finse serie bullets

Heel veel vraagtekens aan het begin van de Finse serie Bullets

Na Karppi was ik heel blij om weer een nieuwe Finse serie te vinden: Bullets. Inmiddels ben ik eraan begonnen en na twee afleveringen zit ik vooral nog met heel veel vraagtekens in mijn hoofd te kijken. Alleen die vraagtekens al zorgen ervoor dat ik steeds weer een nieuwe aflevering wil kijken. Hoe gaat dit verder en wat speelt er toch allemaal in de levens van de hoofdrolspelers?

De eerste twee afleveringen

In die eerste afleveringen heb ik kennisgemaakt met undercover-agente Mari Saari. Ze lijkt nogal alleen op de wereld te staan en aan het begin van de serie misschien wel de belangrijkste persoon in haar leven te verliezen. Haar onderzoek botst met dat van een 50-jarige narcotica-inspecteur. Hij lijkt aan de ene kant de rust zelve, maar aan de andere kant gebeuren er thuis en op zijn werk duidelijk dingen die in de loop van de serie wel eens een (groot) probleem zouden kunnen worden. 

De zaak waaraan ze allebei werken, lijkt tot nu toe vooral te draaien om vluchtelingen, drugssmokkel en valse paspoorten. De belangrijkste persoon hierbij, van wie we soms ook flashbacks naar haar verleden zien, is Madina Taburova. En dan is er nog een man (gespeeld door Dragomir Mrsic) die naar haar vraagt en mensen meedogenloos doodschiet als het antwoord hem niet bevalt. 

Finse serie Bullets
Foto met dank aan The Publicity Company

Hoe gaat het verder?

Maar in de omschrijving van de serie lees ik dat het verhaal nog een wending gaat krijgen. De twee sterke vrouwen Mari Saari en Madina Taburova (gespeeld door Krista Kosonen en Sibel Kekili) gaan de spil vormen in een echte psychologische thriller, waarbij Saari infiltreert in het leven van Taburova, die ronselaar voor zelfmoordterroristen blijkt te zijn en in Finland haar laatste missie wil voltooien.

Treffend hierbij vond ik een uitspraak in aflevering twee, waarbij zelfmoordterroristen worden vergeleken met kogels. Op de vraag of Taburova ook zo’n kogel wil worden, antwoordt ze: “Ik wil geen kogel zijn, ik ben degene die de trekker overhaalt.” Dat is de eerste aanwijzing dat ze veel meer is dan een vluchteling die in ruil voor een illegaal paspoort wordt gedwongen tot het smokkelen van drugs. 

Finse serie Bullets
Foto met dank aan The Publicity Company

Als ze nu dan toch zelf een ‘kogel’ wordt, wie of wat is dan het doelwit? Dat is wat Mari Saari graag op tijd wil weten, zodat ze het doelwit kan beschermen. Ik ga vanavond maar weer gauw verder met aflevering 3 van Bullets om meer duidelijkheid te krijgen.

In totaal heeft de serie 10 afleveringen van 45 minuten. Hij is verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Hieronder kun je alvast de trailer bekijken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.