serie Love me

Zweedse serie Love me (Älska mig): nu ook seizoen 2

Zes afleveringen lang meeleven met drie generaties en hun portie vriendschap, romantiek en rouw – dat kan nu met de Zweedse serie Love me (Älska mig). De serie speelt zich af in Stockholm en is verkrijgbaar op dvd.

Het verhaal van de serie Love me

De Zweedse serie Älska mig oftewel Love Me is een romantische dramaserie over liefdesrelaties op drie verschillende momenten in het leven. Hoe gaan de verschillende generaties om met vriendschap, liefde, passie, romantiek en rouw? Als ik de trailer zo bekijk, zullen er best wat traantjes vloeien. Maar het is niet allemaal drama: er kan ook gelachen worden.

serie Love me
Foto: Frida Wendel met dank aan NPO

De drie generaties

Ten eerste is er Sten (gespeeld door Johan Ulveson uit The Truth Will Out, Bonusfamiljen en Solsidan). Zijn vrouw Kersti (gepeeld door Ia Langhammer uit The Truth Will Out en The Hunters) is door een noodlottig ongeval helemaal afhankelijk van hem. Net wanneer hij haar wil trakteren op een vakantie, overlijdt ze plotseling. Sten is er kapot van, maar besluit toch op vakantie te gaan. Dan ontmoet hij levensgenieter Anita (Görel Crona uit Springvloed).

De tweede generatie wordt vertegenwoordigd door Clara (Josephine Bornebusch uit Welcome to Sweden en Solsidan). Ze werkt in een geboortekliniek en is wanhopig op zoek naar ‘de ware’. Zou haar aantrekkelijke buurman Peter (Sverrir Gudnason uit de films Charter en Borg vs McEnroe) niet perfect zijn? Of is hij juist te perfect?

Als laatste is er Aron (gespeeld door Gustav Lindh uit Jordskott en Queen of hearts). Hij studeert rechten en woont nog thuis. Zijn vriendin Elsa is DJ en haar werk in nachtclubs zorgt voor wrijving tussen de twee. Daarnaast heeft Aron een hechte vriendschap met Jenny.

Kijk Love me zelf

Het eerste seizoen van Love me bestaat uit 6 afleveringen van 45 minuten en is verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Bekijk hier alvast de trailer.

Seizoen 2 en remake

Nog voordat de serie Love me in première ging, werd er al een tweede seizoen aangekondigd. Dit tweede seizoen is inmiddels ook verkrijgbaar op dvd.

En hier is de trailer van seizoen 2 – ik ben zo benieuwd!

Mogelijk komt er ook een Amerikaanse remake, die zich afspeelt in Chicago.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.