film grans border

Een bizar sfeertje in de Zweedse film Gräns (Border)

Oeps! Deze Zweedse film had ik even gemist. Vanaf 8-11-2018 draaide in Nederlandse bioscopen een film die zo te zien een behoorlijk bizar sfeertje heeft. Hij heet Gräns, of internationaal ook wel Border. Na het zien van de trailer twijfel ik nog steeds of ik deze film zou willen zien. Wat denk jij? Hij is in ieder geval nu te streamen op Cinemember verkrijgbaar op dvd.

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Het verhaal van de film Gräns/Border

Gräns gaat over grenswachter Tina. Ze heeft een bijzondere gave: ze kan het ‘ruiken’ als mensen zich schuldig voelen, bang zijn of zich schamen. Dankzij deze gave is ze er een kei in om mensen uit de menigte te pikken die proberen illegaal iets het land in te brengen.

Maar dan staat op een dag Vore voor haar en ze kan hem niet peilen. Hij is anders dan de anderen, op een manier die Tina fascineert.

film Grans Border
Foto: Henrik Petit met dank aan De Filmfreak

Vore voelt op de een of andere manier vertrouwd en blijkt zelfs Tina’s hele leven op zijn kop te zetten met wat hij vertelt over haar bijzondere eigenschappen en afkomst.

film Grans Border
Foto: Henrik Petit met dank aan De Filmfreak

Eerst maar de trailer bekijken

In promo’s wordt de film Gräns omschreven als een ‘interessante genremix’. Zo’n film moet dan altijd maar net bij je smaak passen. In dit geval twijfel ik. Maar nieuwsgierig ben ik zeker. Ik kan je de film dus (nog) niet uit eigen ervaring aanbevelen. Om te kijken of je denkt dat je de film wilt zien, kun je het beste onderstaande trailer bekijken. Lijkt het je wat, dan is Gräns hier online te streamen bij Cinemember en hier verkrijgbaar op dvd.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

2 reacties

  1. Van de schrijver van Låt den rätte komma in, John Ajvide Lindqvist dan kun je inderdaad een vreemde film verwachten. Hou ik in gedachten. Bedankt voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.