Vriendschap, romantiek en rouw in de Zweedse serie Love me (Älska mig)

Written by Sandra van Bijsterveld

Zes afleveringen lang meeleven met drie generaties en hun portie vriendschap, romantiek en rouw – dat kan vanaf eind september dankzij de Zweedse serie Love me (Älska mig), die te zien zal zijn bij NPO 1 extra en NPO Plus. De serie speelt zich af in Stockholm.

Het verhaal van de serie Love me

De Zweedse serie Älska mig oftewel Love Me is een romantische dramaserie over liefdesrelaties op drie verschillende momenten in het leven. Hoe gaan de verschillende generaties om met vriendschap, liefde, passie, romantiek en rouw? Als ik de trailer zo bekijk, zullen er best wat traantjes vloeien. Maar het is niet allemaal drama: er kan ook gelachen worden.

De drie generaties

Ten eerste is er Sten (gespeeld door Johan Ulveson uit The Truth Will Out, Bonusfamiljen en Solsidan). Zijn vrouw Kersti (gepeeld door Ia Langhammer uit The Truth Will Out en The Hunters) is door een noodlottig ongeval helemaal afhankelijk van hem. Net wanneer hij haar wil trakteren op een vakantie, overlijdt ze plotseling. Sten is er kapot van, maar besluit toch op vakantie te gaan. Dan ontmoet hij levensgenieter Anita (Görel Crona uit Springvloed).

De tweede generatie wordt vertegenwoordigd door Clara (Josephine Bornebusch uit Welcome to Sweden en Solsidan). Ze werkt in een geboortekliniek en is wanhopig op zoek naar ‘de ware’. Zou haar aantrekkelijke buurman Peter (Sverrir Gudnason uit de films Charter en Borg vs McEnroe) niet perfect zijn? Of is hij juist te perfect?

Als laatste is er Aron (gespeeld door Gustav Lindh uit Jordskott en Queen of hearts). Hij studeert rechten en woont nog thuis. Zijn vriendin Elsa is DJ en haar werk in nachtclubs zorgt voor wrijving tussen de twee. Daarnaast heeft Aron een hechte vriendschap met Jenny.

serie Love me
Foto: Frida Wendel met dank aan NPO

Seizoen 2 en remake

Nog voordat de serie Love me in premiere ging, werd er al een tweede seizoen aangekondigd. Mogelijk komt er ook een Amerikaanse remake, die zich afspeelt in Chicago.

Kijk Love me zelf

Het eerste seizoen van Love me bestaat uit 6 afleveringen van 45 minuten. Het hele seizoen is vanaf 18 september te zien op NPO Plus en vanaf 22 september op NPO 1 extra. Kijk hier of deze serie te streamen is op Netflix of een ander streaming-platform.

Bekijk hieronder alvast de trailer.