serie Blinded

Seizoen 2 van de Zweedse serie Blinded (Fartblinda)

Vanaf zaterdag 7 januari 2023 is op NPO 3 het tweede seizoen van de Zweedse serie Blinded (Fartblinda) te zien. In 2020 zagen we in deze financiële thriller al hoe een bankier en een journalist moesten kiezen tussen hun eigen belang en het algemene belang. Seizoen 1 zat vol met bekende gezichten en ik ben benieuwd hoe het tweede seizoen zal zijn.

Het verhaal van Blinded

In seizoen 1 van Blinded volgden we de economische journalist Bea Farkas (gespeeld door Julia Ragnarsson uit de film Midsommar en de serie Springvloed). Ze had een relatie met de (getrouwde) CEO van ST Bank, een van de belangrijkste banken van Zweden.

Maar dan krijgt ze de opdracht om deze Peder Rooth (gespeeld door Matias Varela) te interviewen over de dubieuze kwartaalcijfers van de bank – zonder dat iemand in de gaten mag hebben dat ze een buitenechtelijke relatie hebben natuurlijk. Een anonieme tipgever heeft gesuggereerd dat drie hooggeplaatste medewerkers van de bank zich bezighouden met duistere zaken en Peter is er daar één van.

Al gauw werkt Bea uit alle macht aan het ontrafelen van twee cruciale vragen: is er inderdaad sprake van bankfraude en (voor haar misschien nog wel belangrijker) houdt haar minnaar dingen voor haar verborgen?

Dit alles speelt zich af in het zakendistrict van Stockholm. In werkelijkheid is er zeker gefilmd in Stockholm, maar ook in Riga. Waar de personages in Scandinavische series vaak ‘lekker gewoon’ worden gehouden, lijkt het in deze serie allemaal net wat opvallender te mogen – net als in Stella Blomkvist bijvoorbeeld. Kijk alleen maar naar de opvallende metamorfose die Julia Ragnarsson voor deze rol heeft ondergaan.

Blinded seizoen 1 bestond uit acht afleveringen van 45 minuten en was vanaf januari 2020 te zien op NPO Start Plus en NPO 1 Extra. Dit is de trailer van seizoen 1:

Seizoen 2 van Blinded

Vanaf zaterdag 7 januari 2023 kunnen we op NPO 3 kijken naar het tweede seizoen van Blinded. Hierin stort Bea Farkas zich op een nieuwe zaak rondom kredietverstrekker Easy. Het is vast geen toeval dat ze daarbij Peder tegenkomt, die weer op vrije voeten is. Het wordt weer een verhaal vol met zaakjes die stinken. Een klokkenluider bij Easy zorgt ervoor dat het allemaal naar buiten komt.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

serie Blinded

Gebaseerd op een boek

De serie Blinded is gebaseerd op het boek Fartblinda (naar het Engels vertaald als Speed Blind) van onderzoeksjournalist Carolina Neurath. Zij baseerde haar boek losjes op voorvallen rondom de val van de val van de HQ Bank in Zweden (in 2010).

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

5 reacties

  1. Vermakelijke serie. Wel jammer dat het zo onwaarschijnlijk is. Alsof in en om de bank geen camera’s hangen. De journaliste gaat gewoon om het hoekje staan om illegaal verkregen info aan te nemen. Voor mij doet dat dan direct af aan de geloofwaardigheid van zo’n serie. Vooral omdat dit soort dingen in Scandinavische producties juist vaak goed doordacht is.

  2. Seizoen 2 nog ongeloofwaardiger, we zijn overal en nergens in de tijd en op de planeet, malta sicilie tijdsbestek niets klopt. En halverwege gestopt met name als ze in de computer bij het casino kijkt dat is echt te dom voor woorden. Dit is een serie voor mensen die niet nadenken en niet echt kijken

  3. Bart en Hulst… kom op. Het is geen documentaire! Natuurlijk is het allemaal fictie, en kunnen sommige dingen niet, ff lachen dan en weer verder kijken. Het is gewoon heerlijk en spannend om naar te kijken. Veel beter dan al die Amerikaanse meuk. Even helemaal weg dwalen met veel mooie shots en briljante acteurs. Heerlijke serie, met prachtige bond achtige titel songs ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.