Een semla kopen in Nederland? Steeds meer bakkers hebben semlor!

Vind jij ze ook zo lekker, die semlor die je in Zweden tussen Kerstmis en Pasen overal tegenkomt? Een semla is een zoet broodje met kardemom, een vulling van amandelspijs, en slagroom en een laagje poedersuiker eroverheen. Semlor worden oorspronkelijk alleen de dinsdag zeven weken voor Pasen gegeten. Maar ze zijn zo lekker dat je ze nu veel langer bij bakkers en in supermarkten ziet liggen. Ik vind ze in ieder geval heerlijk. Mijn eerste semla at ik tijdens onze wintersport in Fredriksberg en toen dacht ik: het is maar goed dat ik niet in Zweden woon, want dan zou ik er hier veel te veel van eten! Tijdens onze wintersport in Idre Fjäll haalden we natuurlijk weer semlor en in het voorjaar van 2021 wisten we ze hier in Nederland op de kop te tikken. Dit jaar heb ik al meerdere Nederlandse bakkers gezien die ervoor zorgen dat je ook een semla kunt kopen in Nederland. Je vindt ze hieronder, mocht jij semlor net zo lekker vinden als ik en niet in de gelegenheid zijn om er eentje te gaan eten in Zweden. Weet jij nog meer adresjes? Laat het me weten!

semla in Nederland
Zweedse semlor eten in Idre Fjäll

Northern Delight

In 2021 bestelden wij semlor bij Northern Delight, ons vaste adresje als het gaat om Zweeds lekkers. Ze smaakten heerlijk, zoals eigenlijk alles wat Ingrid maakt.

Ook in 2022 kun je op twee zondagen en op bestelling semlor komen afhalen bij Northern Delight: op 13 februari en op 13 maart. Hier vind je alle informatie over prijzen en bestellen. Mijn tip is: doe het op 13 februari en combineer je bestelling met ander lekkers van Ingrid ter gelegenheid van Valentijnsdag. Dit deden wij vorig jaar zelf ook en oh oh oh wat was dat lekker. Omdat het afhaalpunt niet bij ons naast de deur is, maakten we er een dagje van: de semlor en andere lekkere dingen ophalen en dan een flinke wandeling met zijn tweetjes (en onderweg wat snoepen natuurlijk). De rest aten we thuis op, samen met onze kinderen. Het is een van de fijne dagen die in mij opkomen als ik terugdenk aan 2021.

vanilleharten van Northern Delight
Er lag nog sneeuw ook!

Wil je liever leren hoe je zelf semlor kunt bakken? Dan is er op 30 januari een online kookworkshop van Northern Delight waarin je dat leert – inclusief het zelf maken van amandelspijs.

Carla’s Smaak in Den Haag (Scheveningen)

Bij Carla’s Smaak op Scheveningen kun je nu ook semlor halen. En niet alleen een gewone semla, maar zelfs een semla-taart voor 8 personen. Je vindt de gewone semlor en de semla-taart op de website van Carla’s Smaak. (Ik ben trouwens helaas nog nooit bij Carla’s Smaak geweest, maar ken alleen voorloper Carla’s Conditorie in Utrecht)

Semlor eten in in Amsterdam

Bij Scandinavian Embassy in Amsterdam kun je een semla bestellen en ook Selma’s Nordic Bakery Café in Amsterdam maakt dit jaar weer semlor!

Gunilla’s CakePlace

Gunilla’s CakePlace (in Nootdorp) heeft niet allen ‘gewone’ semlor in verschillende maten, maar ook mini’s ter grootte van een golfbal, die je ook als decoratie op een taart kunt gebruiken. Je vindt ze in de categorie Zweedse koffiebroodjes.

ARKET

In de ARKET cafés is de semla in een nieuw jasje gestoken door chef Martin Berg. Hij creëerde een vernieuwde, biologische mini-versie van het Deense tebirkes-gebakje met maanzaadtopping. De vulling bestaat uit knapperig geroosterde amandelspijs en een toefje slagroom. Alles bij elkaar vormt het een bevredigende mix van texturen met zoete en nootachtige toetsen. Deze Semla Bun is gedurende een beperkte periode voor €3,90 verkrijgbaar in geselecteerde ARKET cafés.

ARKET Semla Bun
Foto: ARKET via UPR

Weet jij waar je een semla kunt kopen in Nederland?

Ken jij nog meer adresjes waar je semlor kunt bestellen in Nederland? Dan zou ik het heel fijn vinden als je mij en andere lezers hierover wilt tippen door hieronder een reactie te plaatsen. Ik weet zeker dat je daar mensen blij mee maakt. Dank je wel enne… eet smakelijk!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.