Deense serie Face to face (Forhøret): duister Kopenhagen

Heb je de Deense serie Face to face (Forhøret) gemist op tv? Dan heb ik goed nieuws voor je: is nu te streamen op lumierseries.com en verkrijgbaar op dvd. Zelf heb ik de serie ook nog niet gezien, maar de trailer (onder aan deze blogpost) ziet er indrukwekkend uit. Face to face speelt zich af in (de onderwereld van) Kopenhagen en wordt gekenmerkt door hevige emoties en grote namen.

Het verhaal van Forhøret

Politie-inspecteur Bjørn (gespeeld door Ulrich Thomsen) krijgt de schrik van zijn leven als hij een slachtoffer komt bekijken en bij het optillen van het laken zijn eigen dochter herkent. Het lijkt erop dat de steekwonden door haar zelf zijn aangebracht, maar Bjørn denkt aan moord. Daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben. Maar wat hij misschien niet heeft voorzien, is dat hij tijdens zijn zoektocht naar de moordenaar ook keihard met de duistere kant van zijn dochter en zichzelf wordt geconfronteerd.

De serie Face to face bestaat uit acht afleveringen en in elke aflevering ondervraagt Bjørn een andere verdachte. Niet de misdaad op zich, maar de karakters van de personages en hun psychologische interactie vormen de kern van het verhaal. Dit betekende voor de acteurs veel lange dialogen. Om de druk nog op te voeren, moest elke aflevering in één week worden gefilmd.

Afbeelding met dank aan NPO/A Movie by Hr. Boe Miso Film

Grote namen

Enkele grote namen die je in deze serie terugziet, zijn Trine Dyrholm (The Legacy, Du forsvinder, Queen of Hearts), Nikolai Lie Kaas (Follow the money, Serie Q) en Lars Mikkelsen (Ride upon the storm, The Killing, The Team, Those who kill, The day will come). Echt een indrukwekkende cast!

Er is ook al een tweede seizoen aangekondigd, waarin Trine Dyrholm de hoofdrol vertolkt. Haar personage Susanne gaat daarin na de dood van haar dochter weer aan het werk als psycholoog. In die hoedanigheid komt ze op een bijzondere manier op het spoor van een seriemoordenaar.

Kijk Face to face zelf

De Deense serie Face to face (Forhøret) was in april 2020 te zien op tv. De serie is nu te streamen op lumiereseries.com en verkrijgbaar op dvd.

Hieronder kun je alvast de trailer bekijken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.