Midzomer sokken van Happy Socks

De nieuwe midzomersokken van Happy Socks uit Zweden

Goed nieuws: er is weer een exclusieve sokkenset verkrijgbaar bij Happy Socks! Het gaat om de Koenigsegg Edition met allemaal verwijzingen naar logos en silhoueten van Koenigsegg-auto’s. Maar Happy Socks heeft natuurlijk veel meer sokken die te maken met Zweden, zoals Pipi Lankous of Dalapaardjes sokken. Hieronder vind je een paar mooie voorbeelden.

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Het ontstaan van Happy Socks in Zweden

Happy Socks is in 2008 opgericht door Viktor Tell en Mikael Söderlindh. Viktor was grafisch ontwerper en illustrator en werd creative director. Met zijn kleurrijke, speelse patronen en ontwerpen maakt hij van een alledaags voorwerp zoals sokken iets vrolijks en creatiefs. Mikael, de CEO, werkte 10 jaar in de reclamebranche voordat hij samen met zijn goede vriend Viktor dit avontuur aanging. Hij wist dus precies hoe hij van dit idee een wereldwijd succes kon maken.

Happy Socks sokken uit Zweden

Inmiddels is er een heel team dat nieuwe sokken ontwikkelt. Daarbij maken ze geen specifieke ontwerpen voor mannen of vrouwen: de sokken zijn uniseks. De sokken worden inmiddels in meer dan negentig landen verkocht en behalve sokken maakt Happy Socks nu ook onderbroeken. Ook gaat het Zweedse bedrijf regelmatig samenwerkingen aan, bijvoorbeeld met Minecraft of The Beatles.

Mooie geschenkverpakkingen

Happy Socks heeft altijd wel mooie geschenkverpakkingen in de collectie. Zo lag hier een paar jaar geleden de Swedish Gift Edition onder de kerstboom: drie paar sokken, verpakt in een blauwe doos met goudkleurige dalapaardjes erop.

De sokken hadden de volgende ontwerpen:

  • Eén paar met dalapaardjes
  • Eén paar met elanden
  • Eén paar met een traditioneel folkloristisch kurbits-patroon

Mijn man was erg tevreden over de sokken en hij heeft er inmiddels zelfs al meerdere paren Happy Socks bij gekocht.

Happy Socks

Exclusieve Koenigsegg Happy Socks

Met deze 7 paar sokken kun je elke dag van de week een andere kant laten zien van jouw passie voor Koenigsegg. Elke sok heeft een uniek patroon dat past bij verschillende aspecten van Koenigsegg. Met deze premium-sokken laat je zien dat je een echte fan bent.

Midzomer-sokken van Happy Socks

In 2020 kreeg hij voor vaderdag de toenmalige Midzomer-sokken van Happy Socks, met onder andere een versierde meiboom en traditionele gerechten die met Midsommar worden gegeten erop.

Midzomer sokken van Happy Socks

En nu is er dus een nieuwe Midzomer-editie met rendieren, rivierkreeften, Dalapaarden en kaviaar uit een tube.

Happy Socks met Pippi Langkous

Toen Pippi Langkous 75 jaar werd, kwamen er Happy Socks met Pippi, de limonadeboom en haar paard Witje erop. De sokken zijn er voor kinderen en volwassenen. Een deel van de opbrengst gaat naar Pippi of Today, een initiatief van The Astrid Lindgren Company in samenwerking met Save the Children. Pippi of Today helpt de miljoenen meisjes die noodgedwongen hun thuis moeten verlaten bij hun zoektocht naar een beter toekomst.

Happy Socks met Pippi Langkous
Foto’s: Happy Socks. ©The Astrid Lindgren Company™. Illustraties: Ingrid Vang Nyman.

Stockholm-sokken

Er zijn ook speciale stedenedities van de vrolijke Zweedse sokken, inclusief natuurlijk Stockholm-sokken. Daarop staan onder andere een Vikingschip en -helm, een kaneelbroodje en een meiboom.

Ik hoop dat deze Pippi- en Stockholm-sokken heel lang in de collectie blijven, want ik vind Happy Socks leuk, maar Happy Socks met iets typisch Zweeds erop nóg leuker.

Toch uitverkocht? Bij bol.com vind je nog veel meer Happy Socks.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.