scandinavian embassy lunch

Bijzondere smaken bij Scandinavian Embassy in Amsterdam

Het is alweer bijna drie weken geleden dat ik op een van de laatste mooie zomerdagen door Amsterdam liep. Eigenlijk had ik ergens binnen moeten zitten, maar daar scheen het zonnetje te fijn voor. Dus liep ik door Amsterdam, over de Rozengracht, door de Negen Straatjes en natuurlijk door de Kalverstraat. Tegen lunchtijd voerde ik in de routeplanner op mijn telefoon een adres in waar ik al heel lang naartoe wilde: dat van koffie-, ontbijt- en lunchcafé Scandinavian Embassy. Na nog best een stukje lopen (op de terugweg pakte ik de tram) was ik er en gelukkig was er nog een plekje.

Koffiekenners

De mensen achter Scandinavian Embassy zijn echte koffiekenners – daar hebben ze zelfs prijzen mee gewonnen. Je vindt dus allerlei koffievarianten op de kaart, maar er worden ook koffieworkshops en koffieproeverijen georganiseerd. Ook wordt er volop geëxperimenteerd met bijzondere combinaties van koffie en eten.

Scandinavian Embassy in Amsterdam

Op het menu

Ik had niet zo’n zin in koffie en bekeek de menukaart op zoek naar iets anders. Ik vind het altijd erg leuk als er dingen op een menu staan die je niet zomaar overal kunt bestellen.

Scandinavian Embassy in Amsterdam

Eerst maar een drankje kiezen. Ik twijfelde over Ginger beer of Fresh ginger, honey & lemon hot infusion, maar koos uiteindelijk voor de Rasberry & honey soda (fermented). Die smaakte heerlijk fris en zeker niet te zoet. Degene die me mijn drankje bracht, vertelde nog dat Scandinavian Embassy probeert terug te gaan naar gerechten en dranken zoals die vroeger ook gegeten en gedronken werden, voordat er allerlei chemische toevoegingen werden gebruikt. Je kunt er dus ‘vergeten’ smaken opnieuw ontdekken.

Dan het eten. Zweedse klassiekers zoals zalm en gehaktballetjes ontbraken niet op de kaart, maar ik koos voor de Müesli & goat yoghurt with blueberries & maple syrup. Onder aan het menu zwichtte ik nog voor een klassiek Zweeds kaneelbroodje. Als ik dan toch voor het eerst in mijn leven aan het spijbelen was, dan moest ik het er meteen maar even goed van nemen.

Scandinavian Embassy in Amsterdam

De eenvoudige, natuurlijke inrichting met veel hout, het mooie bestek en het eten en drinken zelf maakten me helemaal blij. Hoewel Scandinavian Embassy best vol zat, voelde ik me er heerlijk rustig en op mijn gemak. Net zoals ik dat in Zweden zo vaak heb – waarom weet ik zelf ook niet precies. Bij het afrekenen hoorde ik iemand achter de bar Zweeds praten en op het bonnetje stond: ‘Vi ses!’ Met een grote glimlach liep ik weer de zon in.

Hier vind je Scandinavian Embassy

Je kunt bij Scandinavian Embassy terecht voor een drankje, ontbijt, lunch. Op afspraak kun je er ook genieten van een privédiner of een koffie- of kookworkshop volgen.

Je vindt Scandinavian Embassy op Sarphatipark 34 in Amsterdam (De Pijp). Meer informatie vind je op de website van Scandinavian Embassy.

Let op: er is nu ook een Scandinavian Embassy Bakery & Shop aan ht Europaplein 87 in Amsterdam.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

4 reacties

  1. Hoi Sandra,

    Lekker hoor! Ken je FIKA in Nijmegen al? Dat is ook net wat voor jouw blog. Echt een Deens gevoel hoewel we het smörebröd daar toch wel een beetje vernederlandst vonden. Wel een sfeervol plekje.

  2. Wat leuk! Blij dat ik deze website via Pinterest heb gevonden. Leuk ook die tips voor fika, restaurantjes etc. Maar toen ik de foto van de kaart zag kon ik een grijns niet onderdrukken “goose (Schiphol)”…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.