noorse trui

Tienke haalt de mooiste Noorse truien naar Nederland met Noorsetrui.nl

Een van de dingen die me opvielen toen ik voor het eerst in Noorwegen was, was dat Noorse truien niet zomaar een idee zijn dat we hier in Nederland van Noorwegen hebben. Nee, ze worden ook echt regelmatig gedragen en je komt dan ook in veel winkels die mooie Noorse truien tegen.

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Noorse trui

Maar waar kun je terecht als je in Nederland zo’n Noorse trui wilt kopen? Op Scandinavië-XL nam ik een kijkje bij Noorsetrui.nl en raakte tussen al die warme, wollige truien en vesten aan de praat met Tienke, die de truien met veel liefde voor Scandinavië importeert en verkoopt in Nederland.

Die allereerste Noorse trui

Tienke werkte al jarenlang met veel plezier in de kledingbranche, vertelt ze. Maar op een gegeven moment was ze toe aan een nieuwe uitdaging. Begin 2004 startte ze een webshop – maar welk product zou ze gaan verkopen?

Nu is het zo dat Tienke niet alleen houdt van mooie kleding van goede kwaliteit, maar ook gek is op Scandinavië. Samen met haar man trekt ze graag rond met de minicamper om zo veel mogelijk te bekijken en te genieten van de prachtige berglandschappen. Tijdens een van die reizen kocht ze een prachtig Noors vest – het begin van een garderobe die inmiddels een stuk uitgebreider is 🙂

Die aankoop bracht Tienke’s liefde voor kleding en haar liefde voor Scandinavië bij elkaar en daarmee was de basis voor Noorsetrui.nl gelegd.

Daarom een Noorse trui

Tienke weet als geen ander waarom Nederlanders (maar ook Belgen en Duitsers) kiezen voor een Noorse trui en welke truien en vesten ze graag dragen. Noorse truien zijn in trek omdat ze ‘lekker apart’ zijn, maar ook comfortabel en tijdloos. Dankzij deze eigenschappen is een Noorse trui een aankoop waarvan je jarenlang plezier hebt.

Noorse trui

Op basis van de voorkeuren van haar klanten – en op basis van wat ze zelf mooi vindt – heeft Tienke een collectie samengesteld met de volgende merken:

 • Dale of Norway (uit Noorwegen)
 • Norlender Knitwear (uit Noorwegen)
 • Leasoe Knitwear (uit Denemarken)

Ze is altijd op zoek naar aanvullingen voor haar collectie en combineert haar vakanties vaak met een werkbezoek. En als ze dan even haar gezicht laat zien bij de fabriek, doet ze natuurlijk meteen inkopen.

Noorse trui

Kijken, passen en kiezen

Inmiddels verkoopt Tienke al 12 jaar Noorse truien en bijbehorende accessoires. Dat doet ze via de webshop van Noorsetrui.nl. Je kunt haar ook een paar keer per jaar tegenkomen op (Scandinavische) fairs. Maar het is ook mogelijk om de truien op afspraak te komen bekijken en passen in Baarn. En een handige ‘Tip van Tienke’ is daarbij dat een Noorse trui gelijk lekker en comfortabel moet zitten bij het passen.

Meer over Noorse truien en zelf breien

Als je het leuk vind om zelf een Noorse trui of iets anders met Scandinavische motieven te breien, vind je hier Scandinavische breipatronen. Meer over de geschiedenis van Noorse truien lees je in deze blogpost over Scandinavische truien.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

5 reacties

 1. Ja, dit adres ken ik al jaren en kocht er jaren geleden een heel mooi Noors vest online, want in Noorwegen zelf die zomer, kon ik toch niet goed slagen.
  Ik ben gewoon gaan googelen en bij deze vrouw voelde het goed, want je moet toch een groot bedrag overmaken aan iemand die je niet kent.
  Ik vond ook haar service goed, want ik wilde graag een extra tinnen knoop, voor het geval dat…
  Ik druk met dit vest mijn liefde voor Noorwegen uit, die heb ik al tientallen jaren en sinds een aantal jaren studeer ik Noors, voor mijn plezier. Ik werk in het onderwijs en soms als ik het vest draag, vragen de kinderen waar het vandaan komt: “Ik zie iets aan jou..” zo beginnen ze dan.
  Het geeft me de gelegenheid om iets over dit schitterende land te vertellen.
  Ik vind alle Scandin. landen prachtig, maar Noorwegen heb ik in mijn hart gesloten!

 2. Hier komt nog een goed advies: 100% IJslands vest/trui.
  Was al jaren ook een wens van mij om een échte te hebben. Vorige maand was het zover.
  Inmiddels kan ik aanbevelen: Handknitting Association of Iceland!
  Zie website voor de mooiste truien en vesten.
  Ze zijn betrouwbaar, daar heb ik een goede neus voor, al zeg ik het zelf.
  De structuur van deze onderneming, met de fysieke winkel in Reykjavik, vind ik heel leuk.
  Veel IJslanders die heel goed kunnen breien en de kost verdienen, zijn hierbij aangesloten en breien dus op bestelling. De voertaal per mail is Engels en de service is goed.

  Ik vond mijn eerste bestelling bij nader inzien niet zo mooi en te groot: geen probleem, terugsturen en een andere bestellen. Ik ben wel iemand die dat soort mogelijkheden van tevoren eerst uitzoekt. voordat bestelling en geld de deur uitgaan.
  Frú (Mevr.) Birna Hallgrimsson doet alle communicatie en houdt u op de hoogte van progressie en post. Er is dus geen direct contact met breisters en breiers (waarom zouden alleen vrouwen
  breien? in dit soort streken breien mannen minstens net zo vaak, is mijn ervaring!).
  In heel veel kleuren en patronen zijn de beeldschone kledingstukken te bestellen en zó heb je iets heel moois en redelijk uniek. Van échte IJslandse wol, die zelden gewassen hoeft te worden.
  Af en toe in de sneeuw leggen buiten, ha,ha!
  Binnen Nederland kun je ook online aan een IJslands vest komen, maar déze kwaliteit en keuzes en direct van IJsland afkomstig, had ik nog niet eerder gezien.
  Op een lentedag draag ik mijn vest zó buiten met een bijpassende sjaal en dat wordt ook gezien!
  Ik wil al enige tijd een keer naar IJsland op vakantie, maar dit prachtige vest (Arctic Blue) heb ik alvast. Van harte aanbevolen en zie website voor mogelijkheden en prijzen.
  En niet zeuren, dat IJsland niet bij Scandinavië hoort, want ik vind zéér beslist van wél: talen, cultuur, natuur, (Viking)verleden, leefstijl enz. Zo wie zo overeenkomsten met Noren!
  En de website van Sandra is zeer geschikt voor het uitwisselen van goede adviezen en adressen met elkaar. Bij deze! Ha det bra!

   • Ja, dank je wel! Deze echte IJslandse wol heet “lopapeysa” en voor handige handen zijn deze wol plus breipatronen bij het collectief dat ik noemde, ook te koop! Heel veel keus!
    Op internet staan nog veel meer adressen om er aan te komen, maar ik weet niet of deze goed/betrouwbaar zijn, want ik ben beslist géén breier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.