pantoffels van Glerups

Deense pantoffels van Glerups: pas op, verslavend!

Toen ik de doos opendeed waarin mijn nieuwe pantoffels van Glerups bezorgd werden, stond aan de binnenkant: Warning, addiction can occur! Ik begreep het eerlijk gezegd niet zo goed en ging snel verder met het uitpakken en aanpassen van de sloffen die ik al zo lang op het oog had. Nu, 24 uur later, begrijp ik het helemaal: ik wil de sloffen inderdaad niet meer uitdoen en kan niet wachten om ze aan te doen zodra ik opsta of thuiskom!

Tip: kijk als je op zoek bent naar Scandinavische kleding of accessoires zeker even op de website van Afound. Daar vind je altijd hoge kortingen op merken als H&M, H&M Home, & Other Stories, ARKET, Monki, Weekday en COS. Zo bespaar je tot wel 70% op kleding, accessoires en schoenen. Ik heb er al een paar keer heel voordelig mooie Scandinavische kleding op de kop weten te tikken.

Mooi van kleur en materiaal

Ik had de sloffen van het Deense merk Glerups eigenlijk al jarenlang op het oog. In eerste instantie was het het uiterlijk dat me aansprak: ik vind de kleuren van deze vilten sloffen erg mooi. Bovendien hebben zowel het bovenwerk als de zool een natuurlijke uitstraling en dat past gewoon goed bij me.

pantoffels van Glerups

Daar kwam bij dat ik de laatste tijd erg enthousiast ben geworden over wol. Vroeger had wol voor mij een negatieve associatie: kriebels! Maar na een bezoek aan Ivanhoe of Sweden veranderde dat. Ik ging wol waarderen en het wollen vest dat ik toen uit Zweden mee naar huis nam, werd al snel een van mijn favoriete kledingstukken. Wol ademt namelijk en voert vocht af, zodat je huid altijd droog en warm aanvoelt als je het draagt. Ik had dus een nieuw gevoel bij wol, en dat gevoel was juist heel aangenaam – zeker als het gaat om gevilte wol. En laten de Glerups-sloffen daar nou ook van gemaakt zijn.

Waarom dan zo lang gewacht?

Hoe kwam het dan dat ik niet veel eerder een paar Glerups-sloffen in huis haalde? Ik geef het maar gewoon toe. Mijn twijfel was heel Hollands: de prijs. Ik vond pantoffels niet belangrijk genoeg om geld aan uit te geven. (Wat eigenlijk belachelijk is, aangezien ik al mijn hele werkzame leven fulltime thuis werk en dus vaker pantoffels draag dan schoenen.) Vroeger griste ik hoogstens even een goedkoop paar pantoffels mee bij de kassa van de schoenenwinkel. Maar eerlijk is eerlijk: daar had ik dan vervolgens niet zulke goede ervaringen mee. De pasvorm was niet goed, ze gingen snel kapot, ik gleed ermee uit, ik kreeg er zweetvoeten van… Het gevolg was dat ik inmiddels al jaren geen pantoffels meer droeg. En het gevolg daarvan was weer dat ik natuurlijk met koude voeten thuis zat te werken.

Verslavend lekker

Tot gisteren dus. Toen werden mijn nieuwe pantoffels bezorgd. De waarschuwing voor de verslavende werking van de pantoffels sloeg ik gehaast opzij, want ik viel (alweer) eerst voor de kleur. Ik heb dit paar laarsjes in de kleur petrol. Zoals alle sloffen van Glerups zijn ze gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. De leren zool kleurt er mooi bij, vind ik.

Het bovenwerk van gevilte wol is heerlijk warm. Maar het meest blij ben ik toch nog wel met de zool. Ik zit een groot deel van de dag achter de laptop, met mijn voeten op de vloer. En aangezien we plavuizen zonder vloerverwarming hebben, voelt die vloer in de winter best koud aan. Ik was al aan het rondkijken of ik misschien zo’n elektrisch verwarmd matje zou kopen, dat eigenlijk bedoeld is voor huisdieren. Maar dat is nu niet meer nodig: deze zolen houden de kou van de vloer echt tegen.

glerups

Laarsjes, schoenen of slippers

Deze Deense pantoffels zijn er in drie modellen: slipper, schoen of laars. De reden dat ik voor laarsjes heb gekozen, is dat je deze slofffen het beste aan je blote voeten schijnt te kunnen dragen. De gevilte wol voelt namelijk van zichzelf al lekker warm en zacht aan. Aan de binnenkant van de zool zit ook een dubbele laag vilt. En in de tijd dat je de pantoffels niet draagt, voert de wol het opgenomen vocht vanzelf af. Helemaal fijn is dat wol een natuurlijke antibacteriële werking heeft en geen vieze geurtjes vasthoudt.

Om te voorkomen dat ik het zonder sokken koud zou krijgen rondom mijn enkels, koos ik voor laarsjes. Deze hoge pantoffels hebben geen rits of andere sluiting – alleen een inkeping aan weerszijden waardoor je ze makkelijk aan en uit kunt doen. Dat vind ik alleen maar fijn, want een rits of knoop kan best vervelend aanvoelen tegen je enkel.

Deense pantoffels

Verslavend lekker

Terug naar de waarschuwing voor verslaving. Die waarschuwing is helemaal terecht, realiseerde ik me toen ik vanmorgen een uurtje aan het wandelen was. Ik merkte namelijk dat ik er op de terugweg al naar uit begon te kijken om thuis weer lekker mijn pantoffels aan te trekken. Minder dan 24 uur nadat ik de sloffen voor het eerst had aangetrokken, was ik al zo ver heen dat ik mijn sloffen miste als ik ze even niet droeg. Bizar! Ik had wel verwacht dat ik dit fijne pantoffels zou vinden, maar niet dat ik er meteen zo dol op zou zijn.

sloffen van Glerups

(Er zijn trouwens wel Glerups-sloffen die je ook buiten kunt dragen. Die hebben een zool van natuurrubber. Ik denk dat het maar goed is dat ik die niet heb, anders zou ik helemaal nooit meer iets anders dragen.)

Hier zijn de Glerups verkrijgbaar

Mijn pantoffels van Glerups komen van gezondheidsspeciaalzaak Binorm. Ik bestelde ze online en dat ging prima: ik had de pantoffels (ondanks de decemberdrukte) meteen de volgende dag in huis.

Maar je kunt ook langsgaan bij de fysieke winkel. Die staat in Zutphen, een stad die al een tijdje op mijn verlanglijstje staat om een keer te bekijken vanwege het historische centrum. De winkel schijnt een beetje te lijken op een ouderwetse drogisterij, maar dan in een modern jasje. Behalve de Glerups-sloffen kun je er bijvoorbeeld ook natuurlijke cosmetica en gezonde voedings- en verzorgingsproducten kopen. Ik ben benieuwd of daar ook Scandinavische merken bij zitten.

Ik heb gelezen dat de sloffen erg slijtvast zijn en dat je er lang mee doet. Zelf heb ik dus waarschijnlijk binnenkort nog geen nieuwe nodig. Maar mijn man ziet ze ook wel zitten nu ik zo enthousiast ben. Hij werkt immers sinds maart ook fulltime thuis en zit dus met zijn voeten op dezelfde koude vloer. Dus misschien moeten we zodra het kan maar eens een dagje Zutphen plannen!

Ik kreeg deze pantoffels om er uit eigen ervaring over te kunnen schrijven – maar mijn enthousiasme over deze sloffen is 100% oprecht.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

2 reacties

  1. Hallo, kan je deze ook gemakkelijk dragen met een dunne sok? Ik draag vaak korte broeken met lange kniekousen en mijn benen zouden anders koud krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.