inked broodnodig utrecht

Op maar liefst drie locaties een Zweedse fika bij Broodnodig in Utrecht

Ik heb al heel wat Scandinavische cafés en restaurants bezocht (hier vind je een overzicht), maar toen kwam ik erachter dat ik er een had gemist die er toch echt al een tijdje zat. Beter gezegd: drie zelfs! Je herkent ze dan ook niet meteen aan de naam. Maar Broodnodig in Utrecht heeft toch echt een Zweeds sfeertje. Ik neem je heel even mee naar deze Zweedse bakkerij en lunchroom. 

Broodnodig in Utrecht

Over Broodnodig in Utrecht

Als je de website van Broodnodig bezoekt, springt het vrolijke rode Dalapaartje je al tegemoet. Ze bestaan al sinds 2004, dus ik begrijp echt niet dat ik deze Zweedse lunchrooms al die tijd heb gemist. Het begon in 2004 allemaal met goede espressokoffie en lekkere broodjes en taart, met op de achtergrond de favoriete muziek van Ingemar Karlsson. In de loop der jaren ging Broodnodig steeds meer met biologische producten werken. Ook de vegetarische keuken kreeg een steeds belangrijkere plek op de kaart. 

Drie vestigingen

Broodnodig heeft maar liefst drie vestigingen in Utrecht:

  • Mariaplaats: met 30 zitplekken binnen en de mogelijkheid om broodjes en koffie af te halen
  • ’t Spoor: met een heerlijk terras waar je lekker in de zon of schaduw kunt zitten en kinderen in de achtertuin kunnen spelen met Pippi
  • Willemstraat: hier zit sinds 2008 de bakkerij, maar er zijn ook 16 zitplaatsen. Deze vestiging gaat in het najaar van 2018 verhuizen naar  een ruimere locatie aan het Paardenveld, een paar honderd meter verderop. 

Bliksembezoek Broodnodig Mariaplaats

Ik bezocht Broodnodig helaas veel en veel te kort. Ik had net een kwartiertje voordat ik alweer op een afspraak moest zijn. In ieder geval genoeg om deze prachtige muurschildering even te bewonderen.

Broodnodig in Utrecht

Ik hield het bij een koffie (die ik voor de zekerheid maar to-go bestelde), maar aan de kaart te zien moet ik zeker nog eens terug. Een kaneelbol mocht natuurlijk niet ontbreken op het menu, maar ik zou ook wel eens een chocoladebol of kokostopp willen proeven. Een broodje Skagen of Munkfors lijkt me ook erg lekker. 

Broodnodig in Utrecht

Ook op bezoek bij Broodnodig

Wil je ook wel eens op bezoek bij een van de vestigingen van Broodnodig? Kijk dan even op de website van Broodnodig voor de precieze adressen en de openingstijden. Enne… zorg voor een lege maag, want er valt genoeg lekkers te proeven zoals je ziet. Eet smakelijk! 

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.