3 tips voor de lekkerste zomerse Scandinavische drankjes

Wat was het al warm hè, de afgelopen weken? Opeens was het echt weer om buiten te zitten en zelfs al af en toe wat verkoeling te zoeken – bijvoorbeeld in een fris drankje. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan vind je hieronder 3 tips voor zomerse Scandinavische drankjes, van ijsthee en siroop tot gin-tonic. Welke ga jij als eerste maken?

Siroop en bloemen van ADD:WISE

Welke drankjes je ook maakt, je serveert ze op hun mooist met de eetbare bloemen van het Zweedse merk ADD:WISE. Hun motto is: “When you add something to your life, do it wisely.” Met hun biologische eetbare bloemenstrooisels geef je elk drankje een perfecte finishing touch. Je kunt er bijvoorbeeld de rand van een glas mee decoreren of sierlijke ijsklontjes mee maken. En je kunt er eindeloos mee variëren, want de eetbare bloemen zijn er in 10 verschillende uitvoeringen. Daarnaast heeft ADD:WISE biologische limonade in de smaken Lemon, Lime Ginger en Rhubarb Vanilla.

eetbare bloemen van ADD:WISE
Foto: ADD:WISE via Home Comfort Press

Gin Botanicals van Mill & Mortar

Ben je een liefhebber van gin-tonic? Dan daagt het Deense merk Mill & Mortar je uit om je deze zomer volop te variëren met hun specerijen. Met de Gin Botanicals van Mill & Mortar tover je niet alleen een GT, maar elke (virgin) cocktail om tot een smakelijke en oogstrelende creatie. Haal een smaak die al in de gin of tonic zit naar voren, of borduur voort op het smaakprofiel en voeg een nieuwe smaak toe. Een klein beetje van deze krachtige kruiden is al genoeg!

ginkruiden van Mill & Mortar
Foto: Mill & Mortar via Home Comfort Press

De Gin Botanicals van Mill & Mortar zijn verkrijgbaar in de volgende smaken:

A touch of spice

Deze set bevat:

  • Jeneverbes: dit is de meest voor de hand liggende garnering voor je G&T, want de jeneverbes vormt het hart van de gin en is in meerdere tonics terug te vinden. Plet de jeneverbes zachtjes om de aroma’s vrij te laten komen. Gebruik 2 à 3 besjes per glas. Lekker in combinatie met een takje rozemarijn, of combineer met limoen, citroen of grapefruit voor een extra twist.
  • Steranijs: 1 steranijs voegt de milde smaak van anijs toe en ziet er door de natuurlijke vorm schitterend uit in je glas. Liever een sterkere anijssmaak? Voeg dan nog wat extra toe. Lekker in combinatie met een stukje citrus of een takje verse citroenverbena.
  • Roze peper: deze mooie, helderrode pepers geven een elegant, bloemig aroma met een subtiele toets van peper aan je G&T. Gebruik 5 à 6 peperbesjes per drankje. Lekker in combinatie met jeneverbes, een schijfje komkommer of citrusschil, een kruidenblaadje of een fijn stukje vers fruit. Extra tip: doe eens wat roze pepers in je ijsblokjes.
ginkruiden van Mill & Mortar
Foto: Mill & Mortar via Home Comfort Press

Flower Power

Deze set bevat:

  • Rozenknoppen: ideaal voor gins met fruitige en bloemige toetsen, en als romantische toevoeging aan je G&T. Lekker in combinatie met een stukje komkommer of citrusschil.
  • Hibiscus: dankzij de zure toets van gedroogde hibiscus is dit een populaire garnering is voor G&T, vooral bij droge gins en gins met citrustoetsen. Hibiscus geeft je gin een mooie, zachtroze kleur. Gebruik 1 à 2 bloemen per glas en werk eventueel af met een stukje limoen.
  • Duindoornbes: deze geel-oranje besjes worden wel eens ‘de citroen van het noorden’ genoemd. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar ze zorgen met hun zure toets ook nog eens voor de perfecte balans. Dit is in Scandinavië dan ook dé favoriete G&T Botanical. Duindoornbes gaat goed samen met jeneverbes.
ginkruiden van Mill & Mortar
Foto: Mill & Mortar via Home Comfort Press

De sets A Touch of Spice en Flower Power zitten in een mooie geschenkverpakking, waardoor ze niet alleen een origineel cadeau zijn voor jezelf, maar ook voor anderen.

SUPERTEA-ijsthee van Teministeriet

Teministeriet uit Zweden maakt bijzondere thee en combineert oosterse theetradities met Scandinavische cultuur, minimalisme en design. SUPERTEA is een collectie biologische (kruiden)theeën met superfood, superkruiden en superfruit als basis. De ingrediënten zijn afkomstig uit de biologische landbouw en zitten vol met goede antioxidanten. De 20 verschillende smaken laten zich perfect gebruiken voor een zomerse ijsthee.

Hieronder vind je 5 recepten voor zo’n Scandinavische ijsthee:

1. Groene ijsthee met SUPERTEA Aronia Berries

  1. Kook 2 kopjes water en haal het water van de warmtebron af.
  2. Meng er een half kopje water op kamertemperatuur doorheen.
  3. Hang de theezakjes erin.
  4. Laat 10 minuten trekken.
  5. Haal de theezakjes eruit.
  6. Voeg meer water toe en doe er naar smaak bosbessensiroop bij.
  7. Heeft de thee de gewenste smaak? Laat deze dan een paar uur afkoelen in de koelkast.
  8. Dien op met ijsblokjes.

2. IJsthee met SUPERTEA Chamomile Thyme

  1. Doe een envelopje SUPERTEA Chamomile Thyme in een grote kan.
  2. Giet er kokend heet water op en laat 30 minuten trekken.
  3. Voeg naar smaak suiker of zoetstof toe.
  4. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Laat verder afkoelen in de koelkast.
  6. Dien op met ijs en citroen.

3. IJsthee met SUPERTEA Lemongrass Ginger

  1. Giet 8 kopjes kokend water in een hittebestendige kan.
  2. Voeg 8 theezakjes SUPERTEA Lemongrass & Ginger toe.
  3. Laat 10 minuten trekken.
  4. Haal de theezakjes eruit.
  5. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Roer er naar smaak honing en geraspte gember doorheen.
  7. Laat verder afkoelen in de koelkast.
  8. Serveer met ijs.

4. IJsthee met SUPERTEA Rooted Passionfruit

  1. Doe 8 zakjes SUPERTEA Rooted Passionfruit in 1 liter kokend water.
  2. Laat 10 minuten trekken.
  3. Haal de theezakjes er weer uit.
  4. Voeg naar smaak agavesiroop toe.
  5. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Zet in de koelkast om verder af te koelen.
  7. Garneer met fruit en muntblaadjes

5. IJsthee met SUPERTEA Chai Krishna

  1. Doe 5 kopjes kokend heet water, 5 envelopjes SUPERTEA Chai Krishna en suiker of zoetstof naar smaak in een kan.
  2. Laat 15 minuten trekken.
  3. Giet af in een schone kan.
  4. Laat de thee helemaal afkoelen.
  5. Dek de kan af en zet in de koelkast.
  6. Vul bij het serveren 5 hoge glazen met ijs.
  7. Giet de thee erop tot het glas 3/4 vol is.
  8. Voeg vlak voor het serveren naar smaak een of meerdere scheutjes gecondenseerde melk toe.

Meer over hoe je de lekkerste ijsthee maakt, lees je op de website van Teministeriet.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik ga akkoord met het privacybeleid.