zweedse film charter

Zweedse film Charter stelt objectiviteit op de proef

Wat er precies is gebeurd tussen Alice en haar ex-man, dat weten we als kijker niet. De mensen in hun omgeving trouwens ook niet, maar dat weerhoudt ze er niet van om er een mening over te hebben. Als kijker heb je die ook snel klaar aan het begin van de Zweedse film Charter (online te zien bij Cinemember) – ik in ieder geval wel. Maar in de loop van de film wordt daar wel twijfel over gezaaid…

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Het verhaal van de film Charter

Aan het begin van de film Charter zien we Alice die wordt opgebeld door een van haar twee kinderen. “Ik wil hier niet zijn!” huilt hij. Genoeg om haar te laten afreizen naar haar ex-man, bij wie haar kinderen wonen.

Eenmaal in haar vroegere woonplaats kijken haar vroegere plaatsgenoten haar met de nek aan. Zelfs haar oudste kind lijkt boos op haar en degene die bepaalt wie de voogdij zal krijgen is ook al niet al te vriendelijk.

Voor Alice is het duidelijk: haar ex houdt de kinderen bij haar weg en ze hebben het niet goed bij hem. Ze is daar zelfs zo van overtuigd, dat ze ze in een wanhoopsdaad zonder toestemming meeneemt naar de Canarische Eilanden.

zweedse film charter
Foto met dank aan September Film

Daar komen we druppelsgewijs meer te weten over wat er tussen Alice en haar ex is gebeurd en hoe de kinderen eraan toe zijn. Maar het blijft bij kleine beetjes en als kijker moet je zelf bepalen of Alice’s ex echt zo’n slechterik is, of dat Alice psychische problemen heeft waardoor het inderdaad beter is als de kinderen niet bij haar wonen.

De acteurs

Alice wordt gespeeld door Ane Dahl Torp (o.a. uit Heimebane, The Wave) en haar ex door Sverrir Gudnason (uit Borg/McEnroe). De kinderen worden gespeeld door Troy Lundkvist en Tintin Poggats Serri.

Kijk Charter en oordeel zelf

Met welke ogen bekijk jij Alice en haar wanhoopsdaad? Kijk de film en oordeel zelf – hij is online te zien bij Cinemember. Hieronder vind je alvast de trailer.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.