the legacy arvingerne

Deense serie The Legacy (Arvingerne): familiedrama ten top

Hoera, het derde seizoen van de Deense serie The Legacy (Arvingerne) is verkrijgbaar op dvd! In de meivakantie was het weer niet wat ik ervan had gehoopt, maar dat af me wel de gelegenheid om de ontknoping van deze Deense serie in een paar dagen te bekijken. En tot mijn eigen verbazing heb ik er nog meer van genoten dan van van seizoen 1 en 2.

Kunstenaarsfamilie

The Legacy is voor de verandering eens geen Scandinavische misdaadserie, maar een familiedrama. Als kunstenares Veronika Grønnegaard aan het begin van seizoen 1 van The Legacy komt te overlijden, komen er allerlei verrassende intriges aan het licht. Sterker nog, haar overlijden zelf is al een verrassing voor haar kinderen Gro, Emil, Frederik en Signe (Sunshine). Die laatste wist niet eens dat Veronika haar moeder was. Het gezin Grønnegaard leefde op het gelijknamige landgoed niet bepaald een standaardleven. De gevolgen van dit roerige leven zijn bij de afwikkeling van de erfenis duidelijk merkbaar. Voor de nabestaanden verandert er veel meer dan het wegvallen van een dierbare.

Niet geloofwaardig?

Eerlijk gezegd vond ik seizoen 1 niet meteen geweldig. Zo vond ik het niet geloofwaardig dat de integer overkomende Signe haar adoptiemoeder als een baksteen laat vallen. Ook sommige verrassende wendingen vond ik een beetje vergezocht. En toch merkte ik dat The Legacy steeds vaker door mijn hoofd speelde in de week tussen twee afleveringen. Ik werd er als het ware steeds verder in gezogen. De personages kropen onder mijn huid. Toen was ik om en ik heb dan ook reikhalzend uitgekeken naar de uitzenddata van seizoen 2 van The Legacy. Ook het nummer aan het begin van de afleveringen, dat wordt gezongen door Nina Persson van The Cardigans, ben ik steeds meer gaan waarderen.

The Legacy seizoen 2

Seizoen 2 van The Legacy is begin 2015 uitgezonden op de Deense televisie. We stappen het leven van de familie weer binnen een jaar nadat Signe het huis heeft geërfd. Ze is druk met het telen van hennep voor industriële doeleinden. Thomas heeft samen met Isa een dochtertje gekregen: Melody. Helaas gaat het moederschap Isa niet goed af en Thomas is ook niet wat je noemt een modelvader. Frederik is vooral boos en Emil zit in de Thaise gevangenis, waar Gro en Frederik hem uit proberen te krijgen. Gro sjoemelt wat met kunstwerken en dat moet natuurlijk een keer aan het licht komen… Je zou seizoen 2 van The Legacy dus kunnen omschrijven als één grote chaos.

Hier is de trailer van The Legacy seizoen 2:

Met eigen ogen

The Legacy is onder andere gefilmd op landgoed Langkildegaard bij Svendborg op het Deense eiland Funen (Fyn). Na het zien van seizoen 2 van The Legacy zochten we het landgoed op tijdens onze meivakantie op Funen.

Gronnegaard op Funen

Als je echt gek bent op Scandinavische series, zou je zelfs een hele rondreis langs filmlocaties kunnen maken.

Ook de moeite waard om met eigen ogen te spotten is trouwens de Saab 900i Cabriolet van Gro, die nog niet zo lang geleden nog via het forum van de Deense Saabclub te koop werd aangeboden.

The Legacy seizoen 3

Nu is seizoen 3 van The Legacy dus uit op dvd en ik was enthousiast! Misschien komt dat wel omdat iedereen wat ouder en wijzer is geworden en de chaos daardoor iets minder is geworden. De acties en overwegingen van de personages staan nu iets dichter bij mijn eigen gewone leventje en dat maakte het makkelijker om me in te leven. Zelfs Gro krijgt behoefte aan een rustig en stabiel gezinsleven, Emiel ontpopt zich tot een voorbeeldig vaderfiguur voor Melody en Signe lijkt het zakelijk en privé allemaal goed op de rit te hebben. Frederik heeft het helemaal gemaakt in de VS en komt terug naar Grønnegaard om de opening van een expositie van zijn dochter Hannah bij te wonen. Daarbij komt hij natuurlijk ook zijn ex-vrouw Solveig tegen.

The Legacy seizoen 3
Foto met dank aan Lumière

Maar The Legacy zou The Legacy niet zijn zonder drama – en dat zit dan ook zeker in seizoen 3. In welke vorm, dat kun je het beste zelf bekijken. Ik kan je wel zeggen dat ik nog nooit zoveel sympathie voor de personages heb gevoeld en dat ik daardoor toch met pijn in mijn hart afscheid van ze heb genomen.  Nieuwsgierig? Hier vind je het derde seizoen van de Deense serie The Legacy (Arvingerne) op dvd en hier kun je de serie streamen op lumiereseries.com.

The Legacy seizoen 3
Foto met dank aan Lumière

Dit is de trailer van The Legacy seizoen 3:

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Fan van de acteurs in deze serie? Twee van hen spelen de hoofdrol in de Deense serie Hvide Sande.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

15 reacties

   • Net terug van Fyn. Landgoed langkildegaard was erg moeilijk te vinden, niemand in de wijde omgeving lijkt het te kennen. Heel wat rondjes gereden over landweggetjes en aangebeld bij mensen, in de supermarkt gevraagd enzovoort. Maar uiteindelijk was het daar dan toch! Heel erg leuk. Met wellicht een spoiler op het terrein voor een volgende serie.
    We hebben ook het kerkje van Adam’s Apple bezocht, en twee jaar geleden plekken van Borgen in Kopenhagen. Het gekke is dat de Denen zelf helemaal niet zo onder de indruk zijn van hun series en acteurs. Niemand wist dat van het landgoed in hun nabije omgeving en onze dochter die een soort summerschool doet op een theater school is verbaasd dat de vele acteurs en actrices die wij bewonderen en die daar studeerden niet in een hall of fame geeerd worden.

 1. Hi Sandra. Wij hebben net in een paar dagen serie 3 gekeken van The Legacy. Wat een geweldige serie is dat toch. Aangezien jij je er enigszins in hebt verdiept, weet jij misschien ook iets over een serie4? Ik kan er zelf niks over vinden, geen enkele aanwijzing, dus ik vrees het ergste.

  • De beelden zijn mooi uit Legacy 3, want het platteland van Denemarken is prachtig, ook in het echt.
   De verhaallijnen tikje gezocht, dramatiek natuurlijk, maar je blijft wel kijken. Ik vind het licht vaak zo somber, zo donker. Ik kijk af en toe een stukje en vandaag een heel deel. Ik heb altijd veel moeite met het Deens namelijk, zo’n immens lelijke taal en dat heb ik altijd gevonden. De klanken doen bijna pijn aan je oren. Geef mij maar Noors, zó mooi, zó zangerig! En ja, dat is een persoonlijke smaakkwestie, dus neem niet de moeite mij te vertellen dat het anders is: als je Deens mooi vindt, is dat zo, maar ik vind de klanken oerlelijk. Tenzij iets heel spannend of mooi is, dan vergeet ik soms, dat het Deens is. Dat is soms het geval bij een goede verhaallijn in “the Legacy” en al helemaal bij de serie Ørnen, die jaren geleden op Canvas werd getoond, Eagles was de intern. naam, een zéér spannende spionage-film zowel in Denemarken als op IJsland gefilmd.
   Dan maakt zelfs het Deens niets meer uit! Hilsen på deg, Maria

 2. wij zijn helemaal verslaafd geraakt aan deze serie. Zelden zulk goed acteerwerk gezien, bijna een documentaire. Daar kan Nederland nog een flink puntje aan zuigen! elke karakter houdt stand, vooral deel 3 erg heftige scénes, waarbij ik het ook niet droog hield. Ontzettend jammer dat dit het laatste deel was….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.