Deense serie Face to face (Forhøret): duister Kopenhagen

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Canvas komt weer met een nieuwe Scandinavische serie en de trailer (onder aan deze blogpost) ziet er indrukwekkend uit. De Deense serie Face to face (Forhøret) speelt zich af in (de onderwereld van) Kopenhagen en wordt gekenmerkt door hevige emoties en grote namen. Ik ga zeker kijken.

Het verhaal van Forhøret

Politie-inspecteur Bjørn (gespeeld door Ulrich Thomsen) krijgt de schrik van zijn leven als hij een slachtoffer komt bekijken en bij het optillen van het laken zijn eigen dochter herkent. Het lijkt erop dat de steekwonden door haar zelf zijn aangebracht, maar Bjørn denkt aan moord. Daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben. Maar wat hij misschien niet heeft voorzien, is dat hij tijdens zijn zoektocht naar de moordenaar ook keihard met de duistere kant van zijn dochter en zichzelf wordt geconfronteerd.

De serie Face to face bestaat uit acht afleveringen en in elke aflevering ondervraagt Bjørn een andere verdachte. Niet de misdaad op zich, maar de karakters van de personages en hun psychologische interactie vormen de kern van het verhaal. Dit betekende voor de acteurs veel lange dialogen. Om de druk nog op te voeren, moest elke aflevering in één week worden gefilmd.

A Movie by Hr. Boe Miso Film

Grote namen

Enkele grote namen die je in deze serie terugziet, zijn Trine Dyrholm (The Legacy, Du forsvinder, Queen of Hearts), Nikolai Lie Kaas (Follow the money, Serie Q) en Lars Mikkelsen (Ride upon the storm, The Killing, The Team, Those who kill, The day will come). Echt een indrukwekkende cast!

Er is ook al een tweede seizoen aangekondigd, waarin Trine Dyrholm de hoofdrol vertolkt. Haar personage Susanne gaat daarin na de dood van haar dochter weer aan het werk als psycholoog. In die hoedanigheid komt ze op een bijzondere manier op het spoor van een seriemoordenaar.

Kijk Face to face zelf

De Deense serie Face to face (Forhøret) is vanaf 18 april 2020 te zien op Canvas. Vanaf 20.35 worden daar dan twee afleveringen uitgezonden. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken.