeten worden voordat de onafhankelijkheid een feit is.

Finse serie The Activists
Afbeelding met dank aan Lumière

Zweeds, Russisch en Fins

Voordat Finland onafhankelijk was, zwaaiden zowel de Zweden als de Russen er de scepter. Er wordt dan ook Fins, Russisch en Zweeds gesproken in de serie. Tijdens onze vakanties in Finland waren die Zweedse en Russische invloeden hier en daar trouwens nog steeds merkbaar, bijvoorbeeld in de vorm van opschriften. Ik vind dat persoonlijk erg fascinerend.

Finse serie The Activists
Afbeelding met dank aan Lumière

Sommige acteurs in deze serie kun je niet alleen kennen uit Finse, maar ook uit Zweedse films en series:

Bekijk The Activists zelf

The Activists is een miniserie in drie delen van een uur en is nu te bestellen op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Bekijk hier alvast de trailer:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.