teministeriet

Teministeriet: bijzondere thee met oosterse en Scandinavische smaken

Heb je wel eens van Teministeriet gehoord? Dat is een Zweeds bedrijf dat bijzondere thee produceert. Teministeriet heeft een collectie theesoorten met sublieme aroma’s en multiculturele smaken. Allemaal hebben ze een Scandinavisch tintje. Extra leuk: elke lijn is zo mooi verpakt dat-ie perfect is om te presenteren bij je theeceremonie. Of om weg te geven als een mooi cadeau natuurlijk.

Over Teministeriet

Teministeriet betekent ‘het Ministerie van Thee’ en staat voor gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven. Het Zweedse merk combineert oude theetradities uit het Verre Oosten met Scandinavisch minimalisme en design. Teministeriet is gevestigd in de Zweedse stad Malmö.

Kathryn Brown is mede-oprichter van het bedrijf. Ze groeide op in Taiwan en wilde alles wat ze daar over thee leerde combineren met de smaken en designesthetiek van Scandinavië, waar ze nu met heel veel plezier woont. Het assortiment van het Teministeriet omvat dan ook alles van witte Chinese Bai-Mu-Dan-thee met de bekende geuren van vlierbloesem en champagne tot een groene Sencha met wilde bessen uit het Hoge Noorden. Elke thee straalt een en al multiculturele inspiratie uit.

teministeriet
Foto: Teministeriet via Home Comfort Press

Deze theecollecties vind je bij Teministeriet:

Signature

De Signature-collectie is een high-end collectie van blends voor echte fijnproevers. De focus ligt hierbij echt op de hoge kwaliteit en smaak. De losse thee zit in stijlvolle zwarte blikken, die allemaal genummerd en herbruikbaar zijn. Er zijn 14 verschillende smaken – allemaal met pure kwaliteitsingrediënten in bekende en nieuwe smaakcomposities.

Ayurveda

Deze thee is geïnspireerd door Ayurveda, een gezondheidsprincipe dat in India al meer dan 5000 jaar wordt toegepast. Het woord Ayurveda komt van de woorden ‘ayus’ (leven) en ‘veda’ (kennis) uit het Sanskrit. Ayurveda gebruikt alleen natuurlijke kruiden en specerijen om lichaam en geest in balans te brengen. Deze thee is verkrijgbaar als losse thee in een glazen pot, in een navulverpakking en in piramidezakjes. Er zijn 12 verschillende smaken.

Supertea

Supertea is een collectie biologische theeën en kruidentheeën op basis van superfood, superkruiden en superfruit. Er zijn 20 verschillende smaken, die allemaal veel goede antioxidanten bevatten. De ingrediënten zijn afkomstig uit de biologische landbouw. Elk doosje heeft een minimalistisch design en bevat 20 composteerbare zakjes, die elk genoeg zijn voor 3 koppen thee. Er zijn 20 verschillende smaken.

NOTE

NOTE is een samentrekking van de woorden ‘Nordic’ en ‘Tea’. Deze collectie is gebaseerd op kruidige en bloemige ‘notes’ uit de natuur. NOTE is volledig natuurlijk, biologisch en eigentijds. Het natuurlijke karton van de verpakking vormt een mooie combinatie met de kleurrijke labels. De biologische inhoud bevat blends met moderne en verassende ingrediënten zoals kokosnoot, yuzu en duindoornbes. Ook NOTE is verkrijgbaar in verpakkingen met 20 piramidezakjes voor minimaal 3 koppen thee. Er zijn 13 verschillende smaken.

Nieuwsgierig geworden? De theeën van Teministeriet zijn onder andere verkrijgbaar bij bol.com. Daar kun je ook de mooie geschenkverpakkingen bekijken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.