Deense serie Pros and Cons (Friheden): weg met de sleur!

“Couples who play together, stay together” – zou dat echt zo zijn? We gaan het zien in de Deense misdaadkomedie Pros and Cons (Friheden) die nu te bestellen is op dvd.

Het verhaal van Pros and Cons

Pros and Cons gaat over Erik en Nina, een stel dat in een buitenwijk van Kopenhagen woont met hun twee kinderen van 10 en 8. Toen ze nog jong en verliefd waren, waren Nina en Erik meester-oplichters en klaarden ze samen met hun partner Jacqueline de ene klus na de andere. Maar toen Nina zwanger werd, stopte dat allemaal.

Nina en Erik werden een beetje de Incredibles van Denemarken: ze ruilden hun spannende leventje noodgedwongen in voor een doorsnee bestaan en vertelden hun kinderen niets over hun bijzondere vaardigheden. Maar of ze nou zo gelukkig zijn met die dagelijkse sleur, is zeer de vraag. Zorgen over het betalen van de hypotheek en het gevoel genoegen te nemen met iets wat ze eigenlijk niet willen, wegen zwaar op hun relatie.

serie Pros and Cons
Foto met dank aan Lumière

Hun partner Jacqueline ging intussen wél door als ‘con artist’. En dan staat ze opeens weer voor de deur. Ze wil Nina en Erik zover krijgen dat ze nog één lucratieve klus aannemen en dreigt hun oude identiteit bekend te maken als ze weigeren. Doen ze wel mee met het oplichten van een groot farmaceutisch bedrijf, dan kunnen ze daar een miljoen mee verdienen.

Maar hoe combineer je een leven als verantwoordelijke ouders en doorsneeburgers met zo’n spannende operatie? Terwijl ze de ene leugen op de andere stapelen, levert dat grappige situaties op en zien ze elkaar ook weer in een nieuw – of misschien juist oud – daglicht.

Deense serie Pros and Cons
Foto met dank aan Lumière

Wie spelen de hoofdrollen?

Natuurlijk zijn in de serie Pros and Cons voor Scandinavië-fans weer bekende gezichten te zien. Erik wordt gespeeld door Lars Ranthe uit onder andere Face to face, Dicte, Those who kill, Grey Zone en Ride upon the storm. Nina wordt vertolkt door een van mijn favoriete actrices: Lena Maria Christensen uit The Legacy, Deliver us en ook weer Dicte. ‘Jacqueline’ is Lotte Andersen, die je kunt kennen uit The Killing, Rita, The Brigde, Follow the money, Flaskepost fra P en The Sommerdahl Murders.

Bekijk de serie Pros and Cons zelf

De Deense serie Pros and Cons bestaat uit tien afleveringen van een uur en is nu en te bestellen op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Bekijk hier alvast de trailer.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.