Stronger legging

Scandinavische sportkleding: vrolijke leggings in overvloed!

Met Scandinavische outdoorkleding had ik wel al positieve ervaringen, maar laatst stuitte ik voor het eerst op Scandinavische sportkleding die ik ook erg mooi vond. Het waren vooral de leggings die me opvielen, vaak dankzij hun vrolijke patronen. Inmiddels heb ik één merk uitgeprobeerd, de andere heb ik genoteerd om eventueel later te testen. Dit zijn ze – en als je er meer kent, hoor ik dat graag.

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Stronger uit Zweden

Van het Zweedse merk Stronger heb ik zelf een sportlegging en daar ben ik erg enthousiast over. Hij zit echt perfect en ze hebben leggings en sportbeha’s met ontzettend leuke patronen erop. Je leest er meer over in deze blogpost over Stronger.

Neem zeker even een kijkje op de website van Stronger en schrijf je meteen even in voor de nieuwsbrief. Dan blijf je niet alleen op de hoogte van kortingen en nieuwe modellen en printjes, maar krijg je ook 20% korting op je eerste bestelling.

Stronger legging
Mijn vrolijke legging van Stronger

Organic Basics uit Denemarken

Ik begin even met mijn sportlegging van Organic Basics uit Denemarken. Zij zijn helemaal gericht op duurzame kleding en dat vind ik zelf wel een grote plus. Daarnaast vind ik de legging heel lekker zitten. Je kunt hem natuurlijk dragen tijdens yoga of in de sportschool, maar ik vind hem zelf ook heel lekker om in te wandelen. Hij voelt behoorlijk stevig en houdt me ook buiten warm genoeg. Hier lees je meer over mijn ervaring met Organic Basics.

organic basics sportlegging
Mijn sportlegging van Organic Bascs

Ninepine uit Zweden

Ninepine bestaat nog maar kort: nog geen jaar op het moment dat ik dit schrijf. Het bedrijf werd ‘geboren’ in de Zweedse hoofdstad Stockholm, maar heeft roots in Sydney (Australië). Alle sportkleding van het bedrijf wordt ontwikkeld in samenwerking met ‘Ninepiners’: yogabeoefenaars, sportschoolbezoekers en mensen die gewoon graag comfortabele en mooie sportkleding dragen. Want volgens eigen zeggen is Ninepine er niet alleen voor de sportschool of yogastudio, maar ook voor relaxte zondagen en Netflix-avondjes.

Ninepine
Foto met dank aan Ninepine

Toch wil Ninepine je wel stimuleren om actief te zijn, want bewust bezig zijn met beweging (mindful movement) en de gunstige werking hiervan voor lichaam en geest vormen de kern van het bedrijf. De sleutels tot een fijn leven zijn volgens Ninepine:

  • Investeer in je gezondheid: zorg goed voor je eigen lichaam en geest
  • Overwin jezelf om de wereld aan te kunnen: vergelijk jezelf niet de hele tijd met anderen, maar focus op persoonlijke verbetering
  • Zie bewegen als een manier om je leven te verbeteren (in plaats van bijvoorbeeld te focussen op gewichtsverlies). Een combinatie van cardio, krachttraining, flexibiliteits- en balansoefeningen verkleint het risico op bepaalde ziektes, stress en depressie en houdt je scherp.
  • Durf jezelf uit te dagen en blijf niet hangen in je comfortzone
  • Focus op wat impact heeft en stel afhankelijk daarvan prioriteiten in je leven. Wat kun je vandaag doen om iets te bereiken wat je echt belangrijk vindt? En hoeveel tijd besteed je aan dingen die je eigenlijk niet vooruit helpen?

Dit alles zegt natuurlijk niets over de sportkleding van Ninepine, maar het zijn wel punten die me stuk voor stuk aanspreken en die ik ook in de praktijk probeer te brengen.

Kari Traa uit Noorwegen

Een ander merk waarmee ik goede ervaringen heb, is Kari Traa. Ik heb alleen ervaring met hun thermokleding (hier vind je een review), maar ze maken ook andere sportkleding waaronder leggings. Als die net zo lekker zitten als de thermolegging die ik van Kari Traa kocht, zijn die zeker een aanrader.

Kari Traa thermolegging
Mijn thermolegging van Kari Traa

Aim’n uit Zweden

Aim’n is een Zweeds sportmerk door vrouwen, voor vrouwen. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Tekla en Helen. Ze baalden dat er zo weinig leuke sportkleding te vinden was om in te (kite)surfen, hardlopen, aan yoga te doen of naar de sportschool te gaan. Hun idee was dat leuke kleding motiverend werkt – en dat geloof ik wel. Als ik mezelf er een tijdje niet toe heb kunnen zetten om te gaan hardlopen, helpt het als ik mijn favoriete hardloopkleding klaar leg naast mijn bed. Dikke kans dat ik de volgende ochtend wel ga!

De eerste collectie was binnen een paar uur uitverkocht en nu is de kleding verkrijgbaar in meer dan 160 landen. De twee hoofdkwartieren zijn gevestigd in Halmstad (Zweden) en Tauranga (Nieuw-Zeeland). De naam komt van het woord aiming (in de zin van ergens naar streven) en dan met name aiming high – grote doelen durven stellen, groot durven dromen. Zoals gelukkig en gezond zijn en voluit leven door goed voor je lichaam en geest te zorgen. De #aimntribe is een voor iedereen toegankelijke groep vrouwen wereldwijd die elkaar hierin stimuleert.

Aim’n noemt de kleding graag happy pants en dream reminders, omdat ze ervoor zorgen dat je je mooi, gelukkig, krachtig en zelfverzekerd voelt, zodat je je dromen durft na te jagen.

ICANIWILL uit Zweden

In 2009 plakte personal trainer Gustaf Ollas een post-it op de spiegel in zijn badkamer. Dat was het begin van ICANIWILL, ofwel: I can do it and I will do it. Uit frustratie over het gebrek aan keuze op het gebied van sportkleding besloot hij alles te leren over textielproductie en op zoek te gaan naar geschikte leveranciers.

In 2014 lagen de eerste producten klaar in de eerste ICIW-vestiging in Solna, Stockholm. De 100 leggings waren binnen een dag uitverkocht en in 2015 verhuisde ICIW naar een groter pand in Sollentuna. ICIW groeide en bouwde een netwerk op met leveranciers van over de hele wereld. De speciale rekbare stof voor de leggings komt grotendeels uit Italië. Voor een exclusief gevoel wordt veel gewerkt met limited editions.

Met de hashtag #icaniwill wil ICIW mensen inspireren om alles op alles te zetten om hun doelen en dromen te verwezenlijken. Of dat nu op het gebied van sport en gezondheid is, of op andere vlakken in het leven, dat maakt eigenlijk niet uit.

Bara sportswear

Bara Sportswear werd in 2017 opgericht door het stel Regine en Bjørn Anders. Zij ontwerpen ook de producten van Bara. Samen willen ze duurzame sportkleding ontwerpen voor vrouwen. Hiermee hopen ze te bereiken dat iedereen met een gerust geweten volop kan sporten. Ze begonnen met maar drie leggings in hun assortiment. Inmiddels is Bara Sportswear uitgegroeid tot een merk dat overal ter wereld populair is.

Nordic Dots

Ben je op zoek naar Scandinavische sportkleding om in te tennissen? Dan moet je eens bij Nordic Dots kijken. Ook dit is weer een Zweeds merk.

Vooral Zweedse sportkleding

Het lijkt er dus op dat Zweden de boventoon voet als het gaat om Noord-Europese sportkledingmerken – net zoals ik bij de plussize-mode vooral Deense merken aantrof. Of heb ik last van tunnelvisie en zie ik een heleboel merken over het hoofd? Laat het me dan vooral weten!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.