serie The Hunters

Seizoen 2 van de serie Jägerna (The Hunters) met Rolf Lassgård

Heb jij een tijdje geleden ook naar de serie The Hunters gekeken bij de NPO? Hierin speelde Rolf Lassgård een rechercheur die eigenlijk met pensioen is, maar toch weer betrokken raakt bij zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. En nu komt seizoen 2 van The Hunters eraan, ook weer bij de NPO. Vanaf zaterdag 5 november om half negen is de serie te zien op NPO 3. Maar wacht eens, was Jägerna niet een film? Ja, dat klopt zeker ook. Hieronder zet in de films en serieseizoenen van The Hunters even voor je op een rijtje.

De films Jägerna/The Hunters

In 1996 kwam de film Jägerna/The Hunters uit. In deze thriller keert de door Rolf Lassgård gespeelde Erik Bäckström, een politieagent uit Stockholm, terug naar Älvsbyn in Noord-Zweden, waar hij is opgegroeid. (Een uitgangspunt dat we trouwens wel heel vaak terugzien in Scandinavische series zoals Monster, Rebecka Martinsson en Missing.) Daar duikt hij in de illegale jacht op rendieren en elanden – iets waar de plaatselijke autoriteiten niets aan lijken te willen doen. Vervolgens escaleert het allemaal enorm in het ogenschijnlijk zo rustige Norrbotten en wordt er onder andere verkracht en gemoord. Hier kun je de trailer van deze film bekijken.

In 2011 kwam er een vervolg op deze film uit, dat simpelweg Jägerna 2 maar ook False Trail heette. Hierin gaat Erik 15 jaar later met tegenzin terug naar het noorden om een moord op te lossen. De trailer van deze film vind je hier.

Als je de films wilt terugkijken, is er een voordelige dvd-box verkrijgbaar met de 2 Jägerna-films.

De serie Jägerna/The Hunters

En nu is er dus ook een serie, met in de hoofdrol dezelfde Rolf Lassgård als Erik Bäckström. Hij woont inmiddels in een afgelegen huis in het bos. Zin in politiewerk heeft hij al lang niet meer, maar toch besloot hij in seizoen 1 de door milieuactivisten bedreigde mijnbouwondernemer Markus te helpen. Maar Markus bleek zelf ook wat geheimen te hebben… Seizoen 1 bestond uit 6 afleveringen en zag er zo uit:

In seizoen 2 van The Hunters wordt Bäckström geconfronteer met een oude zaak. Een man die hij 15 jaar geleden de gevangenis in liet draaien voor moord, wil eindelijk vertellen waar de vermoorde Therese ligt. Leuk weetje: Inger Nilsson (die als kind Pippi Langkous speelde) speelt de moeder van moordenaar Särn.

serie The Hunters
Foto met dank aan NPO

Hoe dit afloopt, kun je dus vanaf zaterdag 5 november om half negen zien op NPO 3.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

5 reacties

  1. Zweedse serie Jägerna 1 wordt vanaf a.s. zaterdag op Canvas herhaald. Om niet bij in slaap te vallen en voor hen die het ook nog niet of voor een tweede keer willen zien. Ha det bra!

    • Geen straf, juist een genoegen om de serie weer een keer te zien: de immense schoonheid van Zweden, die we kennen van prachtige vakanties met de camper door de versch. regio’s en het herkennen van de div. dialecten. Zo herkende ik de Finse tongval zelfs in zijn Zweeds van acteur Pelle Heikkllä, een van de hoofdrolspelers, zoals het er in het echte leven daar ook aan toe gaat. Lykke til!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.