Nu ook seizoen 2 van de Deense serie The Sommerdahl Murders

Het tweede seizoen van de Deense serie The Sommerdahl Murders, dat al te zien was bij NPO3, staat nu ook op myLum. Net als het eerste seizoen draaien de afleveringen om drie hoofdrolspelers: detective Dan Sommerdahl, zijn vrouw & collega Marianne en hun collega Flemming Torp. De serie speelt zich af in het Deense Helsingør, waar het drietal moordzaken oplost. De serie is ook verkrijgbaar op dvd. Kijk hier of deze serie te streamen is op Netflix of een ander streaming-platform.)

Het verhaal van The Sommerdahl Murders

In zijn woonplaats aan de Deense kust onderzoekt Dan Sommerdahl (Peter Mygind uit The Killing, Borgen, Follow the money en Those who kill) recent gepleegde moorden. Daarbij werkt hij samen samen met zijn vrouw Marianne Sommerdahl (Laura Drasbæk, die eerder te zien was in The Killing), die op het technisch laboratorium werkt, en met rechercheur Flemming Torp (gespeeld door André Babikian). Maar Dan Sommerdahl staat erom bekend dat hij zich compleet verliest in zijn werk. In seizoen 1 kreeg Marianne daar genoeg van. Ze nam afstand van Dan en trok steeds meer naar Flemming toe. Hoe zal dit in seizoen 2 – tussen het oplossen van de moorden door – verdergaan?

Naar de boeken van Anna Grue

Het verhaal van de serie is gebaseerd op de boeken van de Deense misdaadauteur Anna Grue. Ze schreef een hele reeks over detective Dan Sommerdahl (‘den skaldede detektiv’):

 • Dybt at falde (2007)
 • Judaskysset (2008)
 • Kunsten at dø (2009)
 • Den skaldede detektiv (2010)
 • Et spørgsmål om penge (2012)
 • Sidste forestilling (2013)
 • I lige linje (2016)

In Christianssund kun je plekken opzoeken die voorkomen in de boeken.

The Sommerdahl Murders
Foto met dank aan NPO

Kijk The Sommerdahl Murders zelf

Seizoen 1 van de serie The Sommerdahl Murders bestaat uit 8 afleveringen van 45 minuten, die samen 4 verhalen vertellen:

 • Till death do us part: hierin vieren Dan en Marianne Sommerdahl dat ze 25 jaar getrouwd zijn. Maar dan wordt bij kasteel Kronborg het stoffelijk overschot van een jonge vrouw aangetroffen…
 • First Contact
 • The Law of Retribution
 • Fatal Score

In de eerste aflevering van het tweede seizoen is de zanger van een rockband vermoord. Dan onderzoekt wie er een motief had voor de misdaad. En dat zijn er nogal wat, want het slachtoffer was niet bepaald geliefd.

De serie The Sommerdahl Murders is te zien op myLum.tv en verkrijgbaar op dvd. Kijk hier of deze serie te streamen is op Netflix of een ander streaming-platform. Hier kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

4 reacties

 1. Hej Sandra,
  Kan je bij je posts ook het jaartal vermelden aub? Bvb “verkrijgbaar op dvd vanaf 15 december…”?
  Als je zoals ik regelmatig eens terugkomt op je site is het niet duidelijk hoe oud een post al is en op welk jaartal die datum dan betrekking heeft.
  Sommige data zijn immers alweer achterhaald.
  Tack och hejdå!
  Ingrid

 2. Ik heb seizoen 2 van Sommerdahl bekeken. Lijkt meer een soapserie waarin iedereen flirt met iedereen ipv een detective.
  Het wordt een beetje de hoofdmoot en dat is jammer als je een detective verwacht. Seizoen 2 viel mij tegen tov eerste seizoen. Houterig geacteerd, geen chemie tussen de hoofdrol spelers. Doodlopende weg lijkt me. Ben benieuwd of er nog een seizoen komt. Met deze cliffhangers lijkt het me moeilijk.

  • Deze serie vind ik zelf altijd zó gladjes: mooie natuur (omg. Helsingør) en mensen, huizen enz. altijd strak gestyled.
   Ik kijk soms wel, maar verlies meestal na een kwartiertje mijn concentratie en ga dan wat anders doen.
   Deens doet soms pijn aan mijn oren, doe mij maar Noors….
   En wat me ook al tijden stoort is dat die Marianne forensisch onderzoeker is, maar altijd wordt omschreven als laborante….
   Meestal vind ik er geen kraak of smaak aan, maar de natuuropnames zijn prachtig. De karakters zelden… Lykke til, Sandra!

Geef een reactie

Ik ga akkoord met het privacybeleid.