Matchfixing in Zweedse serie The Big Fix (Spelskandalen)

In de Zweedse serie The Big Fix (Spelskandalen) ontdekt Bosse een manier om snel rijk te worden door te wedden op sportwedstrijden en daarbij gebruik te maken van matchfixing. Maar er is wel een risico verbonden aan wat hij doet natuurlijk.

Het verhaal van The Big Fix

The Big Fix is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en speelt zich af in de vroege jaren 90 van de 20e eeuw. Hoofdrolspeler is Bosse, een eenvoudige jongen uit een klein dorpje, maar met grote dromen. Hij richt zich helemaal op geld verdienen met gokken en weet daarbij heel slim de mazen in de wet te vinden. Zo wordt hij stinkend rijk met matchfixing.

Maar wanneer een werkneemster van het gokkantoor ziet dat er iets niet klopt en een journalist Bosse en zijn vrienden op het spoor komt, beginnen de dingen verkeerd te gaan. Kan Bosse het hoofd boven water houden?

Afbeelding met dank aan Lumière

De Zweedse serie The Big Fix is geregisseerd door Patrik Eklund en Jens östberg. De hoofdrol wordt vertolkt door Bjorn Elgerd, die je onder andere kunt kennen uit Top Dog en Fartblinda. Verder spelen in de serie onder anderen Josefin Asplund (o.a. Conspiracy of Silence, Sanctuary, Snow Angels en Top Dog), Eva Melander (o.a. Modus, Rebecka Martinsson, Gräns), Ulf Stenberg (o.a. Arne Dahl), Erik Johansson (o.a. Bonusfamiljen) en Sara Shirpey (o.a. Lykkeland).

Waar is The Big Fix te zien?

The Big Fix bestaat uit 6 afleveringen van 45 minuten en is beschikbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.