face to face seizoen 2

Deense serie Face to face (Forhøret): nu ook seizoen 2

Heb je seizoen 1 van de Deense serie Face to face (Forhøret) gemist op tv? Dan heb ik goed nieuws voor je: het is nu verkrijgbaar op dvd. Zelf heb ik de serie ook nog niet gezien, maar de trailer (onder aan deze blogpost) ziet er indrukwekkend uit. Face to face speelt zich af in (de onderwereld van) Kopenhagen en wordt gekenmerkt door hevige emoties en grote namen.

Het verhaal van Forhøret

Politie-inspecteur Bjørn (gespeeld door Ulrich Thomsen) krijgt in seizoen 1 de schrik van zijn leven als hij een slachtoffer komt bekijken en bij het optillen van het laken zijn eigen dochter herkent. Het lijkt erop dat de steekwonden door haar zelf zijn aangebracht, maar Bjørn denkt aan moord. Daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben. Maar wat hij misschien niet heeft voorzien, is dat hij tijdens zijn zoektocht naar de moordenaar ook keihard met de duistere kant van zijn dochter en zichzelf wordt geconfronteerd.

De serie Face to face bestaat uit acht afleveringen en in elke aflevering ondervraagt Bjørn een andere persoon die licht kan schijnen op de laatste dagen van zijn dochter – en die misschien wel de moordenaar kan zijn. Maar niet de misdaad op zich, maar de karakters van de personages en hun psychologische interactie vormen de kern van het verhaal. Dit betekende voor de acteurs veel lange dialogen. Om de druk nog op te voeren, moest elke aflevering in één week worden gefilmd.

Afbeelding met dank aan NPO/A Movie by Hr. Boe Miso Film

Grote namen

Enkele grote namen die je in seizoen 1 van deze serie terugzag, zijn Trine Dyrholm (The Legacy, Du forsvinder, Queen of Hearts), Nikolai Lie Kaas (Follow the money, Serie Q) en Lars Mikkelsen (Ride upon the storm, The Killing, The Team, Those who kill, The day will come). Echt een indrukwekkende cast!

Ook bijzonder: de rol van vermoorde dochter wordt vertolkt door de echte dochter van acteur Ulrich Thomson.

Hieronder kun je alvast de trailer van seizoen 1 bekijken.

Face to face seizoen 2

En nu is er dan een tweede seizoen, waarin Trine Dyrholm de hoofdrol vertolkt. Haar personage Susanne gaat daarin na de dood van haar dochter weer aan het werk als psycholoog. In die hoedanigheid komt ze op een bijzondere manier op het spoor van een seriemoordenaar. Wanneer ze een cliënt onder hypnose brengt om hem van zijn rookverslaving af te helpen, biecht hij namelijk de vreselijkste misdaden op. Ën hij vertelt dat hij van plan is om een jonge vrouw te gaan vermoorden. Susanne start een intense jacht om het leven van de vrouw te redden, maar brengt zo wel zichzelf in gevaar. Kan ze onder de radar blijven werken en het leven van de jonge vrouw redden zonder zelf slachtoffer te worden?

face to face seizoen 2
Foto: Henrik Ohsten via NPO

Waar is Face to face te zien?

Seizoen 1 van de Deense serie Face to face (Forhøret) was in april 2020 te zien op tv. Op zaterdag 24 september 2022 ging seizoen 2 van start bij de NPO, maar na twee afleveringen leek het op te houden. Goed nieuws: de serie is ook verkrijgbaar op dvd (vanaf 20 december 2022 ook seizoen 2).

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

12 reacties

 1. Geweldig dat wij steeds op de hoogte zijn van nieuwe seizoenen want wij zijn dol op Scandinavische misdaad series! Dank????????

 2. Ik zit ook te wachten op vervolg de 2.
  Was inderdaad aangegeven dat er 8 del3n zouden zijn.
  Na 2 delen zie ik geen vervolg meer….?
  Wie weet antwoord ?

 3. Ik volgde seizoen 2 op de Belg. Daar ging het goed tot vorige week.
  Vanavond zouden afl. 5 en 6 moeten komen, maar helaas.
  Begint er weer een andere serie.
  Dus ook in België series afbreken. Wat is dit?
  De TV aan eruit doen dan maar, als zenders er zo’n rommeltje van maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.