serie Snow Angels

Verdwenen baby in de Zweeds-Deense serie Snow Angels (Snöänglar)

De Zweeds-Deense serie Snöänglar/Snow Angels is het resultaat van een samenwerking tussen de Zweedse omroep SVT en de Deense omroep DR. In Zweden en Denenmarken zijn de reacties laaiend enthousiast. Volgens de Zweedse krant Aftonbladet is de serie niet te vergelijken met The Bridge, maar wél net zo goed. Het lijkt dus echt iets te zijn om naar uit te kijken!

Het verhaal van Snow Angels

Het verhaal van de serie Snow Angels begint twee dagen voor Kerstmis. Zweden gaat op dat moment gebukt onder een zware sneeuwstorm. Dan verdwijnt baby Lukas, die nog maar vijf weken oud is, op onverklaarbare wijze uit het huis van zijn moeder. De ervaren politieagente Alice wordt op de zaak gezet en vermoedt al snel dat er iets niet klopt in wat de ouders van Lukas haar vertellen.

Snow Angels is zeker geen gemiddelde Scandinavische misdaadserie. De Deense krant Politiken omschrijft Snow Angels niet eens als politieserie, maar als een dramaserie vol hartverscheurend sociaal realisme. Uit de trailer, die je onder aan deze blogpost vindt, wordt al duidelijk dat er verschillende oorzaken aan de orde komen waarom het kan gebeuren dat ouders niet in staat zijn om goed voor hun kinderen te zorgen.

serie Snow Angels
Foto met dank aan Lumière

Door dit zware thema is het extra opvallend dat de schrijfster van de serie, Mette Heeno, zich hiervoor uitsluitend bezighield met comedy. Nu zet ze een meeslepende en aangrijpende kijk op het moederschap neer.

De ouders van Lukas, Jenni en Salle, worden gespeeld door Josefin Asplund (onder andere uit Top Dog, Sanctuary en Conspiracy Of Silence) en Ardalan Esmaili (onder andere uit Greyzone en Rebecka Martinsson).

Waar is Snow Angels te zien?

Snow Angels bestaat uit 6 afleveringen van een uur en is verkrijgbaar op dvd.

Hier kun je alvast de trailer bekijken:

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.