Stockholm- en Pippi Langkous-sokken van Happy Socks uit Zweden

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Een tijdje geleden schreef ik heel enthousiast over de sokken van Happy Socks uit Zweden. Er lagen dat jaar sokken met dalapaardjes en elanden erop onder de kerstboom. Later waren er ook Midzomer-sokken. Die zijn helaas niet meer verkrijgbaar. Maar nu zijn er twee nieuwe Limited Editions met een Zweeds karakter: sokken met Pippi Langkous erop en Stockholm-sokken!

Het ontstaan van Happy Socks in Zweden

Happy Socks is in 2008 opgericht door Viktor Tell en Mikael Söderlindh. Viktor was grafisch ontwerper en illustrator en werd creative director. Met zijn kleurrijke, speelse patronen en ontwerpen maakt hij van een alledaags voorwerp zoals sokken iets vrolijks en creatiefs. Mikael, de CEO, werkte 10 jaar in de reclamebranche voordat hij samen met zijn goede vriend Viktor dit avontuur aanging. Hij wist dus precies hoe hij van dit idee een wereldwijd succes kon maken.

Happy Socks sokken uit Zweden

Inmiddels is er een heel team dat nieuwe sokken ontwikkelt. Daarbij maken ze geen specifieke ontwerpen voor mannen of vrouwen: de sokken zijn uniseks. De sokken worden inmiddels in meer dan negentig landen verkocht en behalve sokken maakt Happy Socks nu ook onderbroeken. Ook gaat het Zweedse bedrijf regelmatig samenwerkingen aan, bijvoorbeeld met Minecraft of The Beatles.

Mooie geschenkverpakkingen

Happy Socks heeft altijd wel mooie geschenkverpakkingen in de collectie. Zo lag hier een paar jaar geleden de Swedish Gift Edition onder de kerstboom: drie paar sokken, verpakt in een blauwe doos met goudkleurige dalapaardjes erop.

De sokken hadden de volgende ontwerpen:

  • Eén paar met dalapaardjes
  • Eén paar met elanden
  • Eén paar met een traditioneel folkloristisch kurbits-patroon

Mijn man was erg tevreden over de sokken en hij heeft er inmiddels zelfs al meerdere paren Happy Socks bij gekocht.

Happy Socks

Midzomer-sokken van Happy Socks

Er waren ook een tijdje deze Midzomer-sokken van Happy Socks, met onder andere een versierde meiboom en traditionele gerechten die met Midsommar worden gegeten erop.

Midzomer sokken van Happy Socks

Happy Socks met Pippi Langkous

Toen Pippi Langkous 75 jaar werd, kwamen er Happy Socks met Pippi, de limonadeboom en haar paard Witje erop. De sokken zijn er voor kinderen en volwassenen. Je vindt ze allemaal hier. Een deel van de opbrengst gaat naar Pippi of Today, een initiatief van The Astrid Lindgren Company in samenwerking met Save the Children. Pippi of Today helpt de miljoenen meisjes die noodgedwongen hun thuis moeten verlaten bij hun zoektocht naar een beter toekomst.

Happy Socks met Pippi Langkous
Foto’s: Happy Socks. ©The Astrid Lindgren Company™. Illustraties: Ingrid Vang Nyman.

Stockholm-sokken

En nu zijn er ook speciale stedenedities van de vrolijke Zweedse sokken, inclusief natuurlijk Stockholm-sokken. Daarop staan onder andere een Vikingschip en -helm, een kaneelbroodje en een meiboom. Deze Stockholm-sokken vind je hier.

Ik hoop dat deze Pippi- en Stockholm-sokken heel lang in de collectie blijven, want ik vind Happy Socks leuk, maar Happy Socks met iets typisch Zweeds erop nóg leuker.

Toch uitverkocht? Bij bol.com vind je nog veel meer Happy Socks.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Printmijnstad.nl

1 thought on “Stockholm- en Pippi Langkous-sokken van Happy Socks uit Zweden

  1. Karin says:

    Ze waren in nederland te koop bij het kruidvat maar heel snel uitverkocht!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *