Advocate en ex-crimineel werken samen in de Zweedse serie Top Dog

In de Zweedse detective Top Dog, die nu te zien is op myLum en te bestellen is op dvd, volg je de belevenissen van een onwaarschijnlijk duo: een advocate en een ex-crimineel. Hoe hun wegen elkaar kruisen en wat het doel is van hun samenwerking? Hieronder kan ik alvast een tipje van de sluier oplichten. Maar om er het fijne van te weten, zal je deze Scandinavische serie toch echt zelf moeten gaan bekijken.

Het verhaal van de serie Top Dog

In de serie Top Dog brengt een mysterieuze verdwijning twee compleet verschillende mensen bij elkaar. Emily Jansson (Josefin Asplund uit o.a. Snow Angels) is een advocate die ver wil gaan om carrière te maken bij advocatenkantoor Leijnon & partners. Najdan “Teddy” Maksumic (Alexej Manvelov uit o.a. Occupied en Before we die) heeft net een gevangenisstraf van tien jaar uitgezeten en is vastbesloten om deze keer op het rechte pad te blijven.

Wanneer Emily zich op de ontvoering van de zoon van een rijke zakenman stort, schakelt ze de hulp van Teddy in. Samen stuiten ze op een gevaarlijke samenzwering, die verband houdt met Teddy’s verleden.

serie Top Dog
Foto: Senay Berhe via NPO

Gebaserd op de boeken van Jens Lapidus

Top Dog is gebaseerd op de nieuwste trilogie van bestsellerauteur en advocaat Jens Lapidus. Het is niet voor het eerst dat zijn verhalen op tv te zien zijn: hij had ook de hand in The Lawyer en Snabba Cash. Snabba Cash is ook de titel van het eerste deel van zijn Stockholm Noir-trilogie: Snel geld, Bloedlink en Val dood. Top Dog is de titel van het laatste deel van een latere trilogie: Viproom, Stockholm Delete en Topman.

Lapidus staat erom bekend dat hij zijn verhaallijnen op ingenieuze wijze met elkaar verbindt. In de loop van het verhaal vallen de puzzelstukjes langzaam maar zeker perfect in elkaar.

Hier vind je de boeken van Jens Lapidus.

Waar is Top Dog te zien?

De serie Top Dog is nu te streamen op myLum. Op deze website kun je nakijken waar de serie eventueel nog meer direct te streamen is.

De afleveringen duren 50 minuten. Hier kun je alvast de trailer van Top Dog bekijken (wel in het Zweeds).

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Ik ga akkoord met het privacybeleid.